|

Unge landmænd er klar til fremtiden

Krise i landbruget? Javist, men ikke desto mindre er der mange unge landbrugselever, der står på spring til at komme i gang og bevise deres værd.

 

Unge landmænd er klar til fremtiden

 

200 landbrugselever deltog onsdag 4. november i en faglig inspirationsdag hos LMO i Søften, og inspiration og engagement var nogle af nøgleordene

 

 

Den 24-årige landbrugsskoleelev Søren Bonde Møller fra Ribe havde en helt klar grund til at deltage.

 

        Jeg drømmer om at blive selvstændig landmand, så temadagen er god til at få noget mere viden. Inden jeg køber en gård vil jeg gerne være 100 procent sikkert på, at det er det rigtige, så jeg håber at blive klædt endnu bedre på i dag, fortalte Søren Bonde Møller.

 

Det skortede da heller ikke på gode råd fra indlægsholderne, og virksomhedsrådgiver Rasmus Riber Rasmussen snakkede som en af de første meget om, hvor vigtigt det er at forfølge sin drøm.

 

        Uanset hvilken drøm du har, så er det vigtigt, at du kan stille skarpt på det liv, du gerne vil have, lød det fra Rasmus Riber Rasmussen og nævnte også, at selvom egenkapital er meget vigtigt at have med til banken, så er andre kompetencer som faglige og menneskelige kompetencer mindst lige så vigtige.

 

Vigtigt at tage de rigtige beslutninger fra start

 

Ejendomsmægler Alex Holst Christensen spurgte som en start ud over forsamlingen, hvor mange der rent faktisk ønsker at blive selvstændige. Med en skov af hænder stod det helt klart, at dét at blive selvstændig landmand med egen gård og produktion af mælk eller svin er et ønske blandt cirka halvdelen af eleverne.

 

        Når I skal købe en gård, så tager I jeres livs beslutning. Derfor SKAL I stille jer selv de kritiske spørgsmål, for det er jo ikke sikkert, at jeres fars eller naboens gård lever op til de drømme, som I har for fremtiden. Vær kritisk – også selvom det er familie, lød et af rådene fra ejendomsmægleren.

 

Budskabet fra LMO’s Vicedirektør Karsten Lauridsen er i tråd med de øvrige indlægsholdere.

        Det er vigtigt, at de unge mennesker kommer godt i gang her i livet, og jeg håber naturligvis, at LMO Temadag kan være med til at klæde dem på. Vi ved alle, at dansk landbrug har det hårdt for tiden, så det er utroligt vigtigt for de unge at stille skarpt på at tage de rigtige beslutninger fra start, siger Karsten Lauridsen.

 

LMO Temadag blev afholdt 4. november hos LMO i Søften i samarbejde med Landbo Ungdom.

 

 

For yderligere info kontakt LMO på telefon 7015 4000. Evt virksomhedsrådgiver Rasmus Riber Rasmussen på telefon 2868 4740.

 

Kort om LMO

LMO rådgiver om regnskab & skat, økonomi, planteavl, kvæg, svin, miljø, jura, byggeri, ejendomshandel, socialøkonomi, ledelse, IT m.m. Vi står klar til at assistere dig fra LMO-huse i Søften, Horsens, Viborg, Aars, Silkeborg og på Samsø.

 

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Færdselsuheld

Færdselsuheld

Østjyllands Politi oplysert ... læs mere
Indbrud i Hinnerup

Indbrud i Hinnerup

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Husk din fiskemand er i Hadsten hver mandag

Husk din fiskemand er i Hadsten hver mandag

Din fiskemand MARK er på plads udenfor Kvickly i Hadsten ... læs mere
Kære ‘Sat på spidsen’

Kære ‘Sat på spidsen’

Jeg har noteret mig jeres oprigtige bekymring for, om den nytiltrådte socialistiske regering nu sender Laurbjergs trinbræt i syltekrukken sammen med alle de andre trafikprojekter, som ellers var med i den tidligere regerings store trafikaftale, der blev indgået sammen med ... læs mere
Sigtet for at true med at skyde piges hest

Sigtet for at true med at skyde piges hest

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Udeklarerede hasselnødder i müsli

Udeklarerede hasselnødder i müsli

Tilbagrtrukne Fødevarer ... læs mere
NABOHJÆLP

NABOHJÆLP

Nabohjælp, fusk, vennetjeneste, sort arbejde. Ja tak Mere af det. Læs Ole Juuls klumme ... læs mere
God nattevagtsdækning på plejecentrene

God nattevagtsdækning på plejecentrene

Foranlediget af Ældrerådet blev det med 2019-budgettet besluttet at gennemføre en undersøgelse af bemandingen om natten på plejecentrene ... læs mere
Hvad så, Laurbjerg?

Hvad så, Laurbjerg?

Vores nye transportminister vil tage alle vedtagne trafikprojekter op til fornyet overvejelse. Det kommer måske til at gå ud over trinbrættet i Laurbjerg ... læs mere
Loading...