|

Besvarelse af spørgsmål stillet i Byrådets spørgetid 26. november 2019

Til Peder Meyhoff

I mail af 22. november 2019 stillede du nedenstående spørgsmål til besvarelse i Byrådets spørgetid.
Spørgsmål 1: Hvordan har passagererne modtaget omlægningen af busrute 111? Herunder hvad har kommunen gjort for at undersøge hvordan omlægningen er blevet modtaget?
Svar: Der er fra kommunens side ikke foretaget en opgørelse af effekten af den omlagte rute 111. Ruten har kørt siden køreplanskiftet 30. juni 2019 og har dermed lidt over 4 måneder i nuværende form. Hvilket giver et ret begrænset statistisk materiale.
Perioden med den omlagte rute 111 indeholder 1½ måned sommerferie, og der har endnu ikke været kørt i en vinterperiode, hvor der erfaringsmæssigt er flere med busserne.
Spørgsmål 2: Hvad har omlægningen betydet for passagertallet på ruten? Herunder hvad var den gennemsnitlige belægning i dagtimerne på hverdage hhv. før og efter omlægningen? Hvad har maximumsbelægningen været? Og hvor mange af- og påstigere har der gennemsnitligt været i Skjoldelev?
Svar: Midttrafik har opgjort passagertallene for efteråret 2019 (fra medio august til medio november). Der har i gennemsnit været ca. 44 passagerer på de 12 hverdagsafgange (3,7 passagerer per tur) talt som påstigere fra Hinnerup mod Sabro i Favrskov Kommune. Til sammenligning var det gennemsnitlige passagertal i første halvår 2019 (seks måneder) henholdsvis 114 og 4,9 i gennemsnit på 23 hverdagsafgange.
Der er altså tabt en del passagerer, og ser man på den nye rute 111, kan man konstatere, at antallet af påstigere ved skiftestedet i Sabro i retning mod Hinnerup er meget begrænset.
En umiddelbar vurdering fra Midttrafiks side er, at de potentielle passagerer til rute 111, der har en rimelig mulighed for at bruge rute 200 (evt. med skift i Aarhus), har fravalgt 111 med skift i Sabro.
Spørgsmål 3: Hvor mange af Flexbus-turene er blevet gennemført (opgjort i procent)? Og hvor mange passagerer har der i gennemsnit været på disse ture? Og hvor mange af- og påstigere har der gennemsnitligt været i Skjoldelev?
Svar: Antal tilbudte Flexbusture på rute 111 i perioden 30/6-31/10-19: Hverdage: 6 ture (3 i hver retning) x 86 hverdage = 516 ture Lørdage: 16 ture (8 i hver retning) x 17 lørdage = 272 ture Søndage: 14 ture (7 i hver retning) x 18 søndage = 252 ture
I alt har der været tilbudt 1.040 ture i perioden. Der er kørt 248 ture med 291 passagerer. Svarende til at der er udført 24 % af de tilbudte Flexbus-ture.
I samme periode har 59 Flexbus-ture været til/fra Skjoldelev.
Ovennævnte opgørelse er indhentet hos Midttrafik.
Spørgsmål 4: Ruten gennemføres tilsyneladende stadig med en stor dieselbus. Hvor mange km. kører den på literen? Og har kommunen overvejet at bruge busser, der udleder mindre CO2 på ruten?
Svar: Rute 111 køres aktuelt med busser fra Keolis, som er omfattet af kørselskontrakten med Midttrafik. Busserne kører ca. 3 km/l og lever op til gældende EU-norm for dieselbusser.
På rute 111 er afgange med få passagerer omlagt til Flexbus, som udføres af flexvogne/minibusser eller taxi.
Der er ikke på nuværende tidspunkt foretaget en vurdering af generelt at erstatte den store bus, der kører på rute 111 med en mindre bus. Det bemærkes, at såfremt der på nuværende tidspunkt indsættes en mindre bus på ruten, vil den bus, der er tildelt ruten, holde stille med øgede omkostninger for kommunen til følge.
Det indgår i arbejdet i § 17, stk. 4-udvalget om kollektiv trafik og miljørigtig transport at se nærmere på mulighederne for at ændre Favrskov Kommunes busser fra diesel til eldrevne busser.
Som svar på dit supplerende spørgsmål stillet under spørgetiden kan oplyses følgende:
Kontrakten for rute 111 udløber 26. juni 2021. Man kan således indgå ny kontrakt for rute 111 fra dette tidspunkt. Det bemærkes, at rute 111 er i samme kontrakt som andre regionale busruter. Det betyder, at der sædvanligvis sker udbud af flere ruter samtidig, så det kørselsvolumen der udbydes, giver lavere priser frem for at udbyde ruter enkeltvis.

Til orientering kan jeg oplyse, at jeres spørgsmål og vores svar vil blive sendt til lokalpressen samt offentliggjort på kommunens hjemmeside www.favrskov.dk.
Venlig hilsen
Ulrich Remien Zickert Sekretariatschef

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Bliv klar til hverdagen med produkter fra dit lokale apotek

Bliv klar til hverdagen med produkter fra dit lokale apotek

Hverdagen nærmer sig igen – er du klar? ... læs mere
Hvad blev der af drømmene og håbet for fremtiden?

Hvad blev der af drømmene og håbet for fremtiden?

Læserbrev d. 4.aug 2020 af Lone Glarbo (V), Favrskov Byråd, medlem af Social- og Sundhedsudvalget, Århusvej 55, 8382 Hinnerup.  ... læs mere
Nu tages første spadestik til en ny kræftrådgivning i Aarhus

Nu tages første spadestik til en ny kræftrådgivning i Aarhus

Styrkelse af kræftområdet. Om et år forventes en helt ny, moderne kræftrådgivning at stå klar til kræftpatienter og pårørende i Skejby. Og det glæder Aarhus Kommune, Aarhus Universitetshospital og Kræftens Bekæmpelse sig over. Torsdag 13. august tages første spadestik til ... læs mere
Kræftens Bekæmpelse  :  Kom til generalforsamling - hjemmefra

Kræftens Bekæmpelse : Kom til generalforsamling – hjemmefra

Er du nysgerrig på, hvad der sker på kræftområdet i Favrskov, og hvilke tilbud der er til patienter og pårørende lokalt? Så deltag i vores digitale generalforsamling i Kræftens Bekæmpelse Favrskov ... læs mere
Indbrud i Hinnerup

Indbrud i Hinnerup

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Nye indbrud i containere med værktøj

Nye indbrud i containere med værktøj

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Foredrag med Daniel Svensson

Foredrag med Daniel Svensson

Mit livs kamp – på banen og udenfor banen ... læs mere
Danmark dejligst

Danmark dejligst

I år har mange danskere fået øjnene op for deres eget land ... læs mere
I højt solskin har 128 glade drenge og piger netop taget hul på årets fodboldskole på NMT-Byens Arena.

I højt solskin har 128 glade drenge og piger netop taget hul på årets fodboldskole på NMT-Byens Arena.

HSK byder 128 glade fodbold drenge og piger velkommen til Årets fodboldskole ... læs mere
Cafe Snakbar åbner snart, og det er en drøm, der bliver til virkelighed.

Cafe Snakbar åbner snart, og det er en drøm, der bliver til virkelighed.

Hadsten får en ægte lille cafe, som skal drives af lokale frivillige kræfter, og der er en kæmpe lokal opbakning.  ... læs mere
Loading...