|

900.000 kr. til skoleprojekter i Favrskov

Skolerne i Favrskov Kommune har fået penge fra Undervisningsministeriet og Kulturstyrelsen til fem spændende udviklingsprojekter.

Projekterne spænder over et bredt felt, og der er bevilget et tilskud på næsten 900.000 kr. Flere af projekterne afvikles i samarbejde med eksterne leverandører og ressourcecentre.

Nye læringsrum med lokale virksomheder

Projektet er udsprunget af arbejdet med at udvikle den åbne skole i Favrskov Kommune. Formålet er at udvikle ny, praksisbaseret viden om, hvordan Favrskov Kommune, Favrskov Erhvervsråd, lokale folkeskoler og virksomheder sammen kan skabe de bedste betingelser for skole-virksomhedssamarbejde. Projektet løber over tre år, og de bevilgede penge går primært til at beskrive eksemplariske undervisningsforløb, så den opnåede viden samles og deles. Undervisningsforløbene og erfaringerne skal deles både lokalt mellem skolerne i kommunen og nationalt. Det tætte samarbejde med erhvervsrådet om at udvikle forløb med virkelighedsnære problemstillinger er unikt, og andre kommuner er interesserede i at gå samme vej.

Yderligere info

Ledelse og læringscentre

Favrskov Kommune vil understøtte og udvikle skoleledelsernes kompetencer til ledelse af skolernes pædagogiske læringscentre. Derfor opøves nye ledelseskompetencer hos kommunens skoleledelser samt det samlede vejlederkorps med de pædagogiske læringscentre som den centrale aktør. Fokus bliver datafunderede læringssamtaler.

Yderligere info

Rollespil som læringsform

På Rønbækskolen i Hinnerup skal der konceptudvikles undervisningsforløb, der baserer sig på rollespil, hvor eleverne eksempelvis er borgere under Reformationen eller udfylder forskellige medarbejderroller på en nyhedstjeneste.

Med udgangspunkt i de nye forenklede fælles mål og det tværfaglige tema ”Innovation og entreprenørskab”, afdækker projektet, hvor og hvordan denne læringsform kan understøtte elevernes faglige viden og kompetencer, når eleverne skaber, udvikler og handler.

Bixboxen.dk – elevernes eget digitale bibliotek

Børnene skal have deres eget digitale bibliotek, hvor de kan udgive digitale produkter. Når noget bliver offentligt, er der specielle krav til indhold, kendskab til målgruppe, metadata og rettigheder. I første omgang er der søgt om midler til projektmodning til, hvordan interaktive assistenter kan kvalificere børnenes produkter, inden de udgives på Bibboxen.dk. Vi forventer efterfølgende at søge om egentlig projektstøtte næste år med en mulighed for skalering til et nationalt projekt.

Projektet er et samarbejde mellem skoler og bibliotekerne i Favrskov Kommune.

Digitale, inkluderende lege i SFO’en

Tre af kommunens SFO’er deltager i et udviklingsprojekt, hvor social it inddrages på tværs af børn med og uden sociale og kommunikative udfordringer for at styrke inklusion og fællesskabet. SFO’erne på Ulstrup Skole, Lilleåskolen i Laurbjerg og Skovvangskolen i Hammel deltager.

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Hække hænger ud over fortovet:

Hække hænger ud over fortovet:

Nu griber kommunerne ind ... læs mere
Kørsel uden kørekort i Hammel

Kørsel uden kørekort i Hammel

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Sammenholdet vandt

Sammenholdet vandt

Af Morten Bang, - Favrskov byråd - Venstre ... læs mere
2 Færdselsuheld i Favrskov

2 Færdselsuheld i Favrskov

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Blev sigtet efter hashfund i bilen

Blev sigtet efter hashfund i bilen

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Boligsiden.dk:

Boligsiden.dk:

Salget af byggegrunde er efter 1. halvår højere end i hele 2019 ... læs mere
UD I NATUREN (31)

UD I NATUREN (31)

I dag lægger vi vejen forbi høst på Bidstrup, blomstereng ved fiskeparken, en varm dag på Rækkevej samt diverse blomster ... læs mere
Pressemeddelelse

Pressemeddelelse

Fra Favrskov Affald A/S ... læs mere
Færdselsuheld i Hinnerup

Færdselsuheld i Hinnerup

Østjyllands Politi oplysert ... læs mere
Volvo Amazon herregårdsvognen skal sælges

Volvo Amazon herregårdsvognen skal sælges

Af Motorredaktør Jørgen Kjær - Hadsten ... læs mere
Gå ikke forbi  - kom ind og se vort interessante udvalg

Gå ikke forbi – kom ind og se vort interessante udvalg

Udtaler vinhandler Peter Aschelund fra Skjold Burne Vinhandel i Søndergade i Hadsten ... læs mere
Færdselsuheld på motorvejen ved Hadsten

Færdselsuheld på motorvejen ved Hadsten

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Loading...