|

Velkommen til Danmarks smukkeste træf!

af motorredaktør Jørgen Kjær, Hadsten

   Jørgen Kjær

 

Us Car Camp, afholdes en gang årligt i uge 30 i Fruerlund Parken i Øster Hurup har gennem årene udråbt sig selv som Danmarks smukkeste træf, og der må være noget om snakken. Det er i hvert fald godt besøgt, og gæsterne kommer år efter år. For mange er det ligefrem ”sommerferien”, som man ser frem til og glæder sig til gennem hele året.
Træffet har eksisteret siden 2009 og er vokset støt gennem årene og er blevet et af de største – og det smukkeste – biltræf for amerikanerbiler i Danmark. Us Car Camp afholdes som nævnt i Fruerlundparken, som er et 15 ha naturområde, som danner de skønneste rammer, hvilket efter arrangørernes og de fleste af deltagernes opfattelse gør det til Danmarks smukkeste træf.

Man kan vel altid drømme om en Corvette!

 

-Us Car Camp er et træf for hele familien, da der er underholdning for store som små. I hele uge 30 oser hele Øster Hurup af amerikanerstemning, da lokalbefolkningen og det lokale erhvervsliv også går meget op i, at arrangementer er i byen samt stemningen har bredt sig til de lokale “storbyer” i området, heriblandt både Hadsund, Mariager og Hobro, som gerne vil være med til festen, fortæller Dennis Bach Nielsen, der er medlem af bestyrelsen bag US Car Camp. Han var rigtig godt tilfreds med besøget på omkring 1360 køretøjer, hovedsagelig amerikanerbiler. Motorstyrelsens besøg, som er omtalt i septemberudgvaen af VeteranPosten, satte dog ifølge Dennis Bach Larsen lidt skår i glæden.

 

-Bjarne Thomsen fra Hundested, der er medlem af amerikanerbilklubben i Frederiksværk er til træf i Øster Hurup i sin Cadillac Coupe Eldorado fra 1958. Han fortæller, at det er en luksusmodel, der kun er lavet i 855 eksemplarer. Der er kun to i Danmark og den kostede i 1958 det dobbelte af en almindelig 4-dørs udgave.

 

Det ødelagde nok lidt, nogle turde måske ikke rigtig deltage i de planlagte cruises, og nogle er nok blevet helt væk fra træffet, da de hørte om disse genvordigheder. Vi håber det kommer på plads til næste år, men Motorstyrelsen får vi jo nok aldrig lov til at styre, lyder det fra Dennis, der lover, at man allerede er godt gang i planlægningen af næste års træf.

-Vi har flere nye tiltag på beddingen, som jeg er sikker på at deltagerne vil synes om, men det vil jeg vente med at løfte sløret for, slutter Dennis Bach Larsen.

VeteranPosten har igen i år besøgt US Car Camp, og kan uden at have besøgt alle de andre danske amerikanertræf godt gå med til betegnelsen Danmarks smukkeste træf, i hvert fald et af dem. Vi havde en hyggelig dag og mødte mange af de glade deltagere, hvoraf mange havde deltaget i træffet i flere år – flere helt fra starten for ti år siden.

Se billedkavalkade :

Mickey Sølvstrøm fra Odense købte sin Oldsmobile fra 1946 for et par år siden. –Den har en helt speciel historie, idet to kammerater kørte tværs over USA i den i starten af 1980`erne. De tog den med hjem og solgte den til en mand i Brønderslev, der malede den i den orange farve. En anden kammerat købte den, og der blev betalt afgift i 1996, fortæller Mickey Sølvstrøm, der indtil videre har haft 57 amerikanerbiler.

Det er første gang Mickey Sølvstrøm er til træffet i Øster Hurup. –Men det bliver helt sikkert ikke sidste. Vi er 27 biler med fra American Street Machine i Odense, fortæller Mickey Sølvstrøm, der er formand for klubben med 280 medlemmer. Den afholder i øvrigt selv et stort træf i Langeskov med 5-600 biler sidst i august.

 

Store lastbiler hører også til amerikanerbilverdenen.

 

Et andet af tidens store såkaldte issues er ”patinabilerne”. Der er ikke noget som en velbevaret bil i original stand med den patina, tiden nu uvilkårlig giver – og i de amerikanske sydstater bidrager solen godt til det, men kan man ikke finde en rigtig naturligt patineret bil, kan det fint klares i værkstedet og malerkabinen. Men efter manges mening er det nu ikke helt rigtigt, og det affødte da også en bemærkning fra en af de trofaste deltagere. Han havde i mange år kørt i en naturligt patineret bil, da han ikke havde råd til at restaurere bilen, men nu ville han hellere have en rigtigt restaureret bil, der var efter hans mening gået inflation i patinaen. Den viste bil skulle efter VeteranPostens oplysninger have en naturlig patinering.

 

Der var livlig aktivitet i forretningsgaden på træffet – om det så var en tatovering eller et nyproduceret reklameskilt gik man ikke forgæves.

 

Frits Kristensen fra Nørre Snede var i Øster Hurup med sin Chevrolet Apache 32 fra 1958. Han har været med i Øster Hurup de sidste 10 år. Han havde også en Mustang fra 1965 med.

For Jeanett Nielsen fra Hobro vil træffet i 2019 altid stå som noget helt specielt. Hendes mand Erik Astrup forærede hende nemlig til hendes store overraskelse den pink Cadillac hun havde drømt om siden hun var 16 år. Det hører vi mere om i en kommende udgave af VeteranPosten.

 

US Car Camp tiltrækker også deltagere fra de andre nordiske lande, og et gruppe nordmænd satte deres helt eget præg på træffet.

Politiet havde besluttet at være lidt synlige på træffet, men det spolerede ikke hele glæden ved det danske sommervejr – og sommerpiger.

 

En Pick-up er det ideelle køretøj til cruising på træfpladsen.

 

US Car Camp er for hele familien!

 

 

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Loading...

Comedy Night vender tilbage til Hadsten

Comedy Night vender tilbage til Hadsten

Af Simon Olsen, Salgs- & Eventchefen i Hadsten Håndbold ... læs mere
Trækker sig fra sit topjob i FN-panelet

Trækker sig fra sit topjob i FN-panelet

Helle Thorning-Schmidt vil alligevel ikke jagte skatteunddragere ... læs mere
Den ultimative lyd af forår

Den ultimative lyd af forår

Kun en uges tid efter kyndelmisse synger lærken ... læs mere
Stormskader i Favrskov

Stormskader i Favrskov

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
NYE BORGERE ER MEGET VELKOMNE I FAVRSKOV

NYE BORGERE ER MEGET VELKOMNE I FAVRSKOV

Af Birgit Liin, medlem af Favrskov Byråd, formand for Børne- og Skoleudvalget og borgmesterkandidat for Venstre ... læs mere
Annonce : Husk din fiskemand er i Hadsten hver mandag

Annonce : Husk din fiskemand er i Hadsten hver mandag

Din fiskemand MARK er på plads udenfor Kvickly i Hadsten ... læs mere
En aften med læring og faglig stolthed

En aften med læring og faglig stolthed

Dagtilbudschef Lone Bruun Nielsen kunne i går byde velkommen til en farvestrålende læringsfestival i InSide, der i dagens anledning var blevet pyntet op med vimpler, balloner og spændende faglige stande ... læs mere
Vandskade på SOLHØJ

Vandskade på SOLHØJ

En løbende vandhane hos en beboer har medført en vandskade på Solhøj ... læs mere
2 indbrud i Hadsten

2 indbrud i Hadsten

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Loading...