|

85 gange tak

Af Birgit Liin, borgmesterkandidat og medlem af Favrskov Byråd for Venstre

Birgit Liin

 

Alle byrådets partier har nu indgået en budgetaftale, og budgettet for 2021-2024 andenbehandles den 6. oktober. Det sker, efter at budgetforslaget har været i høring, og hele 85 institutioner, foreninger, borgere m.v. har afgivet høringssvar. Høringssvarene er med til at nuancere og kvalificere de beslutninger, der træffes – og den endelige budgetaftale viser, at der er blevet læst og lyttet. 

I forhandlingsforløbet udtrykte Venstre bekymring for, om HOG’s klub- og aktivitetshus, ”Oasen”, overhovedet kunne blive til noget, hvis der blev stillet krav om en egenfinansiering på 7 mio. kr.  Det viste sig, at vores bekymring var reel. Vi er derfor glade for, at vi kunne lande sagen med en yderligere million i kommunal finansiering, samt en nedsættelse af egenfinansieringen til 35 %.

Der blev også plads til to mindre cykelstiprojekter, nemlig en cykelsti med belysning på Vestergade fra Svinget til Haldum-Hinnerupskolen, samt en forbindelsessti ved tunnelen under Engdalsvej i Søften. Formålet er bl.a. at skabe sikre skoleveje, hvilket Venstre prioriterer.

Også det afsatte beløb til et trinbræt i Laurbjerg modtager rosende ord i høringssvarene. Heldigvis kan mange se, at der er behov for udvikling i alle dele af kommunen.

Vi har lyttet til kritikken af vedligeholdelsen af fodboldbanerne og har spurgt ind til de rejste problemer, og vi er meget tilfredse med, at der nu bliver fulgt op, og at der allerede i år kommer en sag på den politiske dagsorden. Nogle har i debatten ytret, at sagen viser, at udlicitering er dårligt, men det er vi uenige i. Vi mener derimod, at det handler om at indkræve det, som er aftalt og betalt for.

Venstre fremsatte i budgetforhandlingerne forslag om en oplysningsindsats vedrørende snus, som desværre er blevet udbredt blandt unge. Det lykkedes os at få forslaget med, og vi er glade for den opbakning til forslaget, som høringssvarene viser.

Rigtig mange har givet os god feedback på forslaget om at styrke inklusionsindsatsen på børne- og skoleområdet. Det er vi meget taknemmelige for – og der er ikke tvivl om, at inklusionsindsatsen kun kan blive en succes, hvis den for det første hviler på et stærkt samarbejde i byrådet og for det andet er baseret på en lokal forankring. Vi sætter også pris på den konstruktive kritik, der er fremsat vedrørende omlægningen af den socialfaglige indsats på skoler og i dagtilbud, og vi har justeret besparelsen her, for meningen er ikke, at den faglige kvalitet skal forringes.

Endelig er vi meget tilfredse med, at Social- og Sundhedsudvalget forelægges en sag om, hvordan hjemmeplejen kan organiseres på en måde, hvor frihed til selvbestemmelse, selvstyrende teams og inddragelse af de pårørende får en mere fremtrædende rolle. Vi håber, at borgerne også efter høringsfasen vil bidrage til debatten og engagere sig i, hvordan fremtidens ældrepleje skal se ud.

Venstre siger tak til alle, der har afgivet høringssvar. Vi ønsker et levende demokrati, hvor borgerne kommer til orde, og vi har læst hvert eneste høringssvar med stor interesse.

Birgit Liin
Hvidtjørnevej 3, Laurbjerg
8870 Langå

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.ÅRETS GAMMELNISSE-JULEKALENDER

ÅRETS GAMMELNISSE-JULEKALENDER

Alletiders lystige julekalenderbog kan stadig findes i Skjold Burne, Søndergade 12. Skynd dig ind til Peter Aschelund ... læs mere
J U L E T R A D I T I O N E R

J U L E T R A D I T I O N E R

I morgen går vi ind i december. Det er julekalendertid ... læs mere
Ugens anmeldelse fra Favrskov Bibliotekerne

Ugens anmeldelse fra Favrskov Bibliotekerne

Tema: Vi spreder julestemning ... læs mere
HØST december 2020

HØST december 2020

Så er HØST på banen igen ... læs mere
Kræftramte børn skal også kunne behandles på Aarhus Universitetshospital!

Kræftramte børn skal også kunne behandles på Aarhus Universitetshospital!

Anders G. Christensen, Formandskandidat til Regionsrådet Region Midtjylland, Venstre, Lyøvej 58C - 8370 Hadsten Mobil: 2022 9806 ... læs mere
Annonce : Husk din fiskemand er i Hadsten hver mandag

Annonce : Husk din fiskemand er i Hadsten hver mandag

Din fiskemand MARK er på plads udenfor Kvickly i Hadsten ... læs mere
Glædelig 1. søndag i advent!

Glædelig 1. søndag i advent!

Jul er for børn. Kræft er ikke for børn ... læs mere
Solo uheld

Solo uheld

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
RITUALER

RITUALER

Julen er kommet for at blive. Ole Juul skriver om den velgørende advents- og juletid, så læs denne skønne juleklumme og kom i stemning ... læs mere
Tømrerfirma er flyttet til Hadsten

Tømrerfirma er flyttet til Hadsten

Tømrermester Torben Hansen er flyttet til Hadsten ... læs mere
“Skills træning er LEGENDARISK”

“Skills træning er LEGENDARISK”

Godt nyt fra Hadsten Håndbold ... læs mere
Skal! Skal ikke…

Skal! Skal ikke…

Statsminister Mette Frederiksen og Fødevarestyrelsen brugte ordet ”skal” i alt 31 gange i forbindelse med ordren om, at alle mink i Danmark skulle aflives ... læs mere
Loading...