|

Venstre ser lyst på økonomien i Favrskov

Regeringen gør det letter at lave et nyt budget i Favrskov kommune

 

De gennemførte stramninger omkring overførselsindkomster og integration betyder markant færre drifts- og anlægsudgifter i kommunerne. Der er tale om varige besparelser på adskillige millioner kroner, der i stedet kan indgå til finansiering af velfærdsgoder i Favrskov.

– Det er rart, at regeringen giver en hjælpende hånd til den kommunale økonomi. Så selv om der er et kommunalvalg lige om hjørnet, tror jeg på, at der vil blive lavet et fornuftigt budget, hvor byrådet tager en seriøs drøftelse og indgår en bred aftale om nødvendige driftsudvidelser, og samtidig vedtager en række fornuftige anlægsprojekter, siger Venstres borgmesterkandidat Flemming Nørgaard.

Venstre har indsendt en række forslag til budgettet for 2018.

Den aflyste privatiseringen af vejene, skal der følges op på. Derfor skal der afsættes drifts- og anlægskroner til en kommunalisering af vejene i hele kommunen.

Venstre genfremsætter sit forslag på skoleområdet om øget økonomisk tildeling. Forslaget er blevet ekstra aktuelt efter rapporten, der har belyst udfordringerne i folkeskolen. Samtidig foreslår Venstre, at private skoler fritages for grundskyld. På dagtilbudsområdet har det været svært at få nye dagplejere, og Venstre vil derfor nedsætte den udnyttelsesprocent på området, der gør det svært at fastholde dagplejere, selv ved mindre udsving i børnetallet.

I Hadsten skal dyre kommunale lejemål erstattes af en tilbygning til administrationsbygningen, og det er tid til at færdiggøre ringvejen fra Hammelvej til Skanderborgvej.

På idrætsområdet skal der ikke bare afsættes penge for undersøgelse af en kunstgræsbane i Hadsten, men der skal også afsættes anlægskroner til projektet. I Venstres forslag indgår også budgetønsker om forskellige former for outdoor faciliteter i Hinnerup, Hammel, Søften, Thorsø og Skjød. I Ulstrup skal stadion renoveres, da det ikke er lykkedes at anlægge en kunstgræsbane i samarbejde med efterskolen. En initiativgruppe i Hinnerup har præsenteret et projekt omkring Rønbækhallen og Hinnerup Badet. Det er nødvendig med en nærmere belysning af dette projekt, hvor Venstre vil se positivt på et projekt med multifunktionsanvendelse. Rideklubberne har gennem en årrække indsendt en række budgetønsker, og Venstre vil lægge op til at deres forhold klarlægges.

Med den store udbygning af plejecenteret i Hammel og det nye friplejehjem i Sall er den vestlige del antalsmæssigt rustet til fremtiden. Men der er behov for en udbygning i den østlige del af kommunen, hvor der i første omgang skal ske en udbygning af Voldumcenteret.

Omkring trafiksikkerhed bakker Venstre op om en nødvendig forbedring af cykelstien i Foldby/Norring/Korsholm, ligesom der skal laves sikkerhedsforanstaltninger ved krydset landevejen/Staholtvej i Hadbjerg samt trafikdæmpende foranstaltninger i Thorsø.

Venstres forslag indgår sammen med forvaltningens og de øvrige partiers forslag i de budgetforhandlinger, der finder sted den 24. og 25. august.

Flemming Nørgaard

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Ugens naturbilleder nr. 347

Ugens naturbilleder nr. 347

Weekenden bød på flot vejr med rimfrost, sol og blå himmel - godt udgangspunkt for at få nogle gode skud i kassen ... læs mere
Visionsløse udvalgsformænd…

Visionsløse udvalgsformænd…

I de to første udgaver af den nye ”Lokalavisen FAVRSKOV” er de 7 nye udvalgsformænd i Favrskov Byråd blevet interviewet om deres bud på udviklingen af fremtidens Favrskov ... læs mere
Sat på Spidsen

Sat på Spidsen

Visionsløse Udvalgsformænd ... læs mere
Åbent hus Hadsten Fri Fagskole

Åbent Hus for alle

Åbent Hus på Hadsten Fri Fagskole Går du også og undrer dig over, hvad der sker bag murene på den gamle husholdningsskole i Hadsten? Så kom forbi Hadsten Fri Fagskole lørdag d. 13. januar, hvor skolen holder åbent hus fra ... læs mere
Vestjysk Bank ansætter Henrik Lykke i en ny stilling som Private Banki

Vestjysk Bank ansætter Henrik Lykke i en ny stilling som Private Banki

For yderligere informationer kontakt Private Banking direktør Henrik Lykke, tlf. 27 27 12 21, email hl@vestjyskbank.dk ... læs mere
Psykologisk entertainment

Psykologisk entertainment

Glemt tid og sted, når Niels Krøjgaard manipulerer med din intelligens og hjerne! ... læs mere
Tilbagetrukne fødevarer

Tilbagetrukne fødevarer

Afvigende lugt fra blæksprutte tuber ... læs mere
SAt på Spidsen

SAt på Spidsen

Er VELFÆRDEN løbet løbsk? ... læs mere
FrivilligCenter Favrskov har ansat leder

FrivilligCenter Favrskov har ansat leder

Bestyrelsen for FrivilligCenter Favrskov har nu ansat en daglig leder af frivilligcentret. Marie-Cecilie Friis Broundal tiltræder 1. februar 2018 og får til at opgave at skabe en god begyndelse for FrivilligCenter Favrskov i samarbejde med bestyrelsen ... læs mere
BIBLIOTEKERNE ANBEFALER

BIBLIOTEKERNE ANBEFALER

Nordiske romaner ... læs mere
Færdselsuheld med personskade i Hammel

Færdselsuheld med personskade i Hammel

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Loading...