|

Aktivitetsplads skal skabe et tilbud for alle på Bavnehøj i Hadsten

HSK Fodbold og Bavnehøjskolen har et fælles ønske om at skabe en udendørs aktivitetsplads i forbindelse med etableringen af kunstgræsbanen.

  Pladsen skal forbinde sport, leg og fællesskab og være et tilbud til alle i Hadsten. Arbejdet med at søge midler hjem til den nye plads i fuld gang.

HSK – hele byens klub får forhåbentlig en helt ny betydning, hvis det lykkedes for HSK Fodbold og Bavnehøj at gøre en fælles drøm til virkelighed. Drømmen om at skabe en udendørs aktivitetsplads i forbindelse med den nye kunstgræsbane og MTB-spor, som netop nu er ved at blive etableret nord for opvisningsbanen på NMT/Byens Arena.

– Aktivitetspladsen skal ikke kun være for fodboldspillere, cykelryttere og skolebørn. Den skal tiltrække alle borgere i og omkring Hadsten – uanset alder og tilknytning til foreningsliv, forklarer Trine Merete Hagemann, som er leder af den projektgruppe, som står bag drømmen om en aktivitetsplads, som skal være et sted, hvor det at træne, lege og bevæge sig uden for er i fokus. Et sted, der inspirerer til aktivitet.

– På aktivitetspladsen vil man kunne finde en fitnessplads med udendørs redskaber til træning af hele kroppen.  Man vil møde en forhindringsbane og en område med leg på bakke, som byder op til en  mere legende tilgang til træning og bevægelse, fortæller Trine Merete Hagemann, som sammen med resten af projektgruppen er inspireret af et ønske om at gøre endnu flere aktive i Hadsten og omegn samt fastholde de, der allerede er aktive.

Derfor er aktivitetspladsen tænkt ind som et samlingspunkt på det fællesområde, der bliver mellem den nye kunstgræsbane, MTB-Spor og resten af Bavnehøj, som kan hele området et ekstra løft til at blive Hadstens udendørs mekka.

Plads til alle
Mulighederne for fysisk udfoldelse og brug af området bliver nemlig mange. Her skal være plads til, at fodboldforældrene kan forlade sidelinjen og træne lidt selv. Fodboldspillere og MTB-bikere kan prøve kræfter med styrketræning, og stedet kan blive et samlingssted for alle aldersgrupper, når det benyttes af alle lige fra dagplejen og skolerne til ungdommen, motionsklubben og de, der bare kommer forbi.

Indtil videre er aktivitetspladsen et projekt på tegnebrættet, men arbejdet med at realisere planerne er i fuld gang. Håbet er, at pladsen kan være færdigt i foråret 2021.

Det er en projektgruppe af frivillige fra HSK Fodbold, som står for selve forarbejdet og planlægningen, der vil være arbejde fra frivillige selve etableringen og driften af aktivitetspladsen. Flere leverandører har givet deres bud på, hvordan pladsen kunne se ud, og  projektgruppen har allerede valgt et bud, de arbejder videre på. 

Fitnessbane

Forhindringsbane og bakke

Næste trin er nu at søge midler hjem. Håbet er både Favrskov Kommune, forskellige fonde og sponsorer kan bidrage til etableringen af det udendørs-mekka, gruppen regner med aktivitetspladsen kan blive.

– Vi ser den som et samlingssted og et sted, der kan tiltrække, ikke bare HSKs nuværende medlemmer, der kan bruge den i træningen, men også byens andre foreninger, skoler og borgere i hele Hadsten og omegn, forklarer Trine Merete Hagemann.

DU kan støtte projektet ved at gå ind på dette link  UNDERVÆRKER – og give det et like.

 

 

Vi støtter HSK Fodbold

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Fuld butikstyv i Netto

Fuld butikstyv i Netto

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Information om coronasituationen

Information om coronasituationen

Her kan du finde information og seneste nyt om situationen i Favrskov Kommune i forbindelse med udbruddet af corona ... læs mere
Boligsalget i tredje kvartal er det højeste i 10 år

Boligsalget i tredje kvartal er det højeste i 10 år

Det samlede salg af huse, ejerlejligheder og sommerhuse gør tredje kvartal i 2020 til det bedst sælgende i 10 år. Det viser nye handelstal fra Boligsiden ... læs mere
0,5 procent-lånfløser 1 procent-lån

0,5 procent-lånfløser 1 procent-lån

Rentefald: Nu kan du få et 30-årigt lån med en rente 0,5 procent ... læs mere
Høj Stene ved Gudenåen indviet

Høj Stene ved Gudenåen indviet

Favrskov fik torsdag 8. oktober 2020 sin nyeste og ældste attraktion: Skibssætningen Høj Stene ved Gudenåen ved Vejerslev ... læs mere
Vil du vinde en Volkswagen Passat?

Vil du vinde en Volkswagen Passat?

Følg med i Knæk Cancer ... læs mere
Vind 10.000 kroner: Fortæl, hvor meget du bevæger dig

Vind 10.000 kroner: Fortæl, hvor meget du bevæger dig

Er du mest til gåture eller sofahygge? Løb eller ludo? Forskningsprojektet Danmark i Bevægelse sætter nu fokus på danskernes bevægelsesvaner ... læs mere
Bilejer overraskede tyv

Bilejer overraskede tyv

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Indbrud i Hadsten

Indbrud i Hadsten

Østjyllands politi oplyser ... læs mere
Færdselsuheld

Færdselsuheld

Østjyllands Politi ... læs mere
Loading...