|

Vil du ha’ en positiv historie om gadeidrætsfællesskaber i en coronatid?

Omega Skate Klub i Søften skaber fællesskaber for børn og unge med et fedt event på trods af corona.

 

Her byder frivillige fra Omega Skate Klub børn og unge velkommen til eventet Omega Open ’20. Det bliver en dag spækket med gadeidræt på hjul og god stemning. Deltagerne kan give den gas på scoot (løbehjul), blades (rulleskøjter), BMX og skateboard til workshops, lave streetart og blive inspireret af dygtige, rutinerede skatere.

StreetAttack skal lave larm

Eventet er en del af dette års StreetAttack, der de sidste tre år har været afholdt i det østjyske. Her åbner fem faciliteter dørene op for alle interessede. Eventet foregår under overskriften #BEACTIVE, som i det østjyske er orkestreret af DGI Østjylland i samarbejde med International Sport And Culture Association.

”De lokale gadeidrætsfællesskaber er med til at sætte spot på de muligheder og oplevelser, som gadeidrætten rummer. Gadeidræt er typisk ikke organiseret som de fleste traditionelle idrætter i foreningsverdenen. Derfor ønsker vi at hjælpe dem med at lave noget larm for deres tilbud i en ramme, de selv har været med til at definere,” udtaler Nicolaj Ruby, programleder for ungekultur hos DGI Østjylland.

StreetAttack er blevet til med støtte fra Europa-Kommissionen gennem bevægelsesugen European Week of Sport, der finder sted fra 21.-27. september. Formålet med bevægelsesugen er at få mennesker over hele Europa til at bevæge sig under sloganet #BEACTIVE.

Eventet bliver afholdt på Gadeidrættens Dag, den 12. september, og er desuden støttet af Game samt Platformen for Gadeidræt. Gadeidrættens Dag er med til at sætte fokus på gadeidrætten for at få flere børn og unge til at blive aktive på gadeplan.

 Sikkerhed og fællesskab

Hallens rammer giver børn og unge mulighed for at blive en del af et fedt fællesskab med andre udøvere. Samtidig gør gadeidræt på hjul det nemt for deltagende at holde god afstand og passe på hinanden imens.

Omega Skate Klub sikrer rammerne for, at hele eventet sker trygt og sikkert. Eventet er splittet i to blokke, hvor max 100 personer kan deltage pr. gang. På den måde overholder skatehallen alle coronaretningslinjer. Desuden skal børn og unge selv medbringe udstyr til dagen.

Eventet Omega Open ’20 afholdes i samarbejde med Platformen for Gadeidræt, European Week of Sport, DGI Østjylland og International Sport Culture and Association.

Det hele finder sted lørdag den 12. september 2020 i Omega Skate Hal, Omega 2, Søften, 8382 Hinnerup fra 10-12.30 og igen fra 13-15.30.

Der kan max være 100 deltagere i hver blok. Derfor bedes du kontakte Trine Brøns Nielsen, bestyrelsesmedlem i Omega Skate Klub på tlf. 31 41 30 08 eller mail trine.broens@gmail.com og give besked, om du kommer.

Læs mere om Gadeidrættens Dag her:

http://gadeidraet.dk/gadeidraettens-dag/

 Bedste hilsner

Johanne Wedel Madsen

Kommunikationspraktikant 

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.HSK Fodbold får ny samarbejdsklub

HSK Fodbold får ny samarbejdsklub

Den 1. januar 2021 indgik vi i HSK Fodbold en ny samarbejdsaftale med Randers FC, der betyder, at vi i de kommende år vil være en del af Randers FC Klubfællesskabet ... læs mere
UD I NATUREN (3)

UD I NATUREN (3)

Det nye år er godt i gang og oplevelserne venter på dig. Selvom vi ikke ved hvad året bringer, kan vi stadig gå på opdagelse i naturen ... læs mere
Snestorm i Søndergade og omegn 1996

Snestorm i Søndergade og omegn 1996

Flere milde vintre i træk får erindringen om en rigtig snestorm til at udviskes. Derfor er det på tide at vise, hvordan Kjørmes i 1996 satte hele Søndergade og omegnen på stand by ... læs mere
2 bilister standset af politiet

2 bilister standset af politiet

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Ja til COVID vaccinepas

Ja til COVID vaccinepas

Af Christian Møller – Nielsen, regionsrådsmedlem(V), fhv. lægefaglig direktør ... læs mere
Byrådsmøde foregår via Skype

Byrådsmøde foregår via Skype

På grund af den aktuelle corona-situation bliver byrådsmødet tirsdag 26. januar 2021 kl. 19 i Favrskov Kommune afviklet som et Skype-møde ... læs mere
Taget for narkokørsel m.m.

Taget for narkokørsel m.m.

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Færdselsuheld

Færdselsuheld

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Vi leger fortsat

Vi leger fortsat

Fortæller Hadsten Håndbold ... læs mere
Skjød Tidende er udkommet

Skjød Tidende er udkommet

Godt nyt til alle Skjødsere og andre der kunne være interesseret - klik ind på Skjød Tidende ... læs mere
Boligsiden.dk :

Boligsiden.dk :

Danskerne købte boliger for svimlende 252 milliarBoligsiden.dk: der i 2020 ... læs mere
Har du et realkreditlån, som skal have ny rente 1. april?

Har du et realkreditlån, som skal have ny rente 1. april?

Per Ø. Nielsen - Vestjysk Bank fortæller følgende ... læs mere
Loading...