|

Aktive ældre og frivillige inviteres til foredrag, bagedyst og sundhedssjov

Forfatteren Tom Buk-Swienty og Micki Cheng fra Den Store Bagedyst er nogle af de store trækplastre, når Favrskov Kommune den 7. september holder festdag for aktive ældre og frivillige inden for det sociale område. Hendes Majestæt Dronningen giver dagen et lag ekstra stjernestøv med sit besøg.

Foto: TV-kendis og kagekreatør Micki Cheng

 

   Tom Buk-Swienty, forfatter

 

Fotos :   Morten Holtum

Programmet er spækket med spændende arrangementer og aktiviteter hele dagen, fra Kultur- og Sundhedscenter InSide i Hammel åbner dørene kl. 9.00, til arrangementet slutter omkring kl. 15.30.

Dronningen kommer sidst på formiddagen, hvor kultur- og fritidschef Ulla Egeberg og sundhedschef Birgitte Holm Andersen vil vise regenten rundt til nogle af de mange aktiviteter.

Dronningen skal bl.a. møde nogle danseglade ældre, der udlever deres interesse i Dansesalen. I køkkenet overværer hun en hyggelig bagedyst orkestreret af tv-kendissen og kagekreatøren Micki Cheng. I lokalarkivet fortæller arkivleder Poul Nørgaard historier om gamle dage – bl.a. fra Frijsenborg, hvor Dronningen senere skal spise frokost.

Der bliver også tid til at vise regenten ”Sundhedseksperimentariet”, der finder sted i InSides multihal. Her sættes der fokus på sundhed og trivsel gennem sjove aktiviteter og konkret information.

De sidste par år har markeringen af frivillige og ældre foreningsaktives indsats været koncentreret omkring Frivillig Fredag, men i år får de en helt særlig fejring med dagen i InSide.

 Nils Borring

Borgmester Nils Borring (A) glæder sig over at kunne give lidt tilbage til de mange frivillige.

– De mange foreninger og frivillige gør et kæmpestort arbejde i Favrskov, og de er blandt andet med til at løfte hverdagen for de ældre på vores plejecentre og andre steder i kommunen. Derfor synes vi, det er på sin plads at fejre dem med et festligt arrangement. At Dronningen også besøger InSide er en stor bonus. Ikke mindst, fordi Dronningen selv har stort fokus på frivillighed og kulturelle aktiviteter, siger borgmesteren.

 

Dronningens besøg i InSide varer cirka en halv time, men der er aktiviteter både før, under og efter besøget. Et af trækplastrene er et foredrag med Tom Buk-Swienty, der er kendt for sine historiske bøger – blandt andet bestselleren ”Slagtehus Dybbøl” om krigen i 1864. Forfatteren vil også være at træffe i biblioteket til en snak om hans bøger.

 

I løbet af dagen vil der være mulighed for at deltage i forskellige sjove og hyggelige workshops, besøge sundhedseksperimentariet, spille bankospil, bowle, kaste sig ud i dans, høre foredrag, pynte sin egen kage og meget mere. Der vil også blive budt på en let frokost til alle de tilmeldte.

  Lars Lerche

 

Kultur- og Sundhedscenter InSides nye leder, Lars Lerche glæder sig:

 

– Det bliver en rigtig festdag, og det kommer til at summe af liv i hele huset, så jeg glæder mig meget til at opleve dagen sammen med alle gæsterne og medarbejderne. Vi har i godt samarbejde mellem kultur- og sundhedsmedarbejdere arrangeret en række spændende aktiviteter og tilbud, der kombinerer sundhed og kultur, præcis som det er kendetegnet for InSide, siger Lars Lerche.

 

Formiddagens program kræver tilmelding, mens der er åbent hus om eftermiddagen med fri adgang for alle lokalområdets aktive ældre og frivillige inden for det sociale område.

 

 

Yderligere information:

 

Nils Borring, borgmester: 3030 8224

Lars Lerche, afdelingsleder i Kultur- og Sundhedscenter InSide: 2974 1731

 

 

Fakta:

 

  • Tilmelding til formiddagsarrangementet er nødvendig af hensyn til frokosten og sikkerhedsmæssige årsager forbundet med Dronningens besøg. Adgang om formiddagen SKAL foregå mellem kl. 8.30-10.00.

 

  • Tilmelding foregår fra 1. august 2016 på favrskovbib.dk eller på Favrskov-bibliotekerne i Hammel, Hadsten, Hinnerup og Ulstrup.

 

  • Der kan maks. bestilles fire billetter pr. person. Hver billet er personlig og udleveres med angivelse af navn og adresse. Billetten skal vises ved indgangen og ved spisning. Billetterne udleveres efter først-til-mølle-princippet. Der er plads til ca. 350 deltagere.

 

  • Der er Åbent Hus med fri adgang fra kl. 12-15 (uden frokost.)

 

  • Arrangementet er primært for aktive ældre og frivillige indenfor de sociale områder i Favrskov Kommune.

 

  • Arrangementet omfatter bl.a. bagedyst, dans, bowling, sundhedseksperimentarium, informations- og oplevelsesstande, bankospil, kagepyntning, foredrag, en tur på rickshawcykel, petanque og meget mere.

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Loading...

Det er svært at spå - især om fremtiden - sagde StormP.

Det er svært at spå – især om fremtiden – sagde StormP.

Om internettes fremtid er der blandt andet sagt følgende : ... læs mere
Ugens anmeldelse fra Favrskov Bibliotekerne

Ugens anmeldelse fra Favrskov Bibliotekerne

TEMA: PÅ SKYGGESIDEN AF SOLSKINSTATEN ... læs mere
Hvorfor fejrer vi HALLOWEEN

Hvorfor fejrer vi HALLOWEEN

Allehelgen og Halloween i nutidens Danmark ... læs mere
Husk din fiskemand er i Hadsten hver mandag

Husk din fiskemand er i Hadsten hver mandag

Din fiskemand MARK er på plads udenfor Kvickly i Hadsten ... læs mere
2019 blev rekordernes år på Rømø Motor Festival

2019 blev rekordernes år på Rømø Motor Festival

Af motorredaktør Jørgen Kjær, Hadsten ... læs mere
Indbrud

Indbrud

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
DET ER HELT VILDT..........

DET ER HELT VILDT……….

Vi tilbyder opskæring af dyr fortæller slagter Knud Schou fra Bakkjærsminde Gårdbutik på Hammelvej ved Laurbjerg ... læs mere
Er din bil et oplagt offer for tyveri?

Er din bil et oplagt offer for tyveri?

Østjyllands Politi opfordrer bilejerne til at tage nogle forholdsregler ... læs mere
Sigtet for flere tyverier fra personbiler

Sigtet for flere tyverier fra personbiler

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Gratis influenza-vaccine til alle over 65 år

Gratis influenza-vaccine til alle over 65 år

Hvis man er i målgruppen, handler det om at bestille tid hos ens læge, så man kan blive vaccineret ... læs mere
22-årig bilist taget for spirituskørsel

22-årig bilist taget for spirituskørsel

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Loading...