|

Venstre tager ansvar

Svar til Erling Kvist Andersen og Steen Thomasen om flygtninges fravær i danskundervisningen.

Af Dorte Winther, Byrådsmedlem, Venstre.

 

Erling Kvist Andersen og Steen Thomasen skriver i svar til Flemming Nørgaard om det store fravær i danskundervisningen for flygtninge, at Venstre fralægger sig ansvaret for, at der ikke er grebet ind noget tidligere, da vi kunne have bragt sagen op i Arbejdsmarkedsudvalget.

Det kunne være interessant at vide, hvornår de to herrer mener, at Venstre skulle have bragt sagen op. Og det kunne være interessant at vide, hvorfor de ikke selv har bragt sagen op, hvis den var kendt for udvalgsmedlemmerne.

Sagen bliver bragt op politisk den 13. juni af Eva Damsgaard fra DF, og fra det tidspunkt har vi i Venstre fulgt sagen nøje. Den 25. juni sender borgmester Nils Borring svar til Eva Damsgaard med kopi til det samlede byråd. Af svaret fremgår det, at sprogskolen ikke kan levere en statistik over fremmødet – det er ikke teknisk muligt, fik vi at vide, hvilket vi undrede os meget over, da vi var vidende om at fravær skal indberettes til Udlændinge- og Integrationsministeriet.

Birgit Liin rettede derfor på vegne af Venstre henvendelse til ministeriet og udbad sig oplysninger om fraværet. Og da det jo fremgik af Nils Borrings svar til Eva Damsgaard, at tallene ikke kunne fremskaffes, valgte vi af gode grunde ikke at bringe sagen op i Arbejdsmarkedsudvalget.

Den 2. oktober fik Venstre svar fra ministeriet, og resultatet var som bekendt nedslående. Et fravær på 34% er ganske enkelt ikke godt nok. Og at landsgennemsnittet ligger næsten lige så højt, gør det ikke bedre. Derfor har Venstre meldt ud, at det vil vi gøre noget ved.

På det seneste møde i Arbejdsmarkedsudvalget konstaterer vi så at der nu også er andre, der synes, der skal gøres noget ved fraværet til danskundervisningen – det er selvfølgelig glædeligt.

Men når vi skal læse i pressen, at Venstre ikke tager ansvar, så hopper kæden altså af. DF tog initiativ til at sætte fokus på fraværet – Venstre tog ansvar for at fremskaffe oplysningerne i ministeriet, når nu de ikke kunne skaffes i forvaltningen.

Så kære Erling Kvist Andersen og Steen Thomasen: Denne sag er nu sat på dagsordenen til næste udvalgsmøde som følge af Venstres arbejde med at fremskaffe oplysningerne. Og jo! Venstre tager ansvar og Venstre tager initiativ – også i denne sag.

 

 

 

Kommentarer til “Venstre tager ansvar

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Loading...

MOTORSPORT

MOTORSPORT

Esben Hegelund: ”Dejligt med et hattrick” ... læs mere
Sct. Georgs Gildets forårstur for besøgsmodtagere og besøgsvenner.

Sct. Georgs Gildets forårstur for besøgsmodtagere og besøgsvenner.

Sct. Georgs Gildet i Hadsten havde traditionen tro inviteret Ældre Sagens besøgsmodtagere og besøgsvenner på den årlige forårstur ud i naturen omkring Hadsten ... læs mere
Danmark ligger i bund, når det gælder frivilligt arbejde

Danmark ligger i bund, når det gælder frivilligt arbejde

Selv om Danmark i særklasse bryster sig af at være et foreningsland, så bliver vi overhalet af en række europæiske lande, når det gælder medlemmernes vilje til at yde en frivillig indsats ... læs mere
Hadsten-opgøret i Formel 5

Hadsten-opgøret i Formel 5

2. afd af Danmarksmesterskabet er kørt på Jyllandsringen ... læs mere
Når Danmark er smukkest

Når Danmark er smukkest

En dejlig dag med høj sol og masser af varme ... læs mere
NYT fra Kræftens Bekæmpelse

NYT fra Kræftens Bekæmpelse

Genetiske fingeraftryk viser kræftcellers svage punkter ... læs mere
Sara Kjærsgaard skifter til ligaklub

Sara Kjærsgaard skifter til ligaklub

Stregspilleren Sara Kjærsgaard kom til Hadsten Håndbold fra TTH Holstebro i ligaen og nu forlader hun efter fire sæsoner klubben, til fordel for en ligaklub igen ... læs mere
Der er brug for dig i Røde Kors Butikken i Hadsten!

Der er brug for dig i Røde Kors Butikken i Hadsten!

Vores gode butik i Hadsten har ledige frivillige jobs​!​ ... læs mere
Mandag er fiskedag i Hadsten

Mandag er fiskedag i Hadsten

FISK ER SUNDT - Besøg JJ-Fisk fra midt formiddag foran Kvickly i Hadsten ... læs mere
HADSTENS FREJDIGE SØMAND

HADSTENS FREJDIGE SØMAND

Fundet af et gammelt postkort ledte Kurt Villy på sporet af en saftig sømandshistorie. Fra dengang, skibene var af træ og mændene af jern ... læs mere
Racertalentet fra Volstrupvej

Racertalentet fra Volstrupvej

Martin Harritz Nielsen kører Formel 5 ... læs mere
SPORTS-skribenter søges af PingvinNyt

SPORTS-skribenter søges af PingvinNyt

Er det dig/jer vi mangler ? du behøver nødvendigvis ikke selv at kunne skrive, da størstedelen af arbejdet er, at indsamle og formidle allerede skrevne artikler om sporten i. Du er måske allerede idag medlem af en klub, som du ... læs mere
Loading...