|

Visioner om outdoor anlæg ved Idrætscenter

I forrige uge, kunne Hadsten Kultur- & Idrætscenter (HKIC) offentliggøre at der fra 2021 vil blive tilknyttet et kampsportscenter til de eksisterende haller og gymnastiksale på Hadbjergvej.

 

I forrige uge, kunne Hadsten Kultur- & Idrætscenter (HKIC) offentliggøre at der fra 2021 vil blive tilknyttet et kampsportscenter til de eksisterende haller og gymnastiksale på Hadbjergvej.

 

Men står det til bestyrelsen i HKIC, så det kun starten – for man har flere og større visioner for idrætscenteret og området omkring på sigt.

“Vi kigger hele tiden på de muligheder der er for idrætscenteret både indendørs og de udendørs muligheder ligger på området omkring vores haller på Hadbjergvej, samt v. Østervangshallen, som vi også drifter.

Vi har i blandt flere muligheder, kigget på muligheden for et outdoor fitness anlæg i sammenhæng med idrætscentret”, fortæller formand for HKIC Rene Jensen.

Favrskov Kommune har udlagt en pulje, hvor 4 outdoor fitness anlæg kan anlægges på 4 forskellige lokationer rundt i kommunen, til brug for borgerne i området.
Til Hadsten området ligger der en pulje på 500.000 kr. til opførelsen heraf og i starten var der ikke meget bevågenhed fra foreninger eller lignende i Hadsten, ift. at anlægge det i omkreds af dette, men det skyldes formentligt mest at man ikke var bevidst herom.
Det ændrede sig nemlig da forskellige folk omkring Kultur og Fritid i Favrskov Kommune prikkede HKIC på skulderen om, at indtænke dette i ens visioner.

 

Derfra er planerne gået hurtigt, og man fremsendte tidligere på sommeren et forslag til udformning af et sådant område til Favrskov Kommune, som nu skal evaluere på de indkomne forslag fra forskellige aktører i området.

“Vi synes selv vi har fået skabt et stærkt bud, som vil tilgodese enormt mange borgere, i helt forskellige aldersklasser. Vi indtænker holdtræning for forældre, når deres børn er til en idrætsgren i hallerne, men også holdtræning for foreningsholdene på området.
Oveni i det har vi et samarbejde med Favrskov Kommunes genoptræningscenter, om at de bruger vores fitnessfaciliteter flere gange om ugen til holdtræning med borgere – det bliver også en større mulighed for at differentiere deres træning med outdoor fitness anlæg oveni”
, forklarer Rene.

 

Beachbaner til den brede idræt

Udover outdoor fitness anlæg, foreligger der også tegninger og skitser omkring en eller flere beachbaner til brug til f.eks. beach volleyball, beach fodbold og beachhåndbold.

Overskudsjorden herfra skal bruges til at skabe volde omkring banerne, som tilskuerpladser.

Et lignende anlæg med outdoor fitness og beachbaner er allerede anlagt i Hammel og her har man også været forbi for at søge inspiration.
“Anlægget i Hammel ser rigtig godt ud, og man har gennemtænkt tingene, med containere bygget ind i voldene, så man har udstyret lige ved banerne.
Herudover den kombination af beachbaner og outdoor fitness anlæg, virker som en rigtig stærk løsning for at aktivere området i langt højere grad, end hver for sig.
Netop nu er vi ude og indhente tilbud herpå, før vi kan begynde fondsansøgning processen, men vores indtryk er, at det nok skal glide igennem med en egenfinansiering fra os og håndboldklubben”,
udtaler Rene.

 

Der har også været dialog med skolen beretter Rene, og at disse drøftelser har været yderst positive, med tanke på at det kunne benyttes i idrætstimer og lignende af eleverne på Hadsten Skole.

 

HKIC’s formand fortæller også at der allerede er fundet fuld finansiering til outdoor fitness projektet udover de 500.000 kr. fra Favrskov Kommune, så hvis valget ender på HKIC’s løsning, forventes det at stå klart i løbet af første halvår i 2021.

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Modelbane Europa aflyser workshoppen i skolernes efterårsferie

Modelbane Europa aflyser workshoppen i skolernes efterårsferie

Udviklingen af smittetallet for covid-19 tvinger modelbanen til at opgive at gennemføre workshoppen ... læs mere
Gerda sætter ord på sin tilfredshed

Gerda sætter ord på sin tilfredshed

Ældreplejen i Favrskov Kommune gennemfører lige nu en brugertilfredshedsundersøgelse blandt  de borgere, der får hjælp i hverdagen. 89-årige Gerda Rasmussen er en af dem ... læs mere
Made in USSR

Made in USSR

Gratis koncert torsdag d. 8.oktober med Harmoniorkestret APO i Sløjfen ... læs mere
Bliv klogere på aktier

Bliv klogere på aktier

Overvejer du at investere i aktier, så kig forbi Hadsten Bibliotek lørdag d. 10. oktober, hvor Henning Vestergaard vil forsøge at gøre os alle klogere på aktiehandel ... læs mere
Realdania støtter Thorsø-renovering med millioner

Realdania støtter Thorsø-renovering med millioner

Favrskov har søgt og fået 4,8 mio. kr. fra Realdania til at tænke klimamæssig bæredygtighed ind i renoveringen af Tungelundskolen i Thorsø.Realdania støtter Thorsø-renovering med millioner ... læs mere
COVID-19: Dagens incidenstal i Favrskov: 10

COVID-19: Dagens incidenstal i Favrskov: 10

Incidenstallet for de seneste 7 dage pr. 100.000 indbyggere er uændret 10 i Favrskov ... læs mere
Annonce : Husk din fiskemand er i Hadsten hver mandag

Annonce : Husk din fiskemand er i Hadsten hver mandag

Din fiskemand MARK er på plads udenfor Kvickly i Hadsten ... læs mere
85 gange tak

85 gange tak

Af Birgit Liin, borgmesterkandidat og medlem af Favrskov Byråd for Venstre ... læs mere
EN STILLE, HØST-LIG BRUSEN

EN STILLE, HØST-LIG BRUSEN

Mejetærskerne er tilbage i maskinhuset og den mest nervepirrende sæson er forbi ... læs mere
Ny visning af referater og dagsordner fra politiske møder

Ny visning af referater og dagsordner fra politiske møder

Favrskov Kommune ændrer nu visning af referater og dagsordner fra politiske møder ... læs mere
Loading...