|

– Vi har inviteret de bedste indenfor

Børn og Familie i Favrskov Kommune har sammen med Ankestyrelsen igangsat et lærings- og udviklingsforløb for sagsbehandlerne i Børnehandicaprådgivningen.

Det skal styrke kvaliteten i sagsbehandlingen og gøre medarbejderne endnu dygtigere.

Favrskov Kommune har oplevet en stigning i antallet af hjemvisninger på børnehandicapområdet. Det vil sige, at Ankestyrelsen sender de afgjorte sager retur til kommunen, fordi de ikke er undersøgt tilstrækkeligt.
Antallet af hjemvisninger er Johanne Skovholm, afdelingsleder i Børnehandicaprådgivningen, selvsagt ikke tilfreds med. Derfor glæder det hende, at Ankestyrelsen på baggrund af en invitation fra Favrskov Kommune nu er gået i gang med et meget målrettet kompetenceudviklingsforløb i kommunen:

– Ankestyrelsen har fået 25 afgjorte sager fra os, hvor borgerne ikke har klaget. Det er både bevillinger og afslag. Ankestyrelsen har også kigget i deres ankedatabase. Samlet har det givet et indblik i, hvor vi er udfordret. På baggrund af det har vi sat gang i nogle undervisningsdage og individuel sparring til vores medarbejdere. Undervejs udarbejdes der en statusrapport, som blandt andet sætter fokus på vores styrker og udviklingspunkter.

Sidst på året får Ankestyrelsen igen 25 nye sager, og arbejdet med dem rundes også af med en rapport, hvor det fremgår, om forløbet har styrket sagsbehandlingen.  

– Vi arbejder med et meget komplekst område, hvor der er mange paragraffer og mange hensyn at tage. Vi har været opsøgende i forhold til at sende folk på kurser, men det er sjældent, de er tilstrækkeligt målrettet børn med funktionsnedsættelser. Dette sikrer forløbet med Ankestyrelsen. De adresserer vores udfordringer og opkvalificerer medarbejderne. Vi har inviteret de bedste indenfor, og jeg må sige, at det indtil videre overstiger mine forventninger. Vi ved, at der indimellem er blæst omkring os. Familierne skal være trygge ved os, og de skal vide, at vi kan vores kram, lyder det fra Johanne Skovholm.

Rikke Frost er en af de borgere, der gerne vil føle sig tryg. Hun bor med sin mand og tre børn i Vissing ved Hadsten, og det ene barn har brug for hjælp fra Børnehandicaprådgivningen. Rikke Frost har deltaget i et dialogmøde, hvor der var fokus på at styrke dialogen og samarbejdet mellem familier og medarbejderne i Børn og Familie.

– Jeg tager hatten af for, at de inviterer os ind til debat og dialog, og jeg synes også, at det er det rigtige at gøre. Så kan vi forventningsafstemme og forhåbentlig få mere indsigt i deres arbejdsgange, for dem kender vi af gode grunde ikke. Når vi ikke kender arbejdsgangene, så kan folk godt blive frustrerede og føle, at de er blevet glemt. Så mit råd til forvaltningen var, at det er vigtigt løbende at sende mails ud – også selv om der ikke er noget nyt at fortælle, for det er vigtigt med ’livstegn’, så man ved, at de fortsat er i gang med ens sag, siger Rikke Frost.

Hun er overbevist om, at mere kommunikation og dialog er vejen frem:
– Jeg synes, forvaltningen er på rette vej. De skal skrue op for den forståelige kommunikation, så vi som forældre ved, hvad vi kan forvente.

Dato:06. marts 2019

Senest opdateret:

06. marts 2019

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Elgaard er tilfreds med årets revy

Elgaard er tilfreds med årets revy

Favrskov Revyen har rykket ud for sidste gang i år, og folkene bag kan med egne ord ikke være andet end tilfredse. Der har været tæt på fuldt hus alle fire aftener i Sløjfen ... læs mere
DET ER DERIGENNEM, LYSET SLIPPER IND

DET ER DERIGENNEM, LYSET SLIPPER IND

Forleden oplevede jeg i Favrskov Revyen et Leonard Cohen-inspireret nummer. Det fik mig til at genlæse denne fremragende klumme af Ole Juul. Uanset hvor sort det ser ud, må man tro på fremtiden. På at lyset slipper ind ... læs mere
Er Falck ved at køre sig selv i grøften?

Er Falck ved at køre sig selv i grøften?

Set i lyset af den beskidte møgsag i Region Syd, hvor Falck blev taget med bukserne nede, er det ubegribeligt, at de vil behandle trofaste kunder som jaget vildt for aggressive telefonsælgere ... læs mere
Afrimning af køleskab gik galt

Afrimning af køleskab gik galt

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
9.april 1940 og 9. april 1945

9.april 1940 og 9. april 1945

Af Herluf Nydam , Lokalarkivet ... læs mere
Barndommen har en værdi i sig selv

Barndommen har en værdi i sig selv

Af byrådsmedlem Birgit Liin (V), medlem af Favrskov Byråd, Formand for Børne- og Skoleudvalget, Hvidtjørnevej 3, Laurbjerg, 8870 Langå ... læs mere
Gasolin Auktion på Værket i Randers

Gasolin Auktion på Værket i Randers

PingvinNyts fotograf Rudi Daugsch besøgte auktionen og fortæller derfra ... læs mere
Hvor ofte vasker og pudser du dine vinduer?   

Hvor ofte vasker og pudser du dine vinduer?  

Der stor forskel på hvor tit danskere vasker deres vinduer ... læs mere
Revyen favnede langt bredere i år

Revyen favnede langt bredere i år

Anmeldelse af Fvh. redaktør Sven Erik Ginge ... læs mere
Tag på virksomhedsbesøg i klimaugerne

Tag på virksomhedsbesøg i klimaugerne

Flere af Favrskovs virksomheder inviterer indenfor i Klimaugerne 2019. Se her hvor og hvornår ... læs mere
Loading...