|

ÆLDRE SAGEN HAR KLARE ØNSKER TIL BUDGETTET I FAVRSKOV

Flere plejeboliger, hjemmepleje og årskort til kollektiv trafik er nogle af de emner, Ældre Sagen Favrskov peger på

Med udsigten til at antallet af +80-årige bliver fordoblet over en årrække, har Ældre Sagen Favrskov til næste års budget indsendt forslag om at fremrykke opførelsen af flere plejeboliger i Favrskov.

“Kommunens egen prognose viser en stigning i aldersgruppen 80+ på 21,1% i perioden 2019-2022. Også derefter vil der være en markant stigning i aldersgruppen” påpeger Ældre Sagen i sit forslag og tilføjer, at der i 2025 vil være et efterslæb på 16 pladser, og det vil vokse yderligere i de følgende år.

Desuden mener ÆS, at der er plads til markante forbedringer, når det handler om ventetiden på en plejebolig i Favrskov Kommune.
“For to år siden var den gennemsnitlige ventetid til en plejebolig 69 dage i Favrskov, og det var ifølge Danmarks Statistik den 3. højeste på landsplan. Til sammenligning var ventetiden i det øvrige Østjylland i gennemsnit 19 dage”, fortæller Hugo Strunge Frank, der er formand for Ældre Sagen Favrskov.

For Hugo Strunge Frank er det en vigtig opgave for Ældre Sagen at stille forslag til det kommunale budget.
“Vi skal selvfølgelig gøre politikerne opmærksomme på, hvor vi kan se, der er behov for forbedringer. Det nytter jo ikke noget at komme bagefter, når budgettet er vedtaget”, forklarer formanden for Ældre Sagen.
Et andet emne, som Ældre Sagen Favrskov bringer frem, handler om hjemmeplejen. Igen er det kommunens egen prognose for antallet af borgere i aldersgruppen 80+, der ligger til grund.
“Når antallet af +80-årige forventes at blive fordoblet de kommende år, og der samtidig ikke budgetteres med en stigning i udgifter til hjemmepleje, bliver vi bekymrende”, skriver Ældre Sagen blandt andet i sit forslag til budgettet for 2022-25 og udtrykker også her en frygt for et større efterslæb.
For at fremme mobiliteten og modvirke isolation og ensomhed foreslår Ældre Sagen Favrskov desuden , at der allerede fra næste år bliver tilbudt et fuldtids årskort for pensionister til kollektiv trafik i Region Midt. Den årlige udgift er 365 kroner for et fuldtids pensionistkort, og det vil gøre det økonomisk overkommeligt for aldersgruppen at komme til og fra bopælen til for eksempel indkøb og sociale sammenkomster.

Byrådet har fastsat den 14. april som sidste frist for indsendelse af forslag. I følge tidsplanen vil byrådet godkende budgettet for 2022-25 på sit møde den 12. oktober 2021, som er fem uger før kommunalvalget tirsdag den 16. november.

Venlig hilsen

Hugo Strunge Frank

Ældresagen

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Loading...

PET Petersen er kommet med dette indlæg

PET Petersen er kommet med dette indlæg

Jeg har skrevet et lille læserbrev vedr.socialdemokraternes flygtninge og indvandrere politik ... læs mere
Indbrud i Lyngå

Indbrud i Lyngå

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Skiveskåret roastbeef med dårlig lugt og smag

Skiveskåret roastbeef med dårlig lugt og smag

Skare Food A/S tilbagekalder to partier af kogt skiveskåret roastbeef ... læs mere
Færdselsuheld i Hammel

Færdselsuheld i Hammel

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Ønsker en læreplads som tømrer

Ønsker en læreplads som tømrer

Dennis Engelstad vil gerne i lære, som tømrer ... læs mere
Grønt flag, kage og borgmesterkæde

Grønt flag, kage og borgmesterkæde

Skovgruppen i Børnehuset Vesterskovvej  i Hadsten kunne i dag hejse det grønne flag sammen med borgmesteren ... læs mere
Forslag fra Flemming

Forslag fra Flemming

Hvem er Flemming ??? ... læs mere
Hadsten Skakklub - afholdt generalforsamling

Hadsten Skakklub – afholdt generalforsamling

Det er under respekt af coronaen lykkedes Hadsten Skakklub at komme i gang igen ... læs mere
Nyt mødested i Thorsø -

Nyt mødested i Thorsø –

få en snak -så er du ikke alene ... læs mere
Loading...