|

Året der gik i Favrskov Byråd

EN POLITISK NYTÅRSHILSEN

 Morten Bang – Venstre

 

EN POLITISK NYTÅRSHILSEN fra Venstre

Så gik der endnu et år – Året vil vi nok huske som ”Corona-året”.

Men der er heldigvis også sket mange gode ting i Favrskov kommune i det år, der er brugt.

I borgmesterens ”nytårstale” nævnte han flere positive ting, men ikke et ord om bevarelsen af brandstationen i Hinnerup. Måske fordi han i første omgang var fortaler for lukningen? Han blev heldigvis hjulpet på rette vej, således at beslutningen blev lavet om, og brandstationen blev bevaret.

Dermed kan borgerne i Hinnerup og omegn sove trygt, brandbilerne kører fortsat ud fra Hinnerup. Og borgerne i resten af Favrskov kan regne med, at vi stadig har et stort og fleksibelt beredskab, der kan støtte op i hele kommunen ved store hændelser.

En sejr for nærdemokratiet, borgere, gode brandfolk og lokale politikere, der kunne hjælpe borgmesteren op igen, da han var ved at snuble i sagen om brandstationen.

Under Covid-19 er vi lykkedes i både byråd og udvalg med en digitalisering i de måneder, hvor fysiske møder ikke har været tilrådeligt. Det har fungeret, men jeg foretrækker det personlige møde!

Byrådet har været handlekraftige i årets løb. Vi har fremrykket mange lokale anlægsaktiviteter for på den måde at sikre, at samfundshjulene ikke gik i stå i Favrskov. Årets anlægsbudget var igen stort. Det går fint hånd i hånd med den flotte pris: ”Danmarks mest erhvervsvenlige kommune” givet af Dansk Byggeri.

Vi har rundt omkring kommunen lavet flotte anlæg, nye cykelstier, nye bygninger, tilbygninger, nedrivninger, og vi har solgt masser byggegrunde flere steder i kommunen.

I årets budget fik vi også afsat penge til forebyggende tiltag mod snus og andre rusmidler, så vi kan være en kommune, der går forrest i kampen mod usunde vaner for vores unge mennesker.

Der blev afsat midler til nye MTB spor og vedligeholdelse af dem, vi har i forvejen.

Vi fik sat fokus på plejen af fodboldbanerne i hele kommunen, hvor der nu ligger en ”køreplan” klar, så vores frivillige ildsjæle ikke skal bruge unødig tid og energi på noget, der bare skal være i orden.

2020 blev også året, hvor vi har taget første spadestik til det store arbejde med inkluderende fællesskaber i skolen. Det er der allerede brugt mange ressourcer og meget energi på i vores forvaltning, og vi ser frem til, at det målrettede arbejde fortsætter i 2021.

Restriktionerne har også sat sine tydelige spor i foreningslivet. Det har været et hårdt år, hvor der har været mange afbrydelser, restriktioner og nedlukninger. Jeg ved, at der er brugt mange kræfter i alle vores foreninger både små og store, som kun har ét ønske: Nemlig af lave aktiviteter for børn, unge, voksne og ældre. Vi skal nok et stykke ind i 2021, før vi er tilbage til ”normal-tilstanden”. Det glæder jeg mig til.

Det er selvfølgelig en mindre ting, når vi kigger bredt i samfundet, hvor Covid-19 har trukket et spor af død, sygdom, senfølger, reel nedlukning af flere erhverv, truende konkurser, folk der står uden arbejde og for nogen en modløshed, der er svær at tackle.

Vi har lært noget i 2020, vi har været udfordret i 2020, men der er også positive ting, vi tager med fra 2020 – Men 2021, vi glæder os til du kommer.

 

Morten Bang

Venstre, Favrskov byråd

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Jessi og Jeppe på TV i aften

Jessi og Jeppe på TV i aften

Wineboutique . Hadsten viser travløb på TV i aften ... læs mere
Annonce : Husk din fiskemand er i Hadsten hver mandag

Annonce : Husk din fiskemand er i Hadsten hver mandag

Din fiskemand MARK er på plads udenfor Kvickly i Hadsten ... læs mere
Liva er kommunens første EUX sosu-assistent

Liva er kommunens første EUX sosu-assistent

LIVA fra ULSTRUP får fin hue ... læs mere
Ryan fra Broholm i Lilleåen

Ryan fra Broholm i Lilleåen

Ryan muntrer sig - friskt gjort - se video ... læs mere
Salming og Hadsten Håndbold indgår stor og lang aftale 

Salming og Hadsten Håndbold indgår stor og lang aftale 

Forlængelse af stor aftale med Salming ... læs mere
Musik- og kulturskolerne kom ikke ”på græs”.

Musik- og kulturskolerne kom ikke ”på græs”.

Mens børn- og unge der går til fodbold må komme på græs – må børn- og unge der går i musik- og kulturskoler fortsat bruge deres fritid på online undervisning ... læs mere
De sexgale radikale

De sexgale radikale

Næsten hver tredje kvinde har været udsat for seksuel chikane hos De Radikale… ... læs mere
Regnskab: Sparekassen Kronjylland markant over forventninger

Regnskab: Sparekassen Kronjylland markant over forventninger

Nye kunder og høj aktivitet på boligmarkedet væsentlige årsager til godt resultat i Danmarks største sparekasse ... læs mere
UD I NATUREN (11)

UD I NATUREN (11)

Velkommen til marts og for mange, deres favorit årstid FORÅR🌱FORÅR🌱FORÅR🌱 ... læs mere
Ny genbrugsplads i Hammel er klar til sommer

Ny genbrugsplads i Hammel er klar til sommer

Til sommer slår Favrskov Forsyning portene op til den nye, moderne genbrugsstation i Hammel, der blandt andet byder på nedgravede containere og udvidet åbningstide ... læs mere
Loading...