|

– Vi har inviteret de bedste indenfor

Børn og Familie i Favrskov Kommune har sammen med Ankestyrelsen igangsat et lærings- og udviklingsforløb for sagsbehandlerne i Børnehandicaprådgivningen.

Det skal styrke kvaliteten i sagsbehandlingen og gøre medarbejderne endnu dygtigere.

Favrskov Kommune har oplevet en stigning i antallet af hjemvisninger på børnehandicapområdet. Det vil sige, at Ankestyrelsen sender de afgjorte sager retur til kommunen, fordi de ikke er undersøgt tilstrækkeligt.
Antallet af hjemvisninger er Johanne Skovholm, afdelingsleder i Børnehandicaprådgivningen, selvsagt ikke tilfreds med. Derfor glæder det hende, at Ankestyrelsen på baggrund af en invitation fra Favrskov Kommune nu er gået i gang med et meget målrettet kompetenceudviklingsforløb i kommunen:

– Ankestyrelsen har fået 25 afgjorte sager fra os, hvor borgerne ikke har klaget. Det er både bevillinger og afslag. Ankestyrelsen har også kigget i deres ankedatabase. Samlet har det givet et indblik i, hvor vi er udfordret. På baggrund af det har vi sat gang i nogle undervisningsdage og individuel sparring til vores medarbejdere. Undervejs udarbejdes der en statusrapport, som blandt andet sætter fokus på vores styrker og udviklingspunkter.

Sidst på året får Ankestyrelsen igen 25 nye sager, og arbejdet med dem rundes også af med en rapport, hvor det fremgår, om forløbet har styrket sagsbehandlingen.  

– Vi arbejder med et meget komplekst område, hvor der er mange paragraffer og mange hensyn at tage. Vi har været opsøgende i forhold til at sende folk på kurser, men det er sjældent, de er tilstrækkeligt målrettet børn med funktionsnedsættelser. Dette sikrer forløbet med Ankestyrelsen. De adresserer vores udfordringer og opkvalificerer medarbejderne. Vi har inviteret de bedste indenfor, og jeg må sige, at det indtil videre overstiger mine forventninger. Vi ved, at der indimellem er blæst omkring os. Familierne skal være trygge ved os, og de skal vide, at vi kan vores kram, lyder det fra Johanne Skovholm.

Rikke Frost er en af de borgere, der gerne vil føle sig tryg. Hun bor med sin mand og tre børn i Vissing ved Hadsten, og det ene barn har brug for hjælp fra Børnehandicaprådgivningen. Rikke Frost har deltaget i et dialogmøde, hvor der var fokus på at styrke dialogen og samarbejdet mellem familier og medarbejderne i Børn og Familie.

– Jeg tager hatten af for, at de inviterer os ind til debat og dialog, og jeg synes også, at det er det rigtige at gøre. Så kan vi forventningsafstemme og forhåbentlig få mere indsigt i deres arbejdsgange, for dem kender vi af gode grunde ikke. Når vi ikke kender arbejdsgangene, så kan folk godt blive frustrerede og føle, at de er blevet glemt. Så mit råd til forvaltningen var, at det er vigtigt løbende at sende mails ud – også selv om der ikke er noget nyt at fortælle, for det er vigtigt med ’livstegn’, så man ved, at de fortsat er i gang med ens sag, siger Rikke Frost.

Hun er overbevist om, at mere kommunikation og dialog er vejen frem:
– Jeg synes, forvaltningen er på rette vej. De skal skrue op for den forståelige kommunikation, så vi som forældre ved, hvad vi kan forvente.

Dato:06. marts 2019

Senest opdateret:

06. marts 2019

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.SOMMERKIRKE

SOMMERKIRKE

Torsdag d. 13. juni kl. 19.30 i Nr. Galten Kirke ... læs mere
Røde Kors Butikken i Thorsø springer ud

Røde Kors Butikken i Thorsø springer ud

Røde Kors Butikken i Thorsø bryder lørdag den 22. de sædvanlige rammer og rykker ud på gaden til markedsdag ... læs mere
Det er sommer og tid for Rose` vin

Det er sommer og tid for Rose` vin

Hos Skjold Burne skyder vi rosé-sæsonen i gang med et kanontilbud på vores pivlækre "LAVENDETTE ROSÉ (2018)" fortæller Vinhandler Peter Aschelund fra butikken i Søndergade i Hadsten ... læs mere
Sparekniven truer de ældre

Sparekniven truer de ældre

af Charlotte Green byrådsmedlem og folketingskanda for Det Konservative Folkeparti ... læs mere
VI MARKERER EN  SKÆBNEDAG  FOR VORES FRIHED

VI MARKERER EN SKÆBNEDAG FOR VORES FRIHED

HJEMMMEVÆRNSESKADRILLE 265, HVIDSTEN, MARKERER 75 ÅRS DAGEN FOR HVIDSTENGRUPPENS HENRETTELSE DEN 29. juni 1944 ... læs mere
En manipulerende kirkeklumme

En manipulerende kirkeklumme

Af Eva Damsgaard Næstformand  i Dansk Folkeparti ... læs mere
Nyt på Lilleåmarked 2019

Nyt på Lilleåmarked 2019

PingvinNyt har talt med formanden for Lilleåmarked Henning Bertelsen fra Lions Clubben ... læs mere
Anholdt for spirituskørsel

Anholdt for spirituskørsel

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Bus endte i husmur

Bus endte i husmur

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Vi hjælper hianden

Vi hjælper hianden

Af PET Petersen fra partiet Alternativet ... læs mere
Folketingsvalg med fin valgdeltagelse

Folketingsvalg med fin valgdeltagelse

Se resultaterne fra Favrskov Kommune ... læs mere
Loading...