|

Undgå at blive snydt i jagten på en studiebolig

Jagten på en bolig er for alvor skudt i gang for de mange studerende, der netop har fundet ud af, om de er kommet ind på drømmestudiet.

 

Lejekontrakt

Men jagten på en bolig kan ende i tabte penge og manglede tag over hovedet, hvis man ikke tænker sig godt om, lyder advarslen fra Østjyllands Politi.

”Jo tættere vi kommer på studiestart, jo mere desperat kan man blive for at finde et sted at bo. Så kan man glemme at bruge sin sunde fornuft og måske ende med at blive snydt i jagten på studieboligen,” siger politikommissær Lau Birk Kristensen fra Østjyllands Politis sektion for økonomisk kriminalitet.

 

Østjyllands Politi har foreløbigt kun haft få sager i år, hvor boligsøgende unge er blevet snydt. To af sagerne er fra juni måned, hvor udlejer i begge tilfælde forsøgte at fremskynde processen med den forklaring, at han var på vej på ferie eller på vej til et vigtig møde. På den måde pressede han lejerne til at skrive under på kontrakten og overføre et depositum.

”I begge sager viste det sig, at den såkaldte udlejer slet ikke havde råderetten over den pågældende lejlighed. Det er et godt eksempel på, at man aldrig skal lade sig presse til at skrive under på en kontrakt eller overføre penge, men forholde sig kritisk til udlejeren, hvis man synes noget virker forkert,” siger Lau Birk Kristensen.

 

Gode råd til de boligsøgende

  • Undersøg, hvem der ejer boligen og om boligen er ledig ved at kontakte ejeren gennem boligejer.dk.
  • Vær kritisk, hvis udlejer vil have dig til at overføre penge til en udenlandsk konto. Betal ikke kontant, men overfør altid via et dansk pengeinstitut.
  • Betal aldrig penge under bordet til din udlejer. Det er ulovligt, og du har ikke nogen juridisk mulighed for at få pengene retur.
  • Brug din sunde fornuft og insistér på at få fremvist lejligheden og sikr dig, at udlejer rent faktisk er den, han/hun udgiver sig for at være, og at vedkommende har råderetten over lejligheden.
  • Søg på boligen og eventuelt på udlejer på nettet for at se om andre skulle have eventuelle dårlige erfaringer med vedkommende.
  • Sørg for, at det er en gyldig lejekontrakt og få gerne en fagperson til at kigge kontrakten igennem, før du selv skriver under.
  • Lad dig ikke presse til at skrive under med det samme. Det kan være et tegn på, at der er noget galt.

”Man kommer langt med sin sunde fornuft. Hvis noget lyder for godt til at være sandt, eller noget ikke helt stemmer, så slå koldt vand i blodet og find et andet sted at bo, i stedet for at tage en chance,” siger politikommissær Lau Birk Kristensen.

 

 

**

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Færdselsuheld i Hinnerup

Færdselsuheld i Hinnerup

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
HSK samarbejder med anden fodboldklub

HSK samarbejder med anden fodboldklub

Holdsamarbejder er ikke altid "lutter lagkage", men jeg er glad for, at jeg kan berette om en god historie fra pigefodboldens verden ... læs mere
Litterære filmaftener i Hadsten og Hammel

Litterære filmaftener i Hadsten og Hammel

Kom til en hyggelig aften i den lokale biograf med læseinspiration og film ... læs mere
Østjyllands Politi søger medlemmer til borgerråd

Østjyllands Politi søger medlemmer til borgerråd

Østjyllands Politi opretter to nye borgerråd, hvor frivillige borgere får mulighed for både at dele deres oplevelser med politiet og drøfte nye tiltag. Målet er at sikre en tæt dialog og inddragelse af borgernes perspektiv ... læs mere
Pilotprojekt i Sundhedshuset i Hadsten

Pilotprojekt i Sundhedshuset i Hadsten

Til Alle Patient foreninger – Pensionist foreninger – Ældresagen i Favrskov Kommune ... læs mere
Indbrud i Hinnerup

Indbrud i Hinnerup

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Favrskov er stadig blandt de bedste erhvervskommuner

Favrskov er stadig blandt de bedste erhvervskommuner

Favrskov er igen flot placeret i dette års udgave af Lokalt Erhvervsklima, der er Dansk Industris opgørelse af kommunernes erhvervsvenlighed ... læs mere
Serie 2, sejr over Østdjurs 91

Serie 2, sejr over Østdjurs 91

Af Formand for HSK-fodbold Gert Jensen ... læs mere
Aldrig har jeg oplevet så nærværende og engageret et arbejde med mennesker!

Aldrig har jeg oplevet så nærværende og engageret et arbejde med mennesker!

Af Ann Sofie Skjoldager, Implementering af værdiskabende IT ... læs mere
Loading...