|

Veteranhøstdage – i år med maskinudstilling

VETERANHØSTDAGENE på HOLKJÆRGÅRD hos Ole og Annette Sørensen i Nr. Galten ved Hadsten tegner i år til at bliver betydelig større en sidste år.

 

Veteranhøstdage – i år med maskinudstilling

Normalt tillægges traktoren æren for det danske landbrugs mekanisering. Det er for så vidt også rigtigt, men det var de mange forskellige nye maskiner udviklet til traktoren, der rigtig gjorde forskellen og aflastede landmandens og bondens arbejde. Traktoren erstattede jo i princippet kun hestens arbejde. Javel den kunne erstatte flere hestes arbejde, gøre det hurtigere og blive ved i længere tid. Den blev ikke træt, som hestene kunne blive, men for mig var det aflæsservognen, der gjorde den store forskel, fortæller en landmand, der oplevede mekaniseringen. Nu slap han for blandt andet at skovle møg.

-Det er de mange forskellige maskiner, der blev udviklet til den nye traktor, vi sammen med høstarbejdet gerne vil vise frem på vores maskinudstilling, der skal fungere som tidligere tiders dyrskuer, blot uden dyr, fortæller Ole Sørensen.

 Entrepenør Ole Sørensen

-Vi ved allerede nu, at der bliver en større udstilling med Kverneland-og  JF-produkter, men vi hører meget gerne fra ejere af ældre landbrugsmaskiner, der vil vise dem frem på årets maskinudstilling. Alle mærker og fabrikater er velkommen, men vi vil meget gerne have tilmelding på forhånd for at kunne koordinere og sikre alsidighed i udstillingen, forklarer Ole Sørensen.

I starten af dansk landbrugs mekanisering var der mange danske fabrikker, der lavede landbrugsmaskiner – nu er fleste borte. Det er dem arrangørerne af årets høstdage gerne vil fortælle om og vise fabrikkernes mange succesfulde produkter, der i mange tilfælde blev eksporteret til mange lande.

  

-Vi regner med, at der kommer en lang række forskellige landbrugsmaskiner i arbejde på markerne lørdag og søndag eftermiddag, fortæller Ole Sørensen fra arrangementsgruppen, på hvis marker på Holkjærvej 4 i Galten ved Hadsten veteranhøstdagene afholdes.

Ved høstdagene på Holkjærgård vil man udover præsentationen af de mange forskellige typer landbrugsredskaber på maskinudstillingen samtidig kunne opleve forskellige høstformer fra selvbinder til mejetærsker. Sidstnævnte naturligvis ført an af den næsten lokalt fremstillede Dronningborg mejetærsker fra Randers. Man vil også kunne se et stort antal veterantraktorer i arbejde med pløjning, harvning, såning og meget mere. Udover høstaktiviteterne vil der være præsentation af gamle håndværk med relation til livet på landet samt forskellige udstillinger med modeltraktorer og boder fra egnens gårdbutikker og lignende, ligesom der er tænkt på børnene med et stort legeområde.

Arrangementet hedder veteranhøstdage, men det er efterhånden blevet en tradition, at ejere af ældre biler, motorcykler med mere lægger turen omkring Holkjærgård og dermed skaber sin egen ekstra udstilling, der nok er værd at se på.

Som noget helt nyt vil arrangørerne af høstdagene udlodde en nyrestaureret grå Ferguson traktor. Så skulle man gå med drømmen om en lille grå er der nu mulighed for at vinde en for en lille indsats.

Skulle der blive et overskud på arrangementet, pointerer arrangørerne, at de går til et velgørende formål. Tidligere år har overskuddet glædet både børn og ældre.

Høstdagene afholdes den 25. og 26. juli fra 10-16. Nærmere oplysninger og tilmelding for maskiner senest 14 dage før ved enten Bjarne Knudsen tlf. 20955527 eller Ole Sørensen tlf.  40101531.

Vedhæftet fotos fra Veteranhøstdagene forrige år. Yderligere materiale og fotos kan rekvireres ved Jørgen Kjær på mail: jk@motorploven.dk eller tlf 30243177.

VI SES

Jørgen Kjær

 

 

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Det gik ikke for Tom Møller Kjeldsen, men Søren Bøgeskov fik flot placering

Det gik ikke for Tom Møller Kjeldsen, men Søren Bøgeskov fik flot placering

Cimbern Rally Tyskland 2019 - MinirallySyd mesterskab 2019 - Autoplus Dansk Super Rally 2019 (DM1) ... læs mere
Skarpsindige Uffe!

Skarpsindige Uffe!

Med usædvanligt klarsyn har Alternativets stifter og leder indset, at hans statsministerdrømme forbliver i drømmeverdenen ... læs mere
Rundt om Frijsenborg – Gå for hjertet!

Rundt om Frijsenborg – Gå for hjertet!

Kom tæt på Frijsenborg og de historiske omgivelser, når Hjerteforeningens Lokalkomité i Favrskov og Favrskov Kommune inviterer til hjertesund gåtur i parken ... læs mere
Politisk debat på Den jydske Haandværkerskole

Politisk debat på Den jydske Haandværkerskole

Salen var fyldt af unge mennesker under uddannelse, da ni politikere stille op til 1½ times debat på Den jydske Haandværkerskole. Eleverne der repræsenterede alle skolens uddannelsesretninger både inden for eud- og eux-uddannelserne, var velforberedte med spørgsmål til politikerne ... læs mere
Ugens naturbilleder nr. 415.

Ugens naturbilleder nr. 415.

Velkommen til skønne maj, måneden hvor skoven bliver rigtig grøn ... læs mere
NYT fra Kræftens Bekæmpelse

NYT fra Kræftens Bekæmpelse

Forskere forfølger fedtet ... læs mere
Mads Hoe VINDER i hans debut i Formel 4

Mads Hoe VINDER i hans debut i Formel 4

Det er et lille team med begrænsede midler, så et flot flot resultat! ... læs mere
Til Peder Meyhoff

Til Peder Meyhoff

Besvarelse af spørgsmål stillet i Byrådets spørgetid 30. april 2019 ... læs mere
Anfører fortsætter i Hadsten Håndbold

Anfører fortsætter i Hadsten Håndbold

Anfører Sofie Ladekjær tager endnu en sæson i Hadsten Håndbold, der bliver hendes 5. sæson i Hadsten trøjen ... læs mere
FAGLIG EKSKURSION TIL RØNHAVE APS OG DANISH CROWN, HOLSTED

FAGLIG EKSKURSION TIL RØNHAVE APS OG DANISH CROWN, HOLSTED

Tag med LMO Kvæg på faglig ekskursion torsdag den 9. maj 2019. Vi skal besøge landets største mælkeproducent med 3.500 malkekøer og Danish Crown i Holsted ... læs mere
Mand havde hash og knojern i bilen

Mand havde hash og knojern i bilen

En 27-årig mand blev natten til onsdag kl. 00.58 anholdt, da han blev standset af en patrulje på Landevejen ud for Ødum ... læs mere
Loading...