|

Favrskov Affald nedjusterer forventningerne til 2020

Sara Funch, direktør i Favrskov Forsyning

Favrskov Affald nedjusterer forventningerne til 2020
Favrskov Affald nedjusterer kraftigt forventningerne til 2020 og forventer at komme ud af året med et mindre resultat end forventet.
Fra et oprindeligt forventet overskud på 2 mio. kr., forudser selskabet nu i stedet et underskud for på 1,9 mio. kr. Det forventede resultat for 2020 nedjusteres dermed med 3,9 mio. kr.
Det dårlige resultat skyldes primært to faktorer: Et væsentligt fald i salgspriser på genanvendelige materialer og en markant stigning i affaldsmængderne på genbrugspladserne.
– Vi oplever rigtig mange besøg på vores genbrugspladser og vi kan se, at vores kunder afleverer mere og mere affald til genbrug. Det er meget positivt og det fortæller os, at vi har et rigtig godt servicetilbud. Men stigningen i affaldsmængderne betyder også øgede omkostninger til bortskaffelse og behandling af affaldet fra genbrugspladserne.
Og når salgspriserne på genanvendelige materialer falder væsentligt, vil indtægten naturligvis også blive mindre, udtaler Sara Funch, direktør i Favrskov Forsyning.
Priserne på genanvendelige materialer er faldet i løbet af første halvår af 2020, og især i de første tre måneder af året faldt priserne meget. Prisfaldet vil medføre en forventet mindreindtægt for hele 2020 på op til 1,7 mio. kr.
De afleverede mængder på genbrugspladserne ligger efter første halvår af 2020 12%
højere end samme periode i 2019, hvilket er den øvrige væsentlige årsag til nedjusteringen.
Med udsigten til stadig stigende affaldsmængder og lavere salgspriser, forventer Favrskov Affald at nedjusteringerne i årets resultat vil få en indvirkning på taksterne for 2021.
– Vi forventer tendenserne i 2021 også vil være stingende affaldsmængder på genbrugspladserne og væsentligt lavere salgspriser. Og da vi arbejder ud fra ”hvile-i-sigselv”-princippet, hvor eventuelle over- og underskud overføres til senere regulering,
må vi regne med, at taksterne på affaldsområdet stiger i 2021, så vi kan udligne det forventede underskud for 2020, pointerer Sara Funch.
Kontakt for yderligere oplysninger:
Sara Funch, direktør i Favrskov Forsyning: 20 10 23 95 / safu@favrskovforsyning.dk
Favrskov Affald varetager affaldsaktiviteterne i Favrskov Kommune. Det er et selskab, der er koncernforbundet med Favrskov Forsyning og er 100 % ejet af Favrskov Kommune.

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Hinnerup Egnsarkiv udstiller lokale fortællinger fra Genforeningen og Befrielsen.

Hinnerup Egnsarkiv udstiller lokale fortællinger fra Genforeningen og Befrielsen.

Hinnerup Egnsarkiv udstiller lokale fortællinger fra Genforeningen og Befrielsen ... læs mere
Derfor er dit postnummer afgørende for prisen på en indboforsikring

Derfor er dit postnummer afgørende for prisen på en indboforsikring

Bor du i en kommune med mange indbrud, kan prisen på din indboforsikring stige markant, også selvom der ikke er mange indbrud i lige netop dit område ... læs mere
Helt og aldeles grotesk!

Helt og aldeles grotesk!

EU har bremset dansk tiltag mod rygning ... læs mere
2 indbrud iFavrskov

2 indbrud iFavrskov

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Søndagsmatiné med sang og keltisk harpe

Søndagsmatiné med sang og keltisk harpe

Stemningsfuld søndagsmusik i Hinnerup Bibliotek & Kulturhus ... læs mere
Ugens naturbilleder nr. 491.

Ugens naturbilleder nr. 491.

Efteråret er halvvejs og på søndag er sommertid helvejs. Om vi vil eller ej, er det den mørke tid vi går i møde. Dette giver anledning til at nyde det farverige efterårsløv, for inden længe er det væk ... læs mere
KEND NATURPERLERNE I FAVRSKOV

KEND NATURPERLERNE I FAVRSKOV

Danmarks Naturfredningsforening viser nye film om de flotteste naturperler i Favrskov ... læs mere
Fuld butikstyv i Netto

Fuld butikstyv i Netto

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Information om coronasituationen

Information om coronasituationen

Her kan du finde information og seneste nyt om situationen i Favrskov Kommune i forbindelse med udbruddet af corona ... læs mere
Boligsalget i tredje kvartal er det højeste i 10 år

Boligsalget i tredje kvartal er det højeste i 10 år

Det samlede salg af huse, ejerlejligheder og sommerhuse gør tredje kvartal i 2020 til det bedst sælgende i 10 år. Det viser nye handelstal fra Boligsiden ... læs mere
0,5 procent-lånfløser 1 procent-lån

0,5 procent-lånfløser 1 procent-lån

Rentefald: Nu kan du få et 30-årigt lån med en rente 0,5 procent ... læs mere
Loading...