|

Venstre ser lyst på økonomien i Favrskov

Regeringen gør det letter at lave et nyt budget i Favrskov kommune

 

De gennemførte stramninger omkring overførselsindkomster og integration betyder markant færre drifts- og anlægsudgifter i kommunerne. Der er tale om varige besparelser på adskillige millioner kroner, der i stedet kan indgå til finansiering af velfærdsgoder i Favrskov.

– Det er rart, at regeringen giver en hjælpende hånd til den kommunale økonomi. Så selv om der er et kommunalvalg lige om hjørnet, tror jeg på, at der vil blive lavet et fornuftigt budget, hvor byrådet tager en seriøs drøftelse og indgår en bred aftale om nødvendige driftsudvidelser, og samtidig vedtager en række fornuftige anlægsprojekter, siger Venstres borgmesterkandidat Flemming Nørgaard.

Venstre har indsendt en række forslag til budgettet for 2018.

Den aflyste privatiseringen af vejene, skal der følges op på. Derfor skal der afsættes drifts- og anlægskroner til en kommunalisering af vejene i hele kommunen.

Venstre genfremsætter sit forslag på skoleområdet om øget økonomisk tildeling. Forslaget er blevet ekstra aktuelt efter rapporten, der har belyst udfordringerne i folkeskolen. Samtidig foreslår Venstre, at private skoler fritages for grundskyld. På dagtilbudsområdet har det været svært at få nye dagplejere, og Venstre vil derfor nedsætte den udnyttelsesprocent på området, der gør det svært at fastholde dagplejere, selv ved mindre udsving i børnetallet.

I Hadsten skal dyre kommunale lejemål erstattes af en tilbygning til administrationsbygningen, og det er tid til at færdiggøre ringvejen fra Hammelvej til Skanderborgvej.

På idrætsområdet skal der ikke bare afsættes penge for undersøgelse af en kunstgræsbane i Hadsten, men der skal også afsættes anlægskroner til projektet. I Venstres forslag indgår også budgetønsker om forskellige former for outdoor faciliteter i Hinnerup, Hammel, Søften, Thorsø og Skjød. I Ulstrup skal stadion renoveres, da det ikke er lykkedes at anlægge en kunstgræsbane i samarbejde med efterskolen. En initiativgruppe i Hinnerup har præsenteret et projekt omkring Rønbækhallen og Hinnerup Badet. Det er nødvendig med en nærmere belysning af dette projekt, hvor Venstre vil se positivt på et projekt med multifunktionsanvendelse. Rideklubberne har gennem en årrække indsendt en række budgetønsker, og Venstre vil lægge op til at deres forhold klarlægges.

Med den store udbygning af plejecenteret i Hammel og det nye friplejehjem i Sall er den vestlige del antalsmæssigt rustet til fremtiden. Men der er behov for en udbygning i den østlige del af kommunen, hvor der i første omgang skal ske en udbygning af Voldumcenteret.

Omkring trafiksikkerhed bakker Venstre op om en nødvendig forbedring af cykelstien i Foldby/Norring/Korsholm, ligesom der skal laves sikkerhedsforanstaltninger ved krydset landevejen/Staholtvej i Hadbjerg samt trafikdæmpende foranstaltninger i Thorsø.

Venstres forslag indgår sammen med forvaltningens og de øvrige partiers forslag i de budgetforhandlinger, der finder sted den 24. og 25. august.

Flemming Nørgaard

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Koncert og foredrag
22. okt. 2017

Koncert og foredrag

Pressemeddelelse
26. okt. 2017

Pressemeddelelse

På sporet af Hadsten
28. okt. 2017

På sporet af Hadsten

Loading...

Vigtig støtte til lokale foreninger

Vigtig støtte til lokale foreninger

Vi har modtaget følgende fra afdelingsdirektør i Nordea i Hadsten Lisbeth Broløs ... læs mere
Tilbagetrukne Fødevarer

Tilbagetrukne Fødevarer

Skimmel i mayonnaise ... læs mere
På sporet!

På sporet!

I den kommende uge samles de mange aktører og frivillige for at få forestillingen Tog til Tiden på skinner til premieren d. 29. oktober kl. 19 ... læs mere
Fremstilling i Retten Randers

Fremstilling i Retten Randers

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
HSK fodbold søger ny kasserer

HSK fodbold søger ny kasserer

af Gert Jensen, fodboldformand i HSK ... læs mere
Indbydelse til koncert for børn 5-10 år + fællesspisning

Indbydelse til koncert for børn 5-10 år + fællesspisning

Spil Dansk, Kulturelt Samvirke i Favrskov og Røde Kors indbyder børn i alderen 5 - 10 år til koncert i Sløjfen i Hadsten: ... læs mere
Folkeklubben i Sløjfen

Folkeklubben i Sløjfen

Folkeklubben gav koncert torsdag aften i Sløjfen - se enkelte billeder fra før koncerten startede ... læs mere
Sat på spidsen

Sat på spidsen

Eigil holder ferie ... læs mere
Pas dit eget barn hjemme med kommunalt tilskud

Pas dit eget barn hjemme med kommunalt tilskud

Læserbrev af Byrådskandidat for Venstre i Favrskov Kommune Birgit Liin, Hvidtjørnevej 3, Laurbjerg 8870 Langå ... læs mere
NYT fra Kræftens Bekæmpelse

NYT fra Kræftens Bekæmpelse

Tobak er nu i samme kategori som klyngebomber ... læs mere
Tilbagetrukne Fødevarer

Tilbagetrukne Fødevarer

Syltede majroer med udeklareret indhold af sulfit ... læs mere
Indbrud i privat bolig

Indbrud i privat bolig

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Loading...