|

Videokonkurrence: Undgå økonomisk svindel og vind en tur i biffen

Østjyllands Politi oplyser

Aarhus Kommune og Østjyllands Politi har udskrevet en videokonkurrence for at sætte fokus på økonomisk kriminalitet bæandt de ældste elever i folkeskolen og de yngste elever på videregående uddannelser i Aarhus Kommune.

 
En lækker smartphone, en brugt computer, billigt børnetøj eller billetter til den udsolgte festival. Der er mange lækre varer til salg privat på nettet, men pas på – for du kan let blive snydt.

Du kender det måske. Der dukker en annonce op på Facebook med et knaldgodt tilbud på præcis den brugte mobiltelefon, som du længe har ønsket dig. Du skriver til sælgeren, I bliver enige om en pris og aftaler, at han sender den til dig. Men måske går det ikke helt, som du havde ventet. Måske dukker den aldrig op, måske modtager du en billig kopi i stedet eller måske viser det sig, at telefonen er i væsentligt dårligere stand, end du blev lovet.

Antallet af anmeldelser om økonomisk kriminalitet stiger desværre år for år. Særligt unge bliver udsat for svindel i forbindelse med private handler på nettet og bliver narret til at deltage i hvidvask af penge; det der kaldes at blive udnyttet som muldyr.

” Økonomisk kriminalitet og svindel på nettet er i dag så stort et problem, at det er helt afgørende, at de unge lærer at navigere i det digitale på en god og sikker måde. Alene sidste år fik politiet 9.924 anmeldelser fra borgere, som er blevet snydt i forbindelse med handel med andre private.” siger Lau Birk Kristensen, som er politikommissær i afdelingen for økonomisk kriminalitet hos Østjyllands Politi.

Samlet set modtog politiet i 2019 over 26.000 anmeldelser om it-relateret økonomisk kriminalitet. Svindel i forbindelse med handel mellem private udgør langt størstedelen ligesom antallet af anmeldelser om netbanksindbrud og muldyr er stigende.

Konkurrence for skoleelever

For at øge de unges opmærksomhed på digital kriminalitet har Aarhus Kommune og Østjyllands Politi udskrevet en videokonkurrence for de ældste elever i folkeskolen og de yngste elever på videregående uddannelser i Aarhus Kommune.

”Unge bliver dygtigere og dygtigere til at begå sig sikkert og trygt online. Desværre bliver de, der ønsker at fuppe og narre også dygtigere. Vi skal have brudt kurven med unge, der bliver udsat for økonomisk kriminalitet, og en god forebyggende vej er at dele de gode erfaringer og rutiner, som mange unge allerede har i dag,” siger Thomas Medom, rådmand for Børn og Unge.

Eleverne skal i konkurrencen producere en film på højst 60 sekunder, hvor de kommer med bud på, hvordan man sikrer sig mod økonomisk kriminalitet. Emnet kan enten være handel på nettet eller brug af muldyr til hvidvask.

” De unge er særligt udsatte for økonomisk kriminalitet og skal lære at navigere i det digitale på en god og sikker måde. Vi håber derfor, at rigtig mange lærere og elever vil være med og komme med et bud på, hvordan de gode råd kan udbredes til andre unge,” siger Lau Birk Kristensen.

Den bedste film bliver vist på Østjyllands Politis sociale medier, og vinderens klasse får en tur i biografen med popcorn og sodavand til alle eleverne.

Nærmere information om konkurrencen fås ved at sende en mail til OJYL-videokonkurrence@politi.dk.

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 22691087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne

Telefon: 8618 2877

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Hvor er den sunde fornuft?

Hvor er den sunde fornuft?

Ja man skal ikke lede efter den på Christiansborg… ... læs mere
ALLE VORES FORRETNINGER HAR ÅBENT 

ALLE VORES FORRETNINGER HAR ÅBENT 

Fra 1. marts 2021 har alle vores forretninger igen åbent. Du kan både handle i din lokale XL-BYG og på XL-BYG.dk ... læs mere
En station i Laurbjerg vil skabe udvikling – ligesom det skete i Hinnerup

En station i Laurbjerg vil skabe udvikling – ligesom det skete i Hinnerup

Af Birgit Liin, medlem af Favrskov Byråd og borgmesterkandidat for Venstre ... læs mere
Pressemeddelelse fra Vestjysk Bank

Pressemeddelelse fra Vestjysk Bank

Vestjysk Bank etablerer nyt hovedsæde i Birk ved Herning   ... læs mere
Danske familier kan købe 8 ud af 10 huse på boligmarkedet

Danske familier kan købe 8 ud af 10 huse på boligmarkedet

Nye beregninger viser, at en almindelig dansk familie har råd til at købe en større andel af husene på boligmarkedet nu sammenlignet med sidste år ... læs mere
UD I NATUREN (10)

UD I NATUREN (10)

Sikke et temperaturskifte naturen har været igennem😮men "efter vinter kommer vår"😆. Vi kigger også tilbage på den våde februar 2020 kontra kolde februar 2021 ... læs mere
Sammen går vi lysere tider i møde

Sammen går vi lysere tider i møde

2020 var mildt sagt ikke et nemt år. Heller ikke for Kræftens Bekæmpelse ... læs mere
Et trinbræt i Laurbjerg er ikke en kommunal opgave

Et trinbræt i Laurbjerg er ikke en kommunal opgave

Af Mette Nøhr, Hammel - Byrådskandidat for Det Konservative Folkeparti i Favrskov, Grønhøjvej 33, 8450 Hammel ... læs mere
LØSAGTIGHED...

LØSAGTIGHED…

Ole Juuls tankevækkende klumme er af ældre dato, men almen gyldig - og aktuel som aldrig før ... læs mere
Flertal holder foreningerne i uvished

Flertal holder foreningerne i uvished

af byrådsmedlem for Venstre Morten Bang - Hinnerup ... læs mere
Indbrud

Indbrud

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Loading...