|

VENSTRE ER TILBAGE PÅ SPORET

2020 er året hvor Venstre fylder 150 år, og for medlemmerne af Venstre i Favrskov begyndte jubilæumsåret med en nytårskur på Nilles Kro.

Birgit Liin , byrådskandidat for Venstre og Inger Støjberg

 

Her var det Venstres nyvalgte næstformand Inger Støjberg, der var en populær gæstetaler. Omkring 100 medlemmer fik et underholdende indblik i den tidligere integrationsministers politiske liv, og Inger Støjberg kiggede også i krystalkuglen for 2020.

  • 2019 blev det værste år i min politiske karriere, men nu kan jeg slå fast, at Venstre er tilbage på sporet, og vi er i fuld gang med at genopbygge det borgerlige samarbejde, sagde Inger Støjberg med tilfredshed.

Det var specielt udskiftningen i toppen af partiets ledelse, hvor Jacob Ellemann-Jensen har afløst tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen, der skabte uro i det 150 år gamle parti.

  • Jacob og jeg er ikke enige om alt, men vi har respekt for hinanden, og vi har en tæt dialog om fremtiden for Venstre. At netop vi to er henholdsvis formand og næstformand, ser jeg som en styrke, for det viser bredden i vort parti.

Inger Støjberg erkendte, at den socialdemokratiske mindretalsregering er kommet let fra start, men hun er overbevist om, at virkeligheden rammer den nye regering hårdt i 2020. Den skal levere resultater på alle sine valgløfter og samtidig forsøge at holde sammen på den røde blok.

  • Det bliver uden tvivl svært, for det meget omtalte ”forståelsespapir”, som de røde partier er enige om, er i virkeligheden meget tyndt, for det nævner ikke, hvordan partierne vil finde økonomien til deres projekter.

46-årige Inger Støjberg gav også et underholdende indblik i hendes egen politiske karriere, der begyndte i barndomshjemmet i Salling, og det tog for alvor form, mens Inger gik i gymnasiet på Mors. Med sine markante holdninger til blandt andet Operation Dagsværk fik den lokale afdeling af Venstre øje på det unge talent. Hun blev opstillet og valgt som det yngste medlem af det daværende Viborg Amtsråd, og i 2001 blev det fulgt op med en plads i Folketinget.

  • Jeg fik ingen ordførerposter, så de første par år var ikke specielt sjove, fortalte Inger Støjberg. I 2005 kom det afgørende vendepunkt, hvor hun rykkede frem fra bagerste række til pladsen som næstformand i

Under statsminister Anders Fogh Rasmussen fik Inger Støjberg den fremtrædende post som politisk ordfører.

  • Det var en stor gave at blive politisk ordfører. Det var mine bedste læreår, og jeg havde et tæt samarbejde med Anders Fogh, der var eminent til at forudsige et politisk forløb, fremhævede Støjberg.
  • Inger Støjberg

Med Lars Løkke Rasmussen som statsminister blev Inger Støjberg betroet den vigtige opgave som udlændinge- og integrationsminister.

  • Det var spændende at opbygge et helt nyt ministerium, og jeg vidste, hvad jeg ville. Det kostede sommetider lidt øretæver, sagde Inger Støjberg med et smil, og hun lod sig ikke slå ud af lidt modstand. I dag er hun i en ny rolle som sit partis retsordfører og offentlighedsordfører.

Nytårskuren sluttede med aktuelle politiske indlæg af Venstres borgmesterkandidat Birgit Liin og folketingskandidat Anders G. Christensen.

 

For yderligere oplysninger venligst kontakt formand Michael Jensen på mobil 25737607

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Loading...

Årligt udbud af bolig- og erhvervsgrunde

Årligt udbud af bolig- og erhvervsgrunde

Favrskov Kommune har sat gang i det årlige udbud af samtlige byggegrunde ... læs mere
Pårørendegruppe med fokus på demens

Pårørendegruppe med fokus på demens

Favrskov Kommune sætter nu gang i en pårørendegruppe for borgere med en pårørende/ægtefælle, der har frontotemporal demens ... læs mere
Kom og hør apoteker Lars Persson fra Hadsten Apotek.

Kom og hør apoteker Lars Persson fra Hadsten Apotek.

4, februar kl. 19 ved Hjerteforenings Generalforsamling ... læs mere
OMKRING SØNDERGADE 12...

OMKRING SØNDERGADE 12…

Ved at bladre lidt i hedearkivet fandt Kurt Villy frem til et fornemt gademotiv, som fortjener at blive vist ... læs mere
Længe leve middelmådigheden

Længe leve middelmådigheden

”Hvad alle ikke kan lære, skal ingen lære...” ... læs mere
Indbrud på Hindhøjen i Hinnerup

Indbrud på Hindhøjen i Hinnerup

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Ugens anmeldelse fra Favrskov Bibliotekerne

Ugens anmeldelse fra Favrskov Bibliotekerne

Tema: Familiedrama på spansk ... læs mere
DET ER HELT VILDT..........

DET ER HELT VILDT……….

Vi tilbyder opskæring af dyr fortæller slagter Knud Schou fra Bakkjærsminde Gårdbutik på Hammelvej ved Laurbjerg ... læs mere
Loading...