|

Vil nedlægge brandstationen i Hinnerup

Det er formentlig snart slut med brandstationen i Hinnerup

 Det fælleskommunale Beredskab & Sikkerhed ønsker nemlig at nedlægge stationen – og i stedet indgå en aftale med Østjyllands Brandvæsen om, at området fremover skal dækkes fra den kommende brandstation i Lisbjerg. Denne station får 1-minutsberedskab, og dermed vil den kunne nå hurtigere frem til Hinnerup end en lokal station med 5-minuttersberedskab.

Beredskab & Sikkerhed er det fælleskommunale beredskab for Randers, Favrskov og Djursland, og som led i et kommende udbud af brandslukningen vil beredskabet lukke brandstationen i Hinnerup.

Vurderer stationernes placering

I dag står Falck for driften af fem af Beredskab & Sikkerheds brandstationer, herunder brandstationen i Hinnerup, som har ca. 40 udrykninger om året. Aftalerne med Falck udløber 31. december 2021. Derfor er Beredskab & Sikkerhed i gang med at klargøre et udbud af det operative beredskab, herunder en vurdering af de nuværende stationers placering i forhold til øvrige stationer.

Samtidig er Østjyllands Brandvæsen i gang med at opføre en ny station Aarhus Nord med fuldtidsbemanding i Lisbjerg. Den nye brandstation vil stå færdig ultimo 2021. Ifølge Beredskab & Sikkerhed vil brandstationen kunne være hurtigst fremme i Hinnerup-området, fordi det bliver en fuldtidsbemandet brandstation. Og det er i dag et lovkrav, at nærmeste brandstation skal rykke ud – uafhængigt af kommunegrænser.

Direktør: Brandfolkene har gjort det godt

”Det er rigtig ærgerligt, at vi ikke kan fortsætte med brandstationen i Hinnerup. Ikke mindst fordi brandmændene på stationen har gjort det rigtig godt i mange år. Men samtidig er det en god nyhed, at vi fortsat vil kunne tilbyde borgerne i Hinnerup-området de samme gode responstider, som de har i dag, med den nye løsning”, siger beredskabsdirektør Morten Sønderby fra Beredskab & Sikkerhed.

”I januar 2020 indgik vi et strategisk partnerskab med Østjyllands Brandvæsen om etablering af en fælles vagtcentral og fælles operationschef-ordning, bl.a. med det formål at skabe mest mulig vagtcentral og ledelsesmæssig støtte for de to beredskaber inden for de økonomiske rammer. Med det kommende samarbejde om slukning i Hinnerup-området er det klart forventningen, at vi også på det operative område vil kunne drage fordel af et tæt samarbejde med vores nabobrandvæsen til fælles gavn for borgerne i begge beredskaber”, fortæller Morten Sønderby.

Forventer besparelse

”Vi er særligt optaget af trygheden for borgerne i Hinnerup-området. Her har vi fået bekræftet, at Østjyllands Brandvæsen kan overholde de aftalte responstider fra deres nye station i Lisbjerg”, siger borgmester Nils Borring fra Favrskov Kommune, hvori Hinnerup indgår.

Beredskab & Sikkerhed forventer, at den nye aftale vil give en besparelse. Beredskabet understreger også, at besparelsen bliver væsentligt større, hvis alternativet var, at man både skulle drive stationen i Hinnerup og have den aftale med Østjyllands Brandvæsen, som er et krav for at sikre, at den nærmere enhed rykker ud.

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Efterlyst for knivstikkeri

Efterlyst for knivstikkeri

Midt og Vestjyllands Politi beder om offentlighedens hjælp til af finde en mistænkt. Den 20-årige mand mistænkes for at være gerningsmand til grov vold ... læs mere
Ukrudtsbrænder tændte ild i udhus

Ukrudtsbrænder tændte ild i udhus

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Vis flaget for alle ramt af kræft

Vis flaget for alle ramt af kræft

Det er sommer, det er sol, og det er måske ferie for dig? ... læs mere
Fremlysning af Siberian Husky

Fremlysning af Siberian Husky

Østjyllands Politi søger ejeren af en hund ... læs mere
Pressemeddelelse fra ÆLDRESAGEN

Pressemeddelelse fra ÆLDRESAGEN

Aflyser og udskyder busture og andre aktiviteter ... læs mere
Ugens anmeldelse fra Favrskov Bibliotekerne

Ugens anmeldelse fra Favrskov Bibliotekerne

TEMA: MELLEMKRIGSTIDENS BERLIN ... læs mere
Alle taler om vejret. DMI taler helt hen i vejret…

Alle taler om vejret. DMI taler helt hen i vejret…

Vi skulle have haft det varmt her i juli iflg. DMI’s langtidsprognose ... læs mere
Indbrud

Indbrud

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Færdselsuheld

Færdselsuheld

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Loading...