|

Viden om uværdig pleje kræver handling – også i Favrskov.

Af Eva Bonke Damsgaard, Dansk Folkeparti

Eva Bonke Damsgaard, DF

 

Der er brodne kar overalt – også uden for Århus – og i dokumentaren “plejehjemmene bag facaden” vises det ganske tydeligt, hvor ringe eller ikke eksisterende plejen kan være.

Som handling herpå, har man valgt at afskedige en leder og nogle medarbejdere, samt flytte og efteruddanne involveret personale – men mon det hjælper? Er det nok?

Nej, det tror jeg ikke, men jeg har en ide om. hvad der burde gøres!

Et plejehjem er bemandet med sosu-assistenter, hjælpere og afløsere alle døgnets 24 timer – men lederen – der skal guide, være foregangsmand og synlig for alle de medarbejdere, han/hun har ansat, er der kun på hverdage i dagtimerne. 

  • D.v.s. at de medarbejdere der arbejder aften og nat samt afløsere, der måske kun har weekendarbejde, så godt som aldrig ser deres leder! 
  • Medarbejdere, der er uden en synlig fysisk leder, skaber deres egen lille ledelseskultur, og den kan såmænd være ganske fin – men altså også det modsatte! De usete medarbejdere kan derfor handle helt uden, at ledelsen opdager noget – på godt og ondt.

Min erfaring fra dette fag er, at blot én dominerende og manipulerende medarbejder kan skabe grobund for den kultur, der blev vist i dokumentaren fra Kongsgården. Derfor er det hammervigtigt, at en leder ser alle sine medarbejdere – også når de mindst venter besøg af denne!

Personligt ville jeg gerne overraskes af en leder, der kom uanmeldt forbi og måske uopfordret gav et nap med – netop for at iagttage den pleje, jeg yder. En leder kunne jo også overraskes positivt! Og vi der yder det bedste vi kan, ville elske at blive set i arbejdssituationer – blot engang i mellem. 

 

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Syng dig glad i Hadsten blandede Kor

Syng dig glad i Hadsten blandede Kor

Sådan siger vi i Hadsten blandede Kor, som nu starter ny sæson onsdag den 26. august kl. 19.30 ... læs mere
Møde om boliger med fællesskaber

Møde om boliger med fællesskaber

Overvejer du en bolig, hvor der er mulighed for en privat bolig plus et fællesskab med andre, så er dette møde noget for dig ... læs mere
2 færdselsuheld lørdag formiddag

2 færdselsuheld lørdag formiddag

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Kræftens Bekæmpelse - Vi glæder os til (måske) at se dig i morgen

Kræftens Bekæmpelse – Vi glæder os til (måske) at se dig i morgen

Søndag går mange på gaden til den årlige landsindsamling, men desværre er det en helt anden indsamling end den, du kender ... læs mere
Arkivet er lukket indtil videre!

Arkivet er lukket indtil videre!

Som følge af Covid-19 kan vores gæster ikke besøge arkivet ... læs mere
Kære alle  Det er med stor beklagelse, at styregruppen bag Hammel Hestemarked, ser sig nødsaget til at aflyse Hammel Hestemarked 2020.

Kære alle Det er med stor beklagelse, at styregruppen bag Hammel Hestemarked, ser sig nødsaget til at aflyse Hammel Hestemarked 2020.

Frijsenborgløbet og Hestemarkedsbanko, som jo er en meget stor del af Hestemarkedet, er naturligvis også aflyst ... læs mere
Søstre afsløret i tøj-trick i Kvickly

Søstre afsløret i tøj-trick i Kvickly

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Risiko for kvælningsfare ved indtagelse af mini Jelly-Cups

Risiko for kvælningsfare ved indtagelse af mini Jelly-Cups

Flere varianter af mini Jelly-Cups kaldes tilbage grundet kvælningsfare hos små børn ... læs mere
LÆNGE LEVE BILEN

LÆNGE LEVE BILEN

"Jeg vil bygge en bil, der tiltaler alle. Så stor, at den kan rumme en familie, men ikke større, end den enkelte kan køre den og vedligeholde den". Henry Ford ... læs mere
Hold dig væk fra den offentlige transport!

Hold dig væk fra den offentlige transport!

Her er et råd, der er uhyre nemt at følge i Favrskov… ... læs mere
Loading...