|

Undgå indbrud: Sådan får du tyven til at gå forbi dit hus

Politiet oplyser

 

Julen nærmer sig med hastige skridt, og selvom COVID-19 i år får en særlig betydning for vores adfærd i juledagene, vil mange nok stadig være væk hjemmefra for at besøge den nærmeste familie. Forladte huse er guf for tyvene, men med nogle simple tricks kan du nemt få de ubudne gæster til at fravælge netop dit hus.

Det er desværre ikke noget nyt eller ukendt fænomen, at mange i juledagene kommer hjem fra en god julefejring hos familien til synet af et indbrud i eget hjem. Men med nogle simple og hurtige tiltag er der stor mulighed for, at de langfingrede gæster dropper et forsøg på at begå indbrud i dit hjem.

”Nogle gange er det ikke særligt meget, der skal til, før tyven vælger at droppe sit planlagte indbrud i et hus. Hvis der eksempelvis er lys i vinduerne eller automatiske lamper, der tænder når man nærmer sig huset, er det ikke særligt attraktivt for tyven at forsøge at bryde ind,” siger Ralf Hove Larsen, der er vicepolitiinspektør og leder af Forebyggelse, Nærhed og Tryghed hos Midt- og Vestjyllands Politi.

Lad lidt opvask stå

Ud over at installere automatisk belysning kan du også få naboen til at parkere sin bil i indkørslen eller hjælpe til med at skovle sne, hvis sådan noget skulle falde i de dage, du er væk på juleferie.

”På den måde ser huset beboet ud, og så er det pludselig ikke så interessant for tyven at forsøge med et indbrud. En anden god idé kunne også være at lade opvasken stå, selvom det for de fleste vil virke mest naturligt at få den klaret, inden man forlader sit hjem. Men hvis huset ser beboet ud, vil tyven også fravælge det,” siger vicepolitiinspektør Ralf Hove Larsen.

 

Lad ikke tyven bryde ind med dit værktøj

Har du dit værktøj og dine haveredskaber opbevaret i et skur, er det en god idé at få sat en lås på – eller lægge tingene et andet sted hen, mens du er væk. Så undgår du nemlig at hjælpe tyven med at få forbedret sine muligheder for at bryde ind.

”Vi ser tit, at tyvene begår indbrud med folks egne redskaber – det kunne eksempelvis være med en skruetrækker, et koben eller en økse fra redskabsskuret. Så jo mere, man kan undgå at gøre det nemt for tyven at bryde ind, desto bedre,” siger Ralf Hove Larsen.

En anden og bestemt meget brugbar ting, man kan gøre for sig selv, er at tilmelde sig Nabohjælp. Det og mange flere gode råd kan man læse meget mere om på www.nabohjælp.dk og på www.botrygt.dk.

Gode råd til at undgå indbrud over julen:

  • Få naboen til at holde øje i julen
  • Tænd lys, tv og musik, og slå ringklokken fra
  • Lad opvasken så
  • Sæt en bevægelsessensor på din udendørs belysning
  • Gem dine værdier
  • Lås haveredskaber inde
  • Vis ikke feriebilleder på sociale medier

Pressekontakt

E-mail: mvjyl-kommunikation@politi.dk
Telefon: 51731906
 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Danske familier kan købe 8 ud af 10 huse på boligmarkedet

Danske familier kan købe 8 ud af 10 huse på boligmarkedet

Nye beregninger viser, at en almindelig dansk familie har råd til at købe en større andel af husene på boligmarkedet nu sammenlignet med sidste år ... læs mere
UD I NATUREN (10)

UD I NATUREN (10)

Sikke et temperaturskifte naturen har været igennem😮men "efter vinter kommer vår"😆. Vi kigger også tilbage på den våde februar 2020 kontra kolde februar 2021 ... læs mere
Sammen går vi lysere tider i møde

Sammen går vi lysere tider i møde

2020 var mildt sagt ikke et nemt år. Heller ikke for Kræftens Bekæmpelse ... læs mere
Et trinbræt i Laurbjerg er ikke en kommunal opgave

Et trinbræt i Laurbjerg er ikke en kommunal opgave

Af Mette Nøhr, Hammel - Byrådskandidat for Det Konservative Folkeparti i Favrskov, Grønhøjvej 33, 8450 Hammel ... læs mere
LØSAGTIGHED...

LØSAGTIGHED…

Ole Juuls tankevækkende klumme er af ældre dato, men almen gyldig - og aktuel som aldrig før ... læs mere
Flertal holder foreningerne i uvished

Flertal holder foreningerne i uvished

af byrådsmedlem for Venstre Morten Bang - Hinnerup ... læs mere
Indbrud

Indbrud

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Velgørende stafet satte liv i fællesskabsfølelsen    

Velgørende stafet satte liv i fællesskabsfølelsen    

Foreningsidrætten er fortsat på standby, og det giver store afsavn. Søndag genskabte HOG-fodbold fællesskabsfølelsen i en velgørende ”sammen-hver-for-sig-stafet”.  ... læs mere
PRESSEMEDDELELSE Naturvidenskabernes Hus

PRESSEMEDDELELSE Naturvidenskabernes Hus

Danmarks største naturfagskonkurrence rykker hjem eleverne i Favrskov Kommune ... læs mere
Loading...