|

76-årig debuterer som romanforfatter

Torben Jensen – Hadsten debuterer, som forfatter

Torben Jensen Hadsten – forfatter

 

Torben Otto Jensen, Hadsten står over for at skulle udgive sin første roman.

Den har været længe undervejs – de første oprindelige 8 – 10 afsnit ligger i et dokument dateret tilbage i 2005. Der efter gik der lang tid, men langsomt kom der mere til og de sidste afsnit og sætninger kom til da samfundet lukkede ned i den sene vinter 2020. Derpå kom arbejdet med at finde et forlag hvor over 10 sagde pænt nej tak, men forlaget mellemgaard i Odense sprang til.

Her skrev redaktøren bl.a.: ”Det har været en fornøjelse at læse, for det er en mægtig underholdende roman”, og fortsatte ”Der er tale om en roman, der beskæftiger sig meget med kærlighed, begær og sex – … hvor du får analyseret begærets anatomi”, og slutter af med ”Det er en roman, der rummer meget, så der både er krimi, erotisk fortælling og klassisk roman.”

Den lange tid romanen har været undervejs, har nødvendiggjort visse ændringer i den oprindelige version, bl.a. fordi internettet dårlig nok var kendt i 2005. Men den grundlæggende handling, der bl.a. omhandler hvorledes en forfatter kommer til sin inspiration og hvilke konsekvenser det får for hans videre tilværelse, har været den samme hele vejen igennem.

Forlaget har været lidt ude efter en fortsættelse, men lige nu ved Torben Otto Jensen ikke om det kan lade sig gøre. I stedet arbejder han med at skrive nogle (krimi)noveller, hvor de to første er klar og den tredje godt undervejs. En egentlig novellesamling vil imidlertid kræve 4 – 5 mere, så hvornår de er klar vides ikke lige nu.

Torben Otto Jensen er uddannet som civilingeniør (bygge & anlæg) og har tidligere skrevet en del faglitteratur, bl.a. en vejledning for Miljøstyrelsen og en del faglige artikler. Men dette er hans første forsøg med skønlitteratur. I bogen indgår en række forskellige episoder og erfaringer fra hans arbejdsliv i mange forskellige brancher – udover byggeri, også teleindustrien, revisionsbranchen – samt en lang række virksomheder som han har besøgt som auditor og underleverandør til Det Norske Veritas.

Torben har sammen med sin hustru boet i Hadsten i over 25 år, men boede forinden i 21 år i Albertslund på Københavns Vestegn. Han er født i Søborg og hans hustru stammer fra Randers.

Han holder meget af at synge og har været medlem af Hadsten Sangforening lige så længe som han har boet i Hadsten. Han synger også i KreakTiv koret i Hinnerup. ”Sang er utroligt vanedannende”, siger han selv. ”Sangen, og det venskab og sammenhold, der følger med, er noget der stærkt kan anbefales”.

Udover at skrive og synge, får han pensionisttilværelsen til at gå med at være aktiv i ”Seniorer uden Grænser”, hvor han er deltager i projekter i Kenya og Uganda. Hvis alt går vel, forventer han at skulle til Uganda i sidste halvdel af september for at følge op på et projekt hvor større skoleelever uddannes i forhold omkring bæredygtighed i forbindelse med skovrejsning, affaldshåndtering og energiforbrug.

Romanen udkommer d. 10. september og der vil blive afholdt en bogsignering hos boghandleren Bogormen i Hadsten samt en præsentation på Hadsten Bibliotek. Datoerne er dog endnu ikke fastlagt og vil blive meddelt i PingvinNyt i en senere udgave.

 

Bemærk : Udkommer  10.september

Bemærk : udkommer 10.september

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


SYNG SAMMEN - SAMMEN
23. sep. 2021

SYNG SAMMEN – SAMMEN

SMAGEN AF HØST
26. sep. 2021

SMAGEN AF HØST

Højskoletime
7. okt. 2021

Højskoletime

Loading...

Projekter med GADEBERG - XL i Hadsten

Projekter med GADEBERG – XL i Hadsten

Hvad skal du i gang med??? ... læs mere
Slut med at bruge Roundup i indkørsler og på terrasser

Slut med at bruge Roundup i indkørsler og på terrasser

Det bliver forbudt at bruge sprøjtemidler som glyphosat på en række offentlige og private arealer - fx på terrasser. Læs, hvad der bliver ulovligt ... læs mere
Pressemeddelelse: Alternativet opstiller disse 6 kandidater til Region Midtjylland

Pressemeddelelse: Alternativet opstiller disse 6 kandidater til Region Midtjylland

Af Rasmus Foged - Folketingskandidat og regionsrådsmedlem i Region Midtjylland for Alternativet +45 23 70 18 70 ∞ Rasmus.Foged@altern - ... læs mere
Venstre stiller med 41 kandidater til regionsrådsvalget

Venstre stiller med 41 kandidater til regionsrådsvalget

Byrådsmedlem Anders g. Christensen , Hadsten er spidskandidat ... læs mere
DR Romanklubben læser sammen på Hadsten Bibliotek

DR Romanklubben læser sammen på Hadsten Bibliotek

Vær med i det landsdækkende læsefællesskab, der mødes og diskuterer seks af sæsonens stærkeste danske romaner ... læs mere
Borgermøde med mange spørgsmål

Borgermøde med mange spørgsmål

I forbindelse med paneldebatten var der spørgsmål fra salen. Der var et fint fremmøde i Uhresalen til borgermødet om budgetforslaget. I forbindelse med paneldebatten var der spørgsmål fra salen.   Previuos slideNext slide Omkring 45 personer deltog i gårsdagens borgermøde ... læs mere
Favrskov Budget 2022-2025 læserbrev 

Favrskov Budget 2022-2025 læserbrev 

Af Indbakke Af Lone Glarbo, Favrskov Byråd (V), Århusvej 55, 8382 Hinnerup ... læs mere
Svar på Eva Damsgaards læserbrev

Svar på Eva Damsgaards læserbrev

Af byrådsmedlem Grethe Villadsen Socialdemokratiet ... læs mere
Venstre ønsker ny skiltepolitik i Favrskov

Venstre ønsker ny skiltepolitik i Favrskov

af Lone Glarbo Byrådsmedlem Favrskov Byråd (V) Optiker/optometrist og Cand.merc.aud Mobilnr.: 0045 6169 5287 ... læs mere
Fordebat om solcelleanlæg

Fordebat om solcelleanlæg

Et projekt med et solcelleanlæg ved Voldby er blevet revideret og sendes nu i en fordebat frem til 13. oktober 2021 ... læs mere
Sløjfen er sløjfet. Red den – stem lokalt!

Sløjfen er sløjfet. Red den – stem lokalt!

af Michael Jensen - Formand og kandidat ved kommunalvalget for Venstre Favrskov ... læs mere
Loading...