|

76-årig debuterer som romanforfatter

Torben Jensen – Hadsten debuterer, som forfatter

Torben Jensen Hadsten – forfatter

 

Torben Otto Jensen, Hadsten står over for at skulle udgive sin første roman.

Den har været længe undervejs – de første oprindelige 8 – 10 afsnit ligger i et dokument dateret tilbage i 2005. Der efter gik der lang tid, men langsomt kom der mere til og de sidste afsnit og sætninger kom til da samfundet lukkede ned i den sene vinter 2020. Derpå kom arbejdet med at finde et forlag hvor over 10 sagde pænt nej tak, men forlaget mellemgaard i Odense sprang til.

Her skrev redaktøren bl.a.: ”Det har været en fornøjelse at læse, for det er en mægtig underholdende roman”, og fortsatte ”Der er tale om en roman, der beskæftiger sig meget med kærlighed, begær og sex – … hvor du får analyseret begærets anatomi”, og slutter af med ”Det er en roman, der rummer meget, så der både er krimi, erotisk fortælling og klassisk roman.”

Den lange tid romanen har været undervejs, har nødvendiggjort visse ændringer i den oprindelige version, bl.a. fordi internettet dårlig nok var kendt i 2005. Men den grundlæggende handling, der bl.a. omhandler hvorledes en forfatter kommer til sin inspiration og hvilke konsekvenser det får for hans videre tilværelse, har været den samme hele vejen igennem.

Forlaget har været lidt ude efter en fortsættelse, men lige nu ved Torben Otto Jensen ikke om det kan lade sig gøre. I stedet arbejder han med at skrive nogle (krimi)noveller, hvor de to første er klar og den tredje godt undervejs. En egentlig novellesamling vil imidlertid kræve 4 – 5 mere, så hvornår de er klar vides ikke lige nu.

Torben Otto Jensen er uddannet som civilingeniør (bygge & anlæg) og har tidligere skrevet en del faglitteratur, bl.a. en vejledning for Miljøstyrelsen og en del faglige artikler. Men dette er hans første forsøg med skønlitteratur. I bogen indgår en række forskellige episoder og erfaringer fra hans arbejdsliv i mange forskellige brancher – udover byggeri, også teleindustrien, revisionsbranchen – samt en lang række virksomheder som han har besøgt som auditor og underleverandør til Det Norske Veritas.

Torben har sammen med sin hustru boet i Hadsten i over 25 år, men boede forinden i 21 år i Albertslund på Københavns Vestegn. Han er født i Søborg og hans hustru stammer fra Randers.

Han holder meget af at synge og har været medlem af Hadsten Sangforening lige så længe som han har boet i Hadsten. Han synger også i KreakTiv koret i Hinnerup. ”Sang er utroligt vanedannende”, siger han selv. ”Sangen, og det venskab og sammenhold, der følger med, er noget der stærkt kan anbefales”.

Udover at skrive og synge, får han pensionisttilværelsen til at gå med at være aktiv i ”Seniorer uden Grænser”, hvor han er deltager i projekter i Kenya og Uganda. Hvis alt går vel, forventer han at skulle til Uganda i sidste halvdel af september for at følge op på et projekt hvor større skoleelever uddannes i forhold omkring bæredygtighed i forbindelse med skovrejsning, affaldshåndtering og energiforbrug.

Romanen udkommer d. 10. september og der vil blive afholdt en bogsignering hos boghandleren Bogormen i Hadsten samt en præsentation på Hadsten Bibliotek. Datoerne er dog endnu ikke fastlagt og vil blive meddelt i PingvinNyt i en senere udgave.

 

Bemærk : Udkommer  10.september

Bemærk : udkommer 10.september

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.JULEN SIG NÆRMER...

JULEN SIG NÆRMER…

Måske snart sneen jorden dækker? Pingvinnyts julekalender nærmer sig også med gammelnisseskridt, og den kommer som nævnt med posten. Skal vi ikke nappe en juleøl i ventetiden...? ... læs mere
Har ikke råd til to gamle damer!

Har ikke råd til to gamle damer!

af motorredaktør Jørgen Kjær Hadsten ... læs mere
Nyheder for 1. division Damer

Nyheder for 1. division Damer

af Simon Buus Olsen ... læs mere
Ugens anmeldelse fra Favrskov Bibliotekerne

Ugens anmeldelse fra Favrskov Bibliotekerne

Tema: Til lykke med de 20 år! ... læs mere
Indbydelse til Hadsten Lystfiskeriforenings 100 års jubilæum.

Indbydelse til Hadsten Lystfiskeriforenings 100 års jubilæum.

Den 11. januar 1921 blev Hadsten Lystfiskeriforening stiftet og har siden da været en forening, der har samlet lystfiskere omkring de herlige naturoplevelser lang foreningens vande ... læs mere
GLÆDELIG 1. SØNDAG I ADVENT

GLÆDELIG 1. SØNDAG I ADVENT

Pingvinnyts julekalender fortæller fra 1.12. om postservice i svundne tider, men vi lægger ud med en tankevækkende klumme af Ole Juul, der omhandler samme emne. Dermed er vi klar til at tage hul på december ... læs mere
Nu også i Hadsten

Nu også i Hadsten

af Gert Jensen Hadsten ... læs mere
Julekoncert i Vejerslev Kirke

Julekoncert i Vejerslev Kirke

Den 12. december kan man opleve en dejlig julekoncert med Grundfoskoret i Vejerslev Kirke ... læs mere
HØST 10 gange om året

HØST 10 gange om året

Hadbjerg Ødum Selling Tidende er dit og mit blad - og bladet er kun så godt, som vi gør det ... læs mere
TILLYKKE Med de 80 år

TILLYKKE Med de 80 år

Erik Steenfeldt, - superaktiv Natteravn ... læs mere
Loading...