|

Venstre ser lyst på økonomien i Favrskov

Regeringen gør det letter at lave et nyt budget i Favrskov kommune

 

De gennemførte stramninger omkring overførselsindkomster og integration betyder markant færre drifts- og anlægsudgifter i kommunerne. Der er tale om varige besparelser på adskillige millioner kroner, der i stedet kan indgå til finansiering af velfærdsgoder i Favrskov.

– Det er rart, at regeringen giver en hjælpende hånd til den kommunale økonomi. Så selv om der er et kommunalvalg lige om hjørnet, tror jeg på, at der vil blive lavet et fornuftigt budget, hvor byrådet tager en seriøs drøftelse og indgår en bred aftale om nødvendige driftsudvidelser, og samtidig vedtager en række fornuftige anlægsprojekter, siger Venstres borgmesterkandidat Flemming Nørgaard.

Venstre har indsendt en række forslag til budgettet for 2018.

Den aflyste privatiseringen af vejene, skal der følges op på. Derfor skal der afsættes drifts- og anlægskroner til en kommunalisering af vejene i hele kommunen.

Venstre genfremsætter sit forslag på skoleområdet om øget økonomisk tildeling. Forslaget er blevet ekstra aktuelt efter rapporten, der har belyst udfordringerne i folkeskolen. Samtidig foreslår Venstre, at private skoler fritages for grundskyld. På dagtilbudsområdet har det været svært at få nye dagplejere, og Venstre vil derfor nedsætte den udnyttelsesprocent på området, der gør det svært at fastholde dagplejere, selv ved mindre udsving i børnetallet.

I Hadsten skal dyre kommunale lejemål erstattes af en tilbygning til administrationsbygningen, og det er tid til at færdiggøre ringvejen fra Hammelvej til Skanderborgvej.

På idrætsområdet skal der ikke bare afsættes penge for undersøgelse af en kunstgræsbane i Hadsten, men der skal også afsættes anlægskroner til projektet. I Venstres forslag indgår også budgetønsker om forskellige former for outdoor faciliteter i Hinnerup, Hammel, Søften, Thorsø og Skjød. I Ulstrup skal stadion renoveres, da det ikke er lykkedes at anlægge en kunstgræsbane i samarbejde med efterskolen. En initiativgruppe i Hinnerup har præsenteret et projekt omkring Rønbækhallen og Hinnerup Badet. Det er nødvendig med en nærmere belysning af dette projekt, hvor Venstre vil se positivt på et projekt med multifunktionsanvendelse. Rideklubberne har gennem en årrække indsendt en række budgetønsker, og Venstre vil lægge op til at deres forhold klarlægges.

Med den store udbygning af plejecenteret i Hammel og det nye friplejehjem i Sall er den vestlige del antalsmæssigt rustet til fremtiden. Men der er behov for en udbygning i den østlige del af kommunen, hvor der i første omgang skal ske en udbygning af Voldumcenteret.

Omkring trafiksikkerhed bakker Venstre op om en nødvendig forbedring af cykelstien i Foldby/Norring/Korsholm, ligesom der skal laves sikkerhedsforanstaltninger ved krydset landevejen/Staholtvej i Hadbjerg samt trafikdæmpende foranstaltninger i Thorsø.

Venstres forslag indgår sammen med forvaltningens og de øvrige partiers forslag i de budgetforhandlinger, der finder sted den 24. og 25. august.

Flemming Nørgaard

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Loading...

MOTORSPORT

MOTORSPORT

Esben Hegelund: ”Dejligt med et hattrick” ... læs mere
Sct. Georgs Gildets forårstur for besøgsmodtagere og besøgsvenner.

Sct. Georgs Gildets forårstur for besøgsmodtagere og besøgsvenner.

Sct. Georgs Gildet i Hadsten havde traditionen tro inviteret Ældre Sagens besøgsmodtagere og besøgsvenner på den årlige forårstur ud i naturen omkring Hadsten ... læs mere
Danmark ligger i bund, når det gælder frivilligt arbejde

Danmark ligger i bund, når det gælder frivilligt arbejde

Selv om Danmark i særklasse bryster sig af at være et foreningsland, så bliver vi overhalet af en række europæiske lande, når det gælder medlemmernes vilje til at yde en frivillig indsats ... læs mere
Hadsten-opgøret i Formel 5

Hadsten-opgøret i Formel 5

2. afd af Danmarksmesterskabet er kørt på Jyllandsringen ... læs mere
Når Danmark er smukkest

Når Danmark er smukkest

En dejlig dag med høj sol og masser af varme ... læs mere
NYT fra Kræftens Bekæmpelse

NYT fra Kræftens Bekæmpelse

Genetiske fingeraftryk viser kræftcellers svage punkter ... læs mere
Sara Kjærsgaard skifter til ligaklub

Sara Kjærsgaard skifter til ligaklub

Stregspilleren Sara Kjærsgaard kom til Hadsten Håndbold fra TTH Holstebro i ligaen og nu forlader hun efter fire sæsoner klubben, til fordel for en ligaklub igen ... læs mere
Der er brug for dig i Røde Kors Butikken i Hadsten!

Der er brug for dig i Røde Kors Butikken i Hadsten!

Vores gode butik i Hadsten har ledige frivillige jobs​!​ ... læs mere
Mandag er fiskedag i Hadsten

Mandag er fiskedag i Hadsten

FISK ER SUNDT - Besøg JJ-Fisk fra midt formiddag foran Kvickly i Hadsten ... læs mere
HADSTENS FREJDIGE SØMAND

HADSTENS FREJDIGE SØMAND

Fundet af et gammelt postkort ledte Kurt Villy på sporet af en saftig sømandshistorie. Fra dengang, skibene var af træ og mændene af jern ... læs mere
Racertalentet fra Volstrupvej

Racertalentet fra Volstrupvej

Martin Harritz Nielsen kører Formel 5 ... læs mere
SPORTS-skribenter søges af PingvinNyt

SPORTS-skribenter søges af PingvinNyt

Er det dig/jer vi mangler ? du behøver nødvendigvis ikke selv at kunne skrive, da størstedelen af arbejdet er, at indsamle og formidle allerede skrevne artikler om sporten i. Du er måske allerede idag medlem af en klub, som du ... læs mere
Loading...