|

Alle kan hjælpe kommunens kulturstrategi på vej

Favrskov Kommune skal for første gang have en kulturstrategi, og kulturaktører og interesserede borgere inviteres nu med i arbejdet.

 

Steen Thomasen

 

Hvad betyder kulturlivet for dig? Og hvad vil du gerne have prioriteret i en kommende kulturstrategi? Det får alle interesserede mulighed for at byde ind med i processen. Formålet med den kommende kulturstrategi er at sætte en tydelig retning på kulturområdet i årene fremover, så strategien kan fungere som et værktøj for kommunens politikere, kulturaktører og administrationen i udviklingen af Favrskov Kommunes kulturliv.

Det kræver en grundig og inddragende proces. Et tilfældigt udsnit af borgerne i Favrskov Kommune får derfor i den kommende tid et spørgeskema i deres e-Boks. Deres svar i spørgeskemaet skal være med til at give et billede af, hvordan kulturlivet i Favrskov og kultur som sådan bliver betragtet.

I løbet af maj måned bliver der samtidig gennemført en stribe interviews med grupper af aktører på kulturområdet, såvel de professionelle som de frivillige og brugerne.

Det materiale, der indsamles ved de to indsatser, skal tilsammen danne grundlaget for indholdet i en konference om den kommende kulturstrategi. Den foregår 16. juni 2021 i et af kommunens kulturhuse.

Alle er velkomne til konferencen, hvor den erfarne proceskonsulent Mille Obel vil styre slagets gang og være fødselshjælper på at få udkrystalliseret de nøgleord, der kommer til at sætte retning på kulturstrategien.

Papiret omkring kulturstrategien er ikke helt blankt. Kultur- og Fritidsudvalget foreslår, at strategien tager udgangspunkt i de styrkepositioner, som kommunen allerede har på området – eksempelvis bibliotekerne, kulturhusene, musikskolen, de frivillige foreninger og de aktiviteter, der foregår i landsbyerne.

Samtidig er der bygget tre temaer ind i arbejdet med interviews og spørgeskemaet:

  • Kultur, der understøtter dannelse og demokratiforståelse
  • Kultur, der understøtter inkluderende fællesskaber, leg og læring
  • Kultur, der understøtter aktive frivillige, foreninger og fællesskaber

Steen Thomasen, formand for Kultur- og Fritidsudvalget, glæder sig sammen med resten af udvalget til at sætte gang i den spændende proces:

– Der er et rigt kulturliv i kommunen og mange dygtige kræfter, der byder ind med spændende tiltag. Det kan vi helt sikkert blive endnu bedre til at profilere, og der kan en kulturstrategi være med til at vise vejen og sætte retning på et område med mange engagerede aktører. Det bliver spændende at få gang i den inddragende proces, og jeg håber, at mange borgere har lyst til at give deres besyv med, svare på spørgsmål og deltage i konferencen i juni måned. Vi har brug for alle input, og vi har brug for, at folk føler ejerskab til strategien.

Kultur- og Fritidsudvalget vedtog procesplanen for arbejdet med kulturstrategien på deres møde i april, og det endelige udkast forventes ifølge planen at ligge klar til behandling i Kultur- og Fritidsudvalget til efteråret.

 

Yderligere information:

Steen Thomasen, formand for Kultur- og Fritidsudvalget, 20 68 58 03

Ulla Egeberg, kultur- og fritidschef, 28 10 13 69

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.K: Tid til Tryghed i Favrskov

K: Tid til Tryghed i Favrskov

Af Lars Storgaard, 2. viceborgmester (K), Ulstrup og Niels Christian Selchau-Mark, byrådskandidat (K), Kollerupvej 2b, 8370 Hadsten ... læs mere
Indbrud i Selling

Indbrud i Selling

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
HSK meddeler at holdopstillingen er på plads nu

HSK meddeler at holdopstillingen er på plads nu

Morten Bisgaard spiller fortæller tidligere formand Gert Jensen HSK ... læs mere
17.000 satte huset til salg i 1. kvartal:

17.000 satte huset til salg i 1. kvartal:

Halvdelen blev solgt i løbet af to måneder ... læs mere
En jubi-fest med modige børn og flot udsmykning

En jubi-fest med modige børn og flot udsmykning

Høj sol over Østervangskolen - og forsinket fødselsdagsfest med mange fine indslag ... læs mere
Så syng da Thorsø......

Så syng da Thorsø……

Sommersang ved søen - så syng da Danmark lad hjertet tale…… ... læs mere
Tak skæbne!

Tak skæbne!

Det er i aften - mandag den 21. juni - at Danmarks ”skæbne” afgøres… ... læs mere
HSK `s 100 års Jubilæums reception

HSK `s 100 års Jubilæums reception

Fodbolden i Hadsten fylder 100 år ... læs mere
Ugens anmeldelse fra Favrskov Bibliotekerne

Ugens anmeldelse fra Favrskov Bibliotekerne

TEMA: Bibliotekarer i bøger ... læs mere
Sukker i sækkevis

Sukker i sækkevis

Chauffør Kristian Mainz er vant til at agere "julemand". Her er han med sin store lastvogn. Foto: J. Kr. Søgaard ... læs mere
UD I NATUREN (26)

UD I NATUREN (26)

I dag kommer du med til Løjstrup Hovedgård beliggende mellem Laurbjerg og Langå - et dejligt sted med flot natur😊 ... læs mere
Loading...