|

Besvarelse af spørgsmål stillet i Byrådets spørgetid 28. maj 2013

Togstandsning i Laurbjerg

 

 

Besvarelse af spørgsmål stillet i Byrådets spørgetid 28. maj 2013

Borgmesterens svar på spørgsmål 1:

Vi har haft møde med Arriva og har her bl.a. drøftet deres mulige betjening af Laurbjerg med de regionale tog. Arriva har svaret os følgende:

“Arriva ser på nuværende tidspunkt ingen tidsmæssig hindring for, at etablere den ønskede standsning i Laurbjerg. Arriva vil under forudsætning af, at standsningsstedet er til stede, og vi kan få tildelt den fornødne kanal fra Banedanmark, gerne etablere regelmæssig standsning i Laurbjerg.”

Borgmesterens svar på spørgsmål 2:

Jeg har 22. april sendt et brev til Transportministeren vedrørende Trinbræt i Laurbjerg. Jeg vedlagde den rapport, som kommunen har fået udarbejdet vedrørende mulige placeringer af et trinbræt med tilhørende økonomisk overslag. Den billigste løsning koster ca. 10 mio. kr. Jeg har også gjort ministeren opmærksom på, at udgiften muligvis kan reduceres, hvis arbejdet udføres samtidigt med det arbejde, som ifølge vores rådgiver skal gennemføres i forbindelse med tilpasning af jernbanen ved Laurbjerg til “Timemodellen” for national togtrafik. Rapporten fastslår også, at trinbrættet ikke får negativ effekt på trafik efter “Timemodellen”.

Jeg har fået svar fra Transportministeren 25. april 2013, hvori det oplyses, at Trafikstyrelsen i øjeblikket gennemfører en helhedsanalyse af en optimering af stationsstrukturen, hvor en mulig genetablering af en station i Laurbjerg naturligvis indgår. Endvidere oplyser ministeren, at Trafikstyrelsen forventer at forelægge rapporten i efteråret 2013, og at vi vil have noget mere konkret at forholde os til, når analysen foreligger. Når analysen foreligger, vil jeg derfor igen tage kontakt til Transportministeren.

Borgmesterens svar på spørgsmål 3:

Som udgangspunkt er investeringer i baneanlæg og stationer et statsligt anliggende. Byrådet forestiller sig derfor, at staten skal finansiere udgifterne ved etablering af et standsningssted i Laurbjerg.

Såfremt drøftelserne med Transportministeren på baggrund af ovennævnte helhedsanalyse af optimering af stationsstrukturen skulle resultere i, at der fra statens side bliver stillet forslag eller betingelse om en kommunal medfinansiering, vil Byrådet forholde sig til det spørgsmål til den tid. Byrådet har ikke på forhånd formelt forholdt sig til spørgsmålet om eventuel kommunal medfinansiering.

I overensstemmelse med retningslinjerne for spørgetid sendes kopi af spørgsmål og svar til Byrådet og pressen. Det kan desuden oplyses, at spørgsmål og svar bliver offentliggjort på kommunens hjemmeside www.favrskov.dk

Venlig hilsen

Jakob Ljungberg

Sekretariatschef

 

 

1. Hvordan stiller Arriva sig til fremtidigt at standse i Laurbjerg?

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Ugens anmeldelse fra Favrskov Bibliotekerne

Ugens anmeldelse fra Favrskov Bibliotekerne

TEMA: Bibliotekarer i bøger ... læs mere
Sukker i sækkevis

Sukker i sækkevis

Chauffør Kristian Mainz er vant til at agere "julemand". Her er han med sin store lastvogn. Foto: J. Kr. Søgaard ... læs mere
UD I NATUREN (26)

UD I NATUREN (26)

I dag kommer du med til Løjstrup Hovedgård beliggende mellem Laurbjerg og Langå - et dejligt sted med flot natur😊 ... læs mere
Dåse-fjolser og smøg-idioter!

Dåse-fjolser og smøg-idioter!

Cykelstier og vejgrøfter er ikke skraldespande! ... læs mere
Simon Olsen , Venstre cykler der ud af

Simon Olsen , Venstre cykler der ud af

Anledningen er HSK`s 100 års jubilæum ... læs mere
Vestjysk Bank forlænger hovedsponsoratet

Vestjysk Bank forlænger hovedsponsoratet

Vestjysk Bank forlænger hovedsponsorat med 2 år ... læs mere
SPAR 210 KR PÅ VILDT WEEKENDTILBUD

SPAR 210 KR PÅ VILDT WEEKENDTILBUD

17% APPASSIMENTO🚨 fra Skjold Burne ... læs mere
Nyt fra Nordea juni 2021, nr. 2

Nyt fra Nordea juni 2021, nr. 2

MitID erstatter NemID ... læs mere
LÆSERBREV

LÆSERBREV

K: Trin(bræt) til at få bygget ungdomsskolen i Hadsten ... læs mere
Tændt stearinlys formentlig skyld i brand

Tændt stearinlys formentlig skyld i brand

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Loading...