|

Veteranhøstdage – i år med maskinudstilling

VETERANHØSTDAGENE på HOLKJÆRGÅRD hos Ole og Annette Sørensen i Nr. Galten ved Hadsten tegner i år til at bliver betydelig større en sidste år.

 

Veteranhøstdage – i år med maskinudstilling

Normalt tillægges traktoren æren for det danske landbrugs mekanisering. Det er for så vidt også rigtigt, men det var de mange forskellige nye maskiner udviklet til traktoren, der rigtig gjorde forskellen og aflastede landmandens og bondens arbejde. Traktoren erstattede jo i princippet kun hestens arbejde. Javel den kunne erstatte flere hestes arbejde, gøre det hurtigere og blive ved i længere tid. Den blev ikke træt, som hestene kunne blive, men for mig var det aflæsservognen, der gjorde den store forskel, fortæller en landmand, der oplevede mekaniseringen. Nu slap han for blandt andet at skovle møg.

-Det er de mange forskellige maskiner, der blev udviklet til den nye traktor, vi sammen med høstarbejdet gerne vil vise frem på vores maskinudstilling, der skal fungere som tidligere tiders dyrskuer, blot uden dyr, fortæller Ole Sørensen.

 Entrepenør Ole Sørensen

-Vi ved allerede nu, at der bliver en større udstilling med Kverneland-og  JF-produkter, men vi hører meget gerne fra ejere af ældre landbrugsmaskiner, der vil vise dem frem på årets maskinudstilling. Alle mærker og fabrikater er velkommen, men vi vil meget gerne have tilmelding på forhånd for at kunne koordinere og sikre alsidighed i udstillingen, forklarer Ole Sørensen.

I starten af dansk landbrugs mekanisering var der mange danske fabrikker, der lavede landbrugsmaskiner – nu er fleste borte. Det er dem arrangørerne af årets høstdage gerne vil fortælle om og vise fabrikkernes mange succesfulde produkter, der i mange tilfælde blev eksporteret til mange lande.

  

-Vi regner med, at der kommer en lang række forskellige landbrugsmaskiner i arbejde på markerne lørdag og søndag eftermiddag, fortæller Ole Sørensen fra arrangementsgruppen, på hvis marker på Holkjærvej 4 i Galten ved Hadsten veteranhøstdagene afholdes.

Ved høstdagene på Holkjærgård vil man udover præsentationen af de mange forskellige typer landbrugsredskaber på maskinudstillingen samtidig kunne opleve forskellige høstformer fra selvbinder til mejetærsker. Sidstnævnte naturligvis ført an af den næsten lokalt fremstillede Dronningborg mejetærsker fra Randers. Man vil også kunne se et stort antal veterantraktorer i arbejde med pløjning, harvning, såning og meget mere. Udover høstaktiviteterne vil der være præsentation af gamle håndværk med relation til livet på landet samt forskellige udstillinger med modeltraktorer og boder fra egnens gårdbutikker og lignende, ligesom der er tænkt på børnene med et stort legeområde.

Arrangementet hedder veteranhøstdage, men det er efterhånden blevet en tradition, at ejere af ældre biler, motorcykler med mere lægger turen omkring Holkjærgård og dermed skaber sin egen ekstra udstilling, der nok er værd at se på.

Som noget helt nyt vil arrangørerne af høstdagene udlodde en nyrestaureret grå Ferguson traktor. Så skulle man gå med drømmen om en lille grå er der nu mulighed for at vinde en for en lille indsats.

Skulle der blive et overskud på arrangementet, pointerer arrangørerne, at de går til et velgørende formål. Tidligere år har overskuddet glædet både børn og ældre.

Høstdagene afholdes den 25. og 26. juli fra 10-16. Nærmere oplysninger og tilmelding for maskiner senest 14 dage før ved enten Bjarne Knudsen tlf. 20955527 eller Ole Sørensen tlf.  40101531.

Vedhæftet fotos fra Veteranhøstdagene forrige år. Yderligere materiale og fotos kan rekvireres ved Jørgen Kjær på mail: jk@motorploven.dk eller tlf 30243177.

VI SES

Jørgen Kjær

 

 

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Tilbagetrukne Fødevarer

Tilbagetrukne Fødevarer

Gærvækst i økologisk skyr ... læs mere
Frokostjazz i Café Sløjfen

Frokostjazz i Café Sløjfen

Lørdag d. 26. maj kl. 12 er der frokostjazz med ét af de mest kendte og rutinerede orkestre i Danmark, nemlig The Spirit of New Orleans ... læs mere
MOTORSPORT

MOTORSPORT

Esben Hegelund: ”Dejligt med et hattrick” ... læs mere
Sct. Georgs Gildets forårstur for besøgsmodtagere og besøgsvenner.

Sct. Georgs Gildets forårstur for besøgsmodtagere og besøgsvenner.

Sct. Georgs Gildet i Hadsten havde traditionen tro inviteret Ældre Sagens besøgsmodtagere og besøgsvenner på den årlige forårstur ud i naturen omkring Hadsten ... læs mere
Danmark ligger i bund, når det gælder frivilligt arbejde

Danmark ligger i bund, når det gælder frivilligt arbejde

Selv om Danmark i særklasse bryster sig af at være et foreningsland, så bliver vi overhalet af en række europæiske lande, når det gælder medlemmernes vilje til at yde en frivillig indsats ... læs mere
Hadsten-opgøret i Formel 5

Hadsten-opgøret i Formel 5

2. afd af Danmarksmesterskabet er kørt på Jyllandsringen ... læs mere
Når Danmark er smukkest

Når Danmark er smukkest

En dejlig dag med høj sol og masser af varme ... læs mere
NYT fra Kræftens Bekæmpelse

NYT fra Kræftens Bekæmpelse

Genetiske fingeraftryk viser kræftcellers svage punkter ... læs mere
Sara Kjærsgaard skifter til ligaklub

Sara Kjærsgaard skifter til ligaklub

Stregspilleren Sara Kjærsgaard kom til Hadsten Håndbold fra TTH Holstebro i ligaen og nu forlader hun efter fire sæsoner klubben, til fordel for en ligaklub igen ... læs mere
Der er brug for dig i Røde Kors Butikken i Hadsten!

Der er brug for dig i Røde Kors Butikken i Hadsten!

Vores gode butik i Hadsten har ledige frivillige jobs​!​ ... læs mere
Mandag er fiskedag i Hadsten

Mandag er fiskedag i Hadsten

FISK ER SUNDT - Besøg JJ-Fisk fra midt formiddag foran Kvickly i Hadsten ... læs mere
Loading...