|

– Vi har inviteret de bedste indenfor

Børn og Familie i Favrskov Kommune har sammen med Ankestyrelsen igangsat et lærings- og udviklingsforløb for sagsbehandlerne i Børnehandicaprådgivningen.

Det skal styrke kvaliteten i sagsbehandlingen og gøre medarbejderne endnu dygtigere.

Favrskov Kommune har oplevet en stigning i antallet af hjemvisninger på børnehandicapområdet. Det vil sige, at Ankestyrelsen sender de afgjorte sager retur til kommunen, fordi de ikke er undersøgt tilstrækkeligt.
Antallet af hjemvisninger er Johanne Skovholm, afdelingsleder i Børnehandicaprådgivningen, selvsagt ikke tilfreds med. Derfor glæder det hende, at Ankestyrelsen på baggrund af en invitation fra Favrskov Kommune nu er gået i gang med et meget målrettet kompetenceudviklingsforløb i kommunen:

– Ankestyrelsen har fået 25 afgjorte sager fra os, hvor borgerne ikke har klaget. Det er både bevillinger og afslag. Ankestyrelsen har også kigget i deres ankedatabase. Samlet har det givet et indblik i, hvor vi er udfordret. På baggrund af det har vi sat gang i nogle undervisningsdage og individuel sparring til vores medarbejdere. Undervejs udarbejdes der en statusrapport, som blandt andet sætter fokus på vores styrker og udviklingspunkter.

Sidst på året får Ankestyrelsen igen 25 nye sager, og arbejdet med dem rundes også af med en rapport, hvor det fremgår, om forløbet har styrket sagsbehandlingen.  

– Vi arbejder med et meget komplekst område, hvor der er mange paragraffer og mange hensyn at tage. Vi har været opsøgende i forhold til at sende folk på kurser, men det er sjældent, de er tilstrækkeligt målrettet børn med funktionsnedsættelser. Dette sikrer forløbet med Ankestyrelsen. De adresserer vores udfordringer og opkvalificerer medarbejderne. Vi har inviteret de bedste indenfor, og jeg må sige, at det indtil videre overstiger mine forventninger. Vi ved, at der indimellem er blæst omkring os. Familierne skal være trygge ved os, og de skal vide, at vi kan vores kram, lyder det fra Johanne Skovholm.

Rikke Frost er en af de borgere, der gerne vil føle sig tryg. Hun bor med sin mand og tre børn i Vissing ved Hadsten, og det ene barn har brug for hjælp fra Børnehandicaprådgivningen. Rikke Frost har deltaget i et dialogmøde, hvor der var fokus på at styrke dialogen og samarbejdet mellem familier og medarbejderne i Børn og Familie.

– Jeg tager hatten af for, at de inviterer os ind til debat og dialog, og jeg synes også, at det er det rigtige at gøre. Så kan vi forventningsafstemme og forhåbentlig få mere indsigt i deres arbejdsgange, for dem kender vi af gode grunde ikke. Når vi ikke kender arbejdsgangene, så kan folk godt blive frustrerede og føle, at de er blevet glemt. Så mit råd til forvaltningen var, at det er vigtigt løbende at sende mails ud – også selv om der ikke er noget nyt at fortælle, for det er vigtigt med ’livstegn’, så man ved, at de fortsat er i gang med ens sag, siger Rikke Frost.

Hun er overbevist om, at mere kommunikation og dialog er vejen frem:
– Jeg synes, forvaltningen er på rette vej. De skal skrue op for den forståelige kommunikation, så vi som forældre ved, hvad vi kan forvente.

Dato:06. marts 2019

Senest opdateret:

06. marts 2019

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Er der en voksen til stede?

Er der en voksen til stede?

”Hensyn-sygen” på Københavns Universitet er atter brudt ud ... læs mere
Ny storparcel i Hadsten i udbud

Ny storparcel i Hadsten i udbud

Storparcellen på Gl. Sellingvej 12 i Hadsten bliver udbudt til tæt-lav bebyggelse i to etager ... læs mere
ET GAMMELT POSTKORT MED ET MEJERI

ET GAMMELT POSTKORT MED ET MEJERI

En mejeriejer, en boghandler, en førstelærer. Alle medvirkende til en aktiv og levende stationsby, og alle bidrog de til dette fine postkort fra Hadsten ... læs mere
Rekordstor tilslutning til Kunst i Favrskov

Rekordstor tilslutning til Kunst i Favrskov

 Den 21. - 22. september  kl. 10 - 17 i Søften ... læs mere
Færdselsuheld i Hinnerup

Færdselsuheld i Hinnerup

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
HSK samarbejder med anden fodboldklub

HSK samarbejder med anden fodboldklub

Holdsamarbejder er ikke altid "lutter lagkage", men jeg er glad for, at jeg kan berette om en god historie fra pigefodboldens verden ... læs mere
Litterære filmaftener i Hadsten og Hammel

Litterære filmaftener i Hadsten og Hammel

Kom til en hyggelig aften i den lokale biograf med læseinspiration og film ... læs mere
Østjyllands Politi søger medlemmer til borgerråd

Østjyllands Politi søger medlemmer til borgerråd

Østjyllands Politi opretter to nye borgerråd, hvor frivillige borgere får mulighed for både at dele deres oplevelser med politiet og drøfte nye tiltag. Målet er at sikre en tæt dialog og inddragelse af borgernes perspektiv ... læs mere
Pilotprojekt i Sundhedshuset i Hadsten

Pilotprojekt i Sundhedshuset i Hadsten

Til Alle Patient foreninger – Pensionist foreninger – Ældresagen i Favrskov Kommune ... læs mere
Indbrud i Hinnerup

Indbrud i Hinnerup

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Loading...