onsdag d. 1. september 2021
|

Vil slanke BoligJobordningen

Regeringen vil ophæve den midlertidige udvidelse af BoligJobordningen ved årsskiftet. Imens presser støttepartier på i kulissen for at afskaffe fradrag til serviceopgaver og håndværkerfradrag gennem boligjobordningen helt.

 
 

BoligJobordningen, også kendt som håndværkerfradraget, skal slankes, så det kommer tilbage på niveauet før corona-epedemien. Sådan lyder oplægget fra regeringen i udspillet til den kommende finanslov.

Tidligere i år blev det besluttet at fordoble håndværkerfradraget i 2021, mens servicefradraget blev firedoblet. Det ekstra høje fradrag skulle bidrage til at holde hånden under dansk økonomi under corona-epidemien. 

Nu gælder det imidlertid om at lette foden fra speederen, lød det fra finansminister Nicolai Wammen (S), da regeringen mandag præsenterede sit finanslovsforslag. 

LÆS OGSÅ: Håndværkerfradrag – alt du skal vide

Støttepartier vil afskaffe fradrag helt

Debatten om BoligJobordningen kan risikere at blive begyndelsen på enden for fradraget, som oprindeligt blev indført af VK-regeringen i 2011.

Regeringens støttepartier, SF, Enhedslisten og De Radikale ønsker nemlig alle at afskaffe fradraget helt. De tre partier var sammen med Alternativet ellers netop med til at lægge stemmer til den udvidede ordning i begyndelse af året. Men den har udtjent sit formål, lyder meldingen nu fra SF.

– BoligJobordningen var god som et kriseværktøj efter finanskrisen, hvor vi havde brug for at give en hjælpende hånd til byggeriet. Det er ikke sagen længere. Vi har en branche, som mange steder er overophedet, og derfor synes vi, det er uansvarligt fortsat at poste en masse penge i det. Vi vil hellere bruge pengene på klima og folkeskole, siger Lisbeth Bech-Nielsen fra SF ifølge DR.

LÆS OGSÅ: Her er håndværkerfradraget for 2021

Regeringen åben for forhandlinger

Selvom finansminister Nicolai Wammen ikke selv har på dagsordenen at afskaffe BoligJobordningen helt, så er han ikke helt afvisende for idéen.

– Det er noget, som vi skal finde ud af ved forhandlingsbordet, sagde han efter mandagens pressemøde.

Finanslovsforhandlingerne med de øvrige partier begynder i efteråret og skal munde ud i den endelige finanslovsaftale for næste år. Aftalen skal være på plads og vedtages i Folketinget inden årsskiftet.

LÆS OGSÅ: Hvem kan få håndværkerfradrag?

Betingelser for at få håndværkerfradrag

 • Du skal have almindelig skattepligt i Danmark og være fyldt 18 år inden udgangen af det år, hvor arbejdet blev udført.

 • Ægtefæller og samlevere med fælles økonomi kan dele fradraget uanset, hvem der har betalt. Hver ægtefælle/samlever kan i 2021 få fradrag for op til 25.000 kr. for både håndværkerydelser (12.500 i 2020) og serviceydelser (6.200 kr. i 2020). Beløbet overføres ikke automatisk, så indtast hver jeres andel i jeres årsopgørelse.

 • Hvis andre i en husstand, fx dine børn over 18 år, skal have fradrag for udgiften, skal de have betalt et beløb svarende til fradraget. Beløbet skal betales elektronisk, enten til håndværkeren, eller til den i husstanden, som har betalt håndværkeren.

 • I en helårsbolig skal du bo der, mens arbejdet udføres.

 • Du kan kun få fradrag til vedligeholdelse og reparation af en eksisterende helårsbolig eller fritidsbolig. Du kan altså ikke få fradrag for nybyggeri. Du kan heller ikke få fradrag for arbejde i forbindelse med anlæggelse af have – det er kun de tilbagevendende arbejder med vedligeholdelse af haven, der giver mulighed for servicefradrag.

 • Kun ejerne af en fritidsbolig (og deres ægtefæller) kan få fradrag for fritidsbolig. Du kan ikke få fradrag for serviceydelser, hvis du lejer dit sommerhus ud.

 • Selvom du har både helårsbolig og sommerhus, kan du højst få fradrag for 25.000 kr. i 2021 for håndværkerydelser (12.500 kr. i 2020) og serviceydelser (6.200 kr. i 2020).

 • Husk, at det kun er arbejdslønnen, du kan få fradrag for.

SE MEREadd
 

Tilmeld dig nyhedsbrevet Bo Bæredygtigt

Ja tak, jeg vil gerne modtage:

 • Velkomstmail med 20 gode tips og råd
 • Inspiration til at bo mere bæredygtigt
 • Aktuel og relevant viden fra fageksperter
 • Nyheder min. hver fjerde uge

 
 
 

Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, accepterer du vores retningslinjer.

Kilder, henvisninger og metode

Nyhed: Hold dig ajour med aktuel og relevant viden for dig og din bolig. Indholdet er uvildigt og bygger på dokumenteret viden. Se seneste nyheder.

Alle bidragsydere:

 • Michala Dieckmann, journalist

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Overvågning gavner de fleste

Overvågning gavner de fleste

Af Flemming Kragh Thomassen, Saturnvej 7, Hadsten Kandidat til byrådsvalget i Favrskov Kommune for Venstre ... læs mere
Gider de unge kommunalpolitik?

Gider de unge kommunalpolitik?

Af René Schneider, Rækkevej 4, 8370 Hadsten - Byrådskandidat for Det Konservative Folkeparti www.reneschneider.dk ... læs mere
NYT fra Team Rotary Favrskov tur til Paris

NYT fra Team Rotary Favrskov tur til Paris

Af holdkaptain Steen Elgaard ... læs mere
EN HEL HAL-DAG" - HÅNDBOLDENS DAG

EN HEL HAL-DAG” – HÅNDBOLDENS DAG

Hadsten Håndbold inviterer ... læs mere
Jobcenter Favrskov tjekker igen borgernes tilfredshed

Jobcenter Favrskov tjekker igen borgernes tilfredshed

Brugerne af Jobcenter Favrskov får igen mulighed for at komme med både ris og ros i en anonym spørgeskemaundersøgelse ... læs mere
Cykelruter med udgangspunkt i Lyngå

Cykelruter med udgangspunkt i Lyngå

De fleste ture går ad grusveje, skovstier og små asfaltveje, kun afbrudt af korte stræk på større veje. Turene klares nemmest på mountainbike ... læs mere
Annonce : Kniber det med at holde balancen

Annonce : Kniber det med at holde balancen

Favrskov Aftenskole inviterer til kursus ... læs mere
GOD HØST

GOD HØST

En stille, HØSTlig brusen ... læs mere
Loading...