|

33 unge fra 19 lande i hele verden til Favrskov

16.-30.juli 2016 afholdt Lions i Favrskov international sommerlejr for unge i alderen 17-21 år på Gudenådalens Efterskole i Ulstrup.

16.-30.juli 2016 afholdt Lions i Favrskov international sommerlejr for unge i alderen 17-21 år på Gudenådalens Efterskole i Ulstrup. Deltagerne var forinden 1-2 uge i ”home stay” hos en familie i den nordlige halvdel af Jylland.

Ulla Bjerregaard

Der afholdes hvert år mange Lions sommerlejre over hele verden, heraf 5 i Danmark. Det overordnede mål med lejrene er at skabe større forståelse mellem verdens befolknings forskellige kulturer, religioner og politiske systemer med sigte på at skabe en fredeligere verden. På lejren i år deltog blandt andre unge fra Kina, Brasilien, Thailand, Israel, Tyrkiet og Georgien.

Lejren var et fælles projekt for de 5 Lions klubber i Favrskov Kommune: Hadsten, Hammel, Hinnerup, Hinnerup Dagmars Kilde og Hvorslev, og et udvalg på 9 medlemmer fra klubberne har de sidste to et halvt år haft travlt med planlægningen, fortæller Ulla Bjerregaard fra Lions Hinnerup Dagmars Kilde, der er formand for udvalget.


Deltagerne prøvede at holde rigtig dansk juleaften på lejren, hvor de var med til at julepynte og lave alt spiseligt til en traditionel juleaften. Sne var dog muligt at kunne fremskaffe. Til gengæld kom julemanden med gaver, der blev danset om juletræ og spillet pakkespil. Pakkespillet greb rigtigt deltagerne, så der var kamp om pakkerne.

Kommunens borgere blev inviteret til grill party en aften, hvor ungdomslejren sørgede for varme grills og kaffe med kage, mens gæsterne selv medbragte mad og drikke. Her fortalte deltagerne om deres forventninger og oplevelser. Det fremgik, at alle fik noget med sig hjem, herunder en masse varige venskaber.

På programmet var selvfølgelig en kanotur på Gudenå med Kællinghøl. En anden dag blev brugt på at besøge Samsø med energiakademiet som indslag. I det hele tage var temaet for lejren ”Grønt Danmark” – energi, miljø, genbrug, vind og vand. Vandet blev tilgodeset med et besøg hos Aarhus Vand.

Der var desuden tid til sightseeing/afslapning, hvor Ree Park og Moesgaard Strand med vikingetræf indgik i programmet.

Dansk mad var populært, og især ristede løg var et stort hit, og en del købte ristede løg til at tage med hjem. Efterskolens mange fritidsfaciliteter blev også brugt flittigt, og der var talentshow, hvor flere underholdt med danse fra hjemlandet. Vejret var ikke helt i top hele tiden, men heldigvis blev der også undervejs vejr til en tur i badeland.

Lejren blev afviklet under ledelse af medlemmer af planlægningsudvalget på skift, og de blev assisteret af et hold unge fra Favrskov Kommune, hvoraf nogle tidligere selv har været udsendt af Lions på international sommerlejr. To af dem var Laura Spørring Højgaard fra Foldby, der sidste sommer havde en fantastisk oplevelse i Tyrkiet, samt hendes søster Thea Højgaard. Deres familie var i år værtsfamilie for 3. år i træk for unge, inden de skulle på sommerlejr i det nordjyske.

Afskeden lørdag blev for de fleste en tårevædet oplevelse grundet de mange nye venskaber, men alle kom rettidigt til deres flyt og tog, slutter Ulla Bjerregaard.

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


SYNG SAMMEN - SAMMEN
23. sep. 2021

SYNG SAMMEN – SAMMEN

SMAGEN AF HØST
26. sep. 2021

SMAGEN AF HØST

Højskoletime
7. okt. 2021

Højskoletime

Loading...

Svar på Eva Damsgaards læserbrev

Svar på Eva Damsgaards læserbrev

Af byrådsmedlem Grethe Villadsen Socialdemokratiet ... læs mere
Venstre ønsker ny skiltepolitik i Favrskov

Venstre ønsker ny skiltepolitik i Favrskov

af Lone Glarbo Byrådsmedlem Favrskov Byråd (V) Optiker/optometrist og Cand.merc.aud Mobilnr.: 0045 6169 5287 ... læs mere
Fordebat om solcelleanlæg

Fordebat om solcelleanlæg

Et projekt med et solcelleanlæg ved Voldby er blevet revideret og sendes nu i en fordebat frem til 13. oktober 2021 ... læs mere
Sløjfen er sløjfet. Red den – stem lokalt!

Sløjfen er sløjfet. Red den – stem lokalt!

af Michael Jensen - Formand og kandidat ved kommunalvalget for Venstre Favrskov ... læs mere
Venstre: Læg ideologien væk, så vi får mest muligt for pengene

Venstre: Læg ideologien væk, så vi får mest muligt for pengene

Af Birgit Liin, borgmesterkandidat og medlem af Favrskov Byråd for Venstre ... læs mere
Uansvarlig kørsel i Lyngå!

Uansvarlig kørsel i Lyngå!

Af René Schneider, Rækkevej 4, 8370 Hadsten Byrådskandidat for Det Konservative Folkeparti www.reneschneider.dk ... læs mere
Boligsalget flader ud

Boligsalget flader ud

og rammer næstlaveste niveau for året ... læs mere
Hvem i  Søndergade i Hadsten har 30 års JUBILÆUM ????

Hvem i Søndergade i Hadsten har 30 års JUBILÆUM ????

Torben og Peter fylder 30 år tirsdag ... læs mere
Usædvanligt jubilæum, 75 år.

Usædvanligt jubilæum, 75 år.

Flemming Mortensen har været sanger i 75 år ... læs mere
STOR SEJR

STOR SEJR

Hadsten Håndbold piger vandt stort over AGF ... læs mere
Regionsledelse kaster ansvaret fra sig

Regionsledelse kaster ansvaret fra sig

Når Region Midtjylland kommunikerer via sociale medier, er det et ledelsesmæssigt ansvar, at sikre, at budskaberne forstås ... læs mere
Loading...