|

Randers Teater præsenterer Sven fra Randers

Et drømmespil om den landskendte kunstner Sven Dalsgaard

Detaljer om arrangementet:

  • Hvornår:

Maleri: Inger (fra Randers) 1963 Kunsten Museum of Modern Art Aalborg

Den 14. august 2021 har Randers Teater premiere på drømmespillet ”Sven fra Randers”. Baseret på Sven Dalsgaards kunst og dagbøger, er forestillingen en dramatisk fremstilling af en kunstners liv og komplekser. Forestillingen er den første af sin art, der bliver produceret af Randers Teater og vil være den sidste, inden teatret indtager andre lokaler for at gøre plads til en modernisering af teatret.

Sven Dalsgaard var en af landets mest betydningsfulde kunstnere. Han var billedkunstner, dadaist og digter. Sven blev født i Randers og Sven døde i Randers. I over 70 år skabte han værker fra sit barndomshjem. Værker der ofte stødte de lokale randrusianere og forbløffede den københavnske kunstnerelite.

”Sven fra Randers” er et musikalsk drama, der skildrer livets store spørgsmål set gennem Sven Dalsgaards øjne. Midt i storhedsvanvid og en ukuelige tro på egne evner og vigtighed som kunstner var Sven Dalsgaards smerte over ikke at slå til som menneske. Spørgsmålet er, hvordan man lever med at stå uden for det hele som iagttagende og provokerende kunstner, mens man samtidig mærker længslen efter at passe ind sammen med alle de andre? Betyder det noget at lykkes som kunstner, hvis man føler sig som en fiasko som menneske? Og hvad er meningen egentlig med det hele?

Det er første gang, at Randers Teater skaber et drama som ”Sven fra Randers”, der skal spille i teatrets eget hus i fire uger. Med forestillingen siger Randers Teater også på gensyn til de bygninger, der de seneste 21 år har dannet ramme for teatrets scenekunst. Teatret indtager andre lokaler efter spilleperioden for at gøre plads til en gennemgribende modernisering/tilbygning.

Samarbejde med Randers Kunstmuseum
”Sven fra Randers” er baseret på Sven Dalsgaards liv og værker. Forestillingen er et værk i sig selv, der gennem scenografi, lysdesign, video og kostumer afspejler Sven Dalsgaards kunst og giver publikum et indblik i både kunstneren og mennesket Sven Dalsgaard.

Et samarbejde med Randers Kunstmuseum har gjort det muligt for teatret at komme helt tæt på Sven Dalsgaard og skabe en forestilling, der er tro mod den kunstner – og det menneske -, der var. Museumsdirektør Lise Jeppesen fra Randers Kunstmuseum har nemlig været behjælpelig med hendes store viden om Sven Dalsgaard, ligesom hun har givet adgang til museets samling af hans værker, og ikke mindst har det kunstneriske team, som nogle af de første, fået adgang til Sven Dalsgaards dagbøger.

Samtidig med forestillingen laver Randers Kunstmuseum en særudstilling med Sven Dalsgaards værker.

Handlingen i ”Sven fra Randers”
Kunstneren Sven Dalsgaard ligger syg og gammel på hospitalet i Randers. Han tegner og maler stadig så godt han kan, når han ikke ruskes rundt af hosteanfald eller driver over i bevidstløshed. Væsentlige scener, kunstværker og de vigtigste mennesker fra hans lange liv optræder i drømmesyn, mens hans indre tvilling konstant og meget korporligt blander sig og sætter spørgsmålstegn ved det hele. Store emner som kærlighed, kunst, Gud og selve meningen med livet udfolder sig i en blanding af erindringer og abstraktioner. Og mentalt er han ved at gøre sig klar til den ultimative happening: døden.

”Sven fra Randers” er et nyskabende og storslået musikalsk drama med fem skuespillere samt live-musik og et kor på scenen. Med humor og inderlighed dykkes ned i fortællingerne om Sven Dalsgaard, og både store tableauer og små intime scener giver publikum et indblik i et enestående kunstnerliv.

Fakta
Medvirkende: Lisbeth Knopper, Christina Elisabeth Mørkøre, Holger Østergaard, Klaus T. Søndergaard og Jesper Riefensthal og Randers Teater Kor
Manuskriptforfatter: Jesper Bræstrup Karlsen
Instruktør: Moqi Simon Trolin
Scenograf, kostumedesign, video content og lysdesign: Edward Lloyd Pierce
Komponist og musiker: Jens Hellemann

Spilleperiode Randers Teater: Fra den 14. august til den 17. september 2021

Varighed: 2 x 45 minutter

Læs mere på www.randersteater.dk


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Loading...

PET Petersen er kommet med dette indlæg

PET Petersen er kommet med dette indlæg

Jeg har skrevet et lille læserbrev vedr.socialdemokraternes flygtninge og indvandrere politik ... læs mere
Indbrud i Lyngå

Indbrud i Lyngå

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Skiveskåret roastbeef med dårlig lugt og smag

Skiveskåret roastbeef med dårlig lugt og smag

Skare Food A/S tilbagekalder to partier af kogt skiveskåret roastbeef ... læs mere
Færdselsuheld i Hammel

Færdselsuheld i Hammel

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Ønsker en læreplads som tømrer

Ønsker en læreplads som tømrer

Dennis Engelstad vil gerne i lære, som tømrer ... læs mere
Grønt flag, kage og borgmesterkæde

Grønt flag, kage og borgmesterkæde

Skovgruppen i Børnehuset Vesterskovvej  i Hadsten kunne i dag hejse det grønne flag sammen med borgmesteren ... læs mere
Forslag fra Flemming

Forslag fra Flemming

Hvem er Flemming ??? ... læs mere
Hadsten Skakklub - afholdt generalforsamling

Hadsten Skakklub – afholdt generalforsamling

Det er under respekt af coronaen lykkedes Hadsten Skakklub at komme i gang igen ... læs mere
Nyt mødested i Thorsø -

Nyt mødested i Thorsø –

få en snak -så er du ikke alene ... læs mere
Loading...