|

Vores ældre og svage borgere skal mødes med værdighed og respekt. 

Af Rikke Randrup Skåning – Medlem af Social og sundhedsudvalget (A)

Rikke Randrup Skåning

 

Vores ældre og svage borgere skal mødes med værdighed og respekt. 

Sagen om forholdene på to plejecentre i vores nabokommuner, dokumenteret af TV2 på baggrund af henvendelse fra frustrerede pårørende, er hjerteskærende. Det gør simpelthen ondt at se på og høre om. Men hvor er det vigtigt, at disse sager bringes frem og tvinger os til at forholde os til de forhold, der nogle få steder bydes vores ældre og sårbare medborgere. 

Sagen har betydning ikke kun for de berørte steder, men også hos os i Favrskov. Det giver anledning til, at vi må kigge på vores egne forhold. I Social – og Sundhedsudvalget behandler vi jævnligt sager om tilsynsrapporter fra tilsyn på området. 

De er overordnet meget fine og giver et billede af, at vores plejecentre og bosteder leverer omsorg og pleje af høj faglig kvalitet og med empati og omsorg. Det er også glædeligt at læse i debatindlæg af vores provst Anders Bonde, at han har samme oplevelser, når han er på besøg på vores plejecentre. 

Når der på enkelte steder har været udfordringer med f.eks. arbejdsmiljøet eller stigning i kritiske henvendelser fra borgere, så bliver vi politikere orienteret af vores forvaltning på området, og vi kan dermed være med til at sikre, at der handles på de hændelser, hvor det er påkrævet. Som politiker forventer vi at blive orienteret om kritiske sager og situationer. Og det er mit indtryk, at det gør vi. Sådan skal det blive ved med at være i Favrskov.

Der er mange, der har ansvar for, at forholdene på vores plejecentre er i orden. Det har vi politikere og vores forvaltning. Vi skal sikre, at arbejdsmiljø og trivsel er i fokus på vores arbejdspladser. 

I hverdagen skal man som leder og medarbejder i Favrskov, føle sig kompetent og tryg ved at gå på arbejde og have adgang til sparring og vejledning, når man har behov. Som medarbejder har man pligt til at gå til sine kollegaer, sin leder, sin tillidsrepræsentant, hvis man oplever at føle sig fagligt eller personligt utilstrækkelig, presset eller at arbejdsopgaverne er uoverstigelige. Som kollega har man ligeledes pligt til at fortælle, hvis man er vidne til uacceptable situationer.

Vores borgere og pårørende skal kunne rette henvendelse med oplevelser og bekymringer og blive mødt med lydhørhed og respekt. 

Uanset ressourcer og tidspres, så skal vi kunne tale sammen og til hinanden på værdig vis. Alle mennesker – borgere som ansatte- skal mødes med respekt og tillid. I Favrskov vil vi en kultur, hvor vi taler om tingene – også de kritiske og sårbare, så vi kan handle på baggrund af den viden, vi får. 

 

På vegne af den socialdemokratiske byrådsgruppe,

 

Rikke Randrup Skåning

Medlem af Social og sundhedsudvalget (A)

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Folkebevægelsen mod madspild markerer 12 års fødselsdag med nyt landsdækkende initiativ til Danmarks udsatte

Folkebevægelsen mod madspild markerer 12 års fødselsdag med nyt landsdækkende initiativ til Danmarks udsatte

Efter 12 år i kampen mod madspild lancerer bevægelsen Stop Spild Af Mad i forbindelse med Coronavirus-krisen opstart på et nyt, kommende landsdækkende initiativ, GratisMad.dk, som vil gøre det nemmere for socialt udsatte at modtage gratis overskudsmad i deres lokalområder ... læs mere
Vinderne af Juli Måneds VIN-lodtrækning

Vinderne af Juli Måneds VIN-lodtrækning

Wineboutique har udtrukket vinderne ... læs mere
Velkommen tilbage i hamsterhjulet

Velkommen tilbage i hamsterhjulet

Undersøgelse viser, at hver anden dansker oplever at udføre meningsløst arbejde ... læs mere
Nye tider, nye vine, nye fester

Nye tider, nye vine, nye fester

Gode nyheder fra Wineboutique i Hadsten ... læs mere
Efterårsprogrammet fra Favrskov Biblioteker & Kulturhuse er kl

Efterårsprogrammet fra Favrskov Biblioteker & Kulturhuse er kl

Programmet, der er spækket med kulturtilbud, udkommer denne gang i en fleksibel, digital form – og alle arrangementer er klar 3. august på favrskovbib.dk ... læs mere
Mælkesyrebakterier i COOP Hindbær Light sodavand

Mælkesyrebakterier i COOP Hindbær Light sodavand

A/S Bryggeriet Vestfyen tilbagekalder COOP Hindbær Light sodavand 0,5 liter med holdbarhedsdatoer 16/12-2020 og 17/12-2020. Der er konstateret uønsket vækst af mælkesyrebakterier i produktet ... læs mere
Nye klubtilbud i Hadbjerg og Thorsø

Nye klubtilbud i Hadbjerg og Thorsø

Fra 1. august 2020 kan børnene i 4.-6. klasse i Hadbjerg og Thorsø vælge et nyt klubtilbud to dage om ugen ... læs mere
Narkokørsel ved Ødum

Narkokørsel ved Ødum

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Knallertkører stoppet af Politiet

Knallertkører stoppet af Politiet

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Ugens naturbilleder nr. 478.

Ugens naturbilleder nr. 478.

Hvis du ikke lige ved det - og ikke lige kan se og mærke det på vejret, så har vi faktisk højsommer for tiden. Derfor kommer du med til strand og vand ... læs mere
Loading...