|

2. fase af genåbning i daginstitutioner og skoler

En mere normal hverdag igen i daginstitutionerne

Når vi fra på mandag 18. maj går ind i genåbningens anden fase, kommer hverdagen i dagtilbuddene til at ligne sig selv mere igen. Med Sundhedsstyrelsens nye anbefalinger bliver de kendte stuer og grupper igen udgangspunktet for børnenes hverdag, og der vil være faste voksne tilknyttet børnene.

Der vil fortsat være en række sundhedsfaglige forholdsregler, der har betydning for, hvordan hverdagen kommer til at se ud i dagtilbuddene. Meget af dagen vil stadig foregå udenfor, der vil fortsat blive gjort ekstra rent, og forældre skal som udgangspunkt aflevere og hente deres barn uden for institutionen. Der er også stadig fokus på god håndhygiejne og hensigtsmæssig adfærd og afstand, så vi sikrer en tryg og forsvarlig hverdag for både børn og voksne.

Der er ikke krav om en meters afstand, når det gælder børns leg og personalets omsorg og arbejde med børnene. Derfor vil børn, ligesom det hele tiden har været tilfældet få et trøstende kram eller en hånd at holde i, hvis der er brug for det. Frokost, hente og bringe og lignende situationer organiseres dog med god afstand.

Du vil som forælder få mere information om tilrettelæggelse af hverdagen fra 18. maj fra dit barns dagtilbud direkte via DayCare.

De ældste elever kommer tilbage på skolerne

Fra på mandag 18. maj kan skolerne genåbne for eleverne i 6.-10. klasse. Det betyder, at eleverne på alle klassetrin kan få lov at møde fysisk frem på skolen igen, selvom skoledagen stadig langt fra er den samme som før COVID-19. Medarbejderne på skolerne har set meget frem til igen at tage imod de store børn og unge.

Med Sundhedsstyrelsens nye anbefalinger bliver det muligt at samle klasserne, hvis der er den nødvendige plads. Med alle eleverne tilbage i skolen, skal der fortsat være fokus på, at vi passer på os selv og hinanden. Det kræver god hygiejne, rengøring, og at vi holder afstand. Derfor vil skoleskemaet ikke se ud som før COVID-19. Mødetider, timer og pauser lægges forskudt, og for nogle elever vil et begrænset antal timer foregå som fjernundervisning. Alle elever vil dog så vidt muligt skulle møde frem på skolen hver dag.

Med de nye retningslinjer nærmer skolerne sig gradvist en mere almindelig hverdag frem mod sommerferien, og ledere og medarbejdere arbejder på højtryk for at skabe en så normal skoledag som muligt for alle elever under de gældende forudsætninger.

Du vil som forælder få mere information om tilrettelæggelse af skoledagen fra 18. maj fra dit barns skole direkte via Aula.

Ungdomsklubberne og ungdomsskolen åbner også igen fra på mandag 18. maj. Du kan læse mere om genåbningen her

Besøg i Åhuset

Med en lempelse af det midlertidige besøgsforbud på døgninstitutioner i forbindelse med COVID-19, kan børn og unge i Åhuset nu få besøg af 1-2 faste pårørende. Besøgene vil foregå udendørs og efter Sundhedsstyrelsens anbefalinger.

Har du spørgsmål til genåbningen, skal du kontakte lederen i dit barns institution eller skole.

Dato:15. maj 2020

Senest opdateret:

15. maj 2020

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.48 trafikanter sigtet efter Kalø-kontrol

48 trafikanter sigtet efter Kalø-kontrol

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
NYT fra VELAS

NYT fra VELAS

Kvægnyt skifter udseende og afsender ... læs mere
Personlige opråb hjælper andre

Personlige opråb hjælper andre

Sammenholdet i arbejdet for et liv uden kræft er stort. En del af sammenholdet er bl.a., at kræftpatienter deler deres personlige historier ... læs mere
Å vil have fast ø-læge på Anholt

Å vil have fast ø-læge på Anholt

Af Rasmus Foged, Regionsrådsmedlem for Alternativet, Region Midtjylland og Folketingskandidat for Alternativet, Storkreds Østjylland ... læs mere
Borgerservice genåbner

Borgerservice genåbner

Borgerservice genåbner fra torsdag 28. maj 2020. Der opfordres til brug af tidsbestilling her på hjemmesiden, på borger.dk eller via telefon 89 64 10 10 ... læs mere
Ny direktør på Den jydske Haandværkerskole

Ny direktør på Den jydske Haandværkerskole

Den 1. juni tiltræder Jesper Kofoed Petersen stillingen som ny direktør på Den jydske Haandværkerskole (DjH). Jesper Kofoed Petersen kommer fra en stilling som områdeleder i elafdelingen på DjH, og er derfor et velkendt ansigt på skolen ... læs mere
Pressemeddelelse

Pressemeddelelse

Virksomhederne er meget tilfredse med Jobcenter Favrskovs virksomhedsservice ... læs mere
Søren Frandsen er blevet radikal.

Søren Frandsen er blevet radikal.

Socialistisk Folkepartis byrådsmedlem i Favrskov Kommune, Søren Frandsen, har inden for kort tid haft to læserbreve i medierne om trinbrættet i Laurbjerg ... læs mere
Loading...