|

UNDERVÆRKER I RANDERS OG HINNERUP BYGGER TIL FÆLLESSKAB

Frivillige fællesskaber blomstrer stadig i en tid, hvor Corona sætter sit præg på hverdagen

Over hele landet arbejder lokale ildsjæle med at bygge nye fællesskaber. Altid med blik for de særlige muligheder i en bygning eller på et sted. Det gælder også i Gimming ved Randers og i Hinnerup, hvor frivillige projekter nu kan blive til virkelighed med støtte fra Realdanias Underværker-kampagne.

At genoprette Gimmings 120 år gamle forsamlingshus, både inde og ude, for derigennem at styrke fællesskabet i landsbyen og omegnen.

…Og at forbedre eksisterende gadeidrætsfaciliteter i en 2000 kvadratmeter stor tidligere industrihal i Hinnerup og udbrede stedet til et større og bredere publikum, bl.a. pigeskatere.

Sådan lyder visionerne bag to østjyske projekter, som nu er et skridt nærmere realisering med en økonomisk håndsrækning fra Realdanias Underværker-kampagne. Mens forsamlingshuset i Gimming får 1 mio. kr. til at realisere deres idé, kan Omega Skate Hal i Hinnerup se frem til 440.000 kr. i projektstøtte.

Med Underværker har Realdania i flere år målrettet støttet frivillige projekter i det byggede miljø. Nu er endnu en ansøgningsrunde afsluttet, hvor ildsjæle kunne søge om støtte til at føre deres projektdrømme ud i livet. 18 projekter er udvalgt til støtte – og heraf altså også de to projekter i henholdsvis i Gimming og Hinnerup.

 

De 18 underværker støttes samlet med 14 mio. kr.

 

Ildsjælene aktiverer mulighederne på stedet

De udvalgte projekter spreder sig over hele landet på tværs af land og by, men de har det til fælles, at de drives af frivillige kræfter, som motiveres af at gøre en positiv forskel for deres lokalområde. Nogle gange ved at nytænke eksisterende bygningskultur til nye aktiviteter og formål. Og andre gange ved at opføre helt nye bygninger som ramme om aktiviteter, der gavner fællesskabet eller rækker ud til særlige grupper.

”Coronaepidemien sætter en kæp i hjulet for det sociale samvær, men heldigvis blomstrer de frivillige fællesskaber stadig over hele landet. Ildsjælene bygger ikke for sig selv – de bygger for hinanden. De har øje for hvert steds særlige muligheder, og de arbejder utrætteligt for at skabe en positiv forandring, som kommer flere til gode. De to østjyske projekter er rigtig gode eksempler på, hvad der kan ske, når lokale ildsjæle får øje på en lokal mulighed og beslutter sig for at gøre noget ved sagen,” siger Stine Lea Jacobi, programchef i Realdania.

I alt valgte 82 ildsjælegrupper at byde ind med deres projektidéer. De 18 projektidéer er udvalgt med hjælp fra et eksternt bedømmelsesudvalg. For projekter, der ikke nåede at byde ind i denne omgang, åbnes for en ny ansøgningsmulighed til foråret 2021.

Se alle ildsjælenes projekter og læs mere om den kommende ansøgningsmulighed på www.underværker.dk.

 

Yderligere oplysninger
Programchef Stine Lea Jacobi, Realdania, tlf. 21 74 77 25

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Borgmesteren blev klogere: Hinnerups brandstation er reddet

Borgmesteren blev klogere: Hinnerups brandstation er reddet

Af Morten Bang, Byrådsmedlem for Venstre i Favrskov ... læs mere
Julefrokosten 2020

Julefrokosten 2020

En symfoni af fisk og skaldyr ... læs mere
Intim nytårsmenu for 2020

Intim nytårsmenu for 2020

Afhenting fra Bakkjærsminde Gårdbutik Hammelvej 160 Laurbjerg 8870 Langå På tlf.: 40 17 27 81 e-mail: knud.schou@mail.dk ... læs mere
STOP SÅ DET PIBERI..!

STOP SÅ DET PIBERI..!

16. december - og hjulene snurrer stadigvæk. Man bør altid se sig godt for ved overhaling, og hvordan hænger bilkørsel og sækkepibespil egentlig sammen? ... læs mere
Hadsten i Julehumør

Hadsten i Julehumør

Se programmet her på Pingvinnyt ... læs mere
Godt Nyt for fodboldbanerne

Godt Nyt for fodboldbanerne

Af Morten Bang, Hinnerup - Venstre ... læs mere
LÅN :  Sådan bruger du din friværdi som pensionist

LÅN : Sådan bruger du din friværdi som pensionist

Af Jørgen Munksgaard Rasmussen - BOLIUS ... læs mere
Den nye Lillebæltsbro er blevet klassiker

Den nye Lillebæltsbro er blevet klassiker

Af Motorredaktør Jørgen Kjær - Hadsten ... læs mere
Loading...