|

Venstre ser lyst på økonomien i Favrskov

Regeringen gør det letter at lave et nyt budget i Favrskov kommune

 

De gennemførte stramninger omkring overførselsindkomster og integration betyder markant færre drifts- og anlægsudgifter i kommunerne. Der er tale om varige besparelser på adskillige millioner kroner, der i stedet kan indgå til finansiering af velfærdsgoder i Favrskov.

– Det er rart, at regeringen giver en hjælpende hånd til den kommunale økonomi. Så selv om der er et kommunalvalg lige om hjørnet, tror jeg på, at der vil blive lavet et fornuftigt budget, hvor byrådet tager en seriøs drøftelse og indgår en bred aftale om nødvendige driftsudvidelser, og samtidig vedtager en række fornuftige anlægsprojekter, siger Venstres borgmesterkandidat Flemming Nørgaard.

Venstre har indsendt en række forslag til budgettet for 2018.

Den aflyste privatiseringen af vejene, skal der følges op på. Derfor skal der afsættes drifts- og anlægskroner til en kommunalisering af vejene i hele kommunen.

Venstre genfremsætter sit forslag på skoleområdet om øget økonomisk tildeling. Forslaget er blevet ekstra aktuelt efter rapporten, der har belyst udfordringerne i folkeskolen. Samtidig foreslår Venstre, at private skoler fritages for grundskyld. På dagtilbudsområdet har det været svært at få nye dagplejere, og Venstre vil derfor nedsætte den udnyttelsesprocent på området, der gør det svært at fastholde dagplejere, selv ved mindre udsving i børnetallet.

I Hadsten skal dyre kommunale lejemål erstattes af en tilbygning til administrationsbygningen, og det er tid til at færdiggøre ringvejen fra Hammelvej til Skanderborgvej.

På idrætsområdet skal der ikke bare afsættes penge for undersøgelse af en kunstgræsbane i Hadsten, men der skal også afsættes anlægskroner til projektet. I Venstres forslag indgår også budgetønsker om forskellige former for outdoor faciliteter i Hinnerup, Hammel, Søften, Thorsø og Skjød. I Ulstrup skal stadion renoveres, da det ikke er lykkedes at anlægge en kunstgræsbane i samarbejde med efterskolen. En initiativgruppe i Hinnerup har præsenteret et projekt omkring Rønbækhallen og Hinnerup Badet. Det er nødvendig med en nærmere belysning af dette projekt, hvor Venstre vil se positivt på et projekt med multifunktionsanvendelse. Rideklubberne har gennem en årrække indsendt en række budgetønsker, og Venstre vil lægge op til at deres forhold klarlægges.

Med den store udbygning af plejecenteret i Hammel og det nye friplejehjem i Sall er den vestlige del antalsmæssigt rustet til fremtiden. Men der er behov for en udbygning i den østlige del af kommunen, hvor der i første omgang skal ske en udbygning af Voldumcenteret.

Omkring trafiksikkerhed bakker Venstre op om en nødvendig forbedring af cykelstien i Foldby/Norring/Korsholm, ligesom der skal laves sikkerhedsforanstaltninger ved krydset landevejen/Staholtvej i Hadbjerg samt trafikdæmpende foranstaltninger i Thorsø.

Venstres forslag indgår sammen med forvaltningens og de øvrige partiers forslag i de budgetforhandlinger, der finder sted den 24. og 25. august.

Flemming Nørgaard

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Til- og frakort
9. dec. 2017

Til- og frakort

Julehøjskoletime
14. dec. 2017

Julehøjskoletime

Julemandens Gave
16. dec. 2017

Julemandens Gave

Loading...

JUL HOS RASMINE RASMUSSEN...

JUL HOS RASMINE RASMUSSEN…

Den 8. december må Gammelnissen en tur i "Tugthuset", men det var ganske "Wunderbar", som salig Cæsar sang i sin tid ... læs mere
NYT fra LMO

NYT fra LMO

Strukturændringer presser svineproducenterne ... læs mere
Sat på Spidsen

Sat på Spidsen

Er sprøjtegifte i vores fødevarer ét stort biologisk eksperiment? ... læs mere
RYGERENS JUL

RYGERENS JUL

Ja - det er lettere sagt end gjort, som Lars sagde til Uffe udenfor Skjold-Burne ... læs mere
Tag med Amorsen i byen

Tag med Amorsen i byen

Jørgen Amorsen, fotograf på PingvinNyt har været en "runde" og fået følgende på linsen ... læs mere
NYT fra Kræftens Bekæmpelse

NYT fra Kræftens Bekæmpelse

Ny viden om Antabus: Kan vise vej til ny behandling mod kræft ... læs mere
Østjyllands Politi oplyser

Østjyllands Politi oplyser

Undgå ubudne gæster i juleferien – mød politiet og få gode råd ... læs mere
Erhvervsvenligt samarbejde i Randers og Favrskov fortsætter

Erhvervsvenligt samarbejde i Randers og Favrskov fortsætter

Randers kommune og Favrskov Forsyning fortsætter samarbejde, der gør det nemt for virksomheder at komme af med affald i begge kommuner ... læs mere
Ugens naturbilleder nr. 342

Ugens naturbilleder nr. 342

Fin start på DECEMBER rent vejrmæssigt. Ugen bød bl.a. på farverig solopgang, rim i græsset, blå himmel, nisseskæg i skovbunden, supermåne og gylden solnedgang ... læs mere
Nyt fra LMO

Nyt fra LMO

Tjen penge på stivelseskartofler ... læs mere
ALLETIDERS KVALITET

ALLETIDERS KVALITET

7. december. I anledning af julen burde Gammelnissen måske skrive om Jerusalems Skomager, men han vælger alligevel at blive en dag ekstra hos Konrad i Østergade ... læs mere
Loading...