|

BIBLIOTEKERNE ANBEFALER

Børnebøger – også for voksne!

Som børnebibliotekar læser jeg mange børnebøger – og det er synd for de voksne der tror at børnebøger kun er for børn! Nedenstående bøger har det til fælles at synsvinklen ligger hos de unge hovedpersoner sådan at man som voksen føler sig lidt afsløret!

 

PIGE MED HUND

HØJTLÆSNING Bjarne Reuter er tilbage i topform! Hans underfundige lune ligger som et poetisk underlag i denne søde og stilfærdige historie om Elise der bor sammen med sin far på Vesterbro. Efter lang tids plagen får hun sig en hund. Selv om det er en brugt hund, kan den noget særligt – den kan nemlig tale, men kun når de to er alene. Undervejs kommer vi også en tur til den brasilianske jungle hvor Elises mor arbejder med brobygning. Klassisk Reuter som kan læses højt for børn omkring de 6-9 år – hvis man skal bruge en undskyldning for at nyde en bog som er fyldt med sproglige lækkerbiskner!

ELISE OG DEN BRUGTE HUND. Af Bjarne Reuter

 

DRENG UDEN HUND

BØRNEBOG Hanne Kvist er mest kendt for den prisbelønnede ”Drengen med sølvhjelmen”. Nu har hun skrevet en ny sjov og tankevækkende bog om Freddy der er rigtig god til at skifte skole. Hans mor flytter ham nemlig med hver gang hun finder en ny kæreste – og det gør hun tit. Da han endnu en gang hører porcelænet ryge ud af vinduet, ville han normalt blot begynde at pakke, men denne gang vil han gerne blive på sin skole, hvor han for første gang har fundet en god ven i Eskild. Man får stor sympati for Freddy i denne gribende bog, der slår over i tegneserie når livet bliver så besværligt for ham at sproget slipper op. Kan læses af børn fra ca. 10 år og læses op for de lidt yngre.

DYR MED PELS – OG UDEN. Af Hanne kvist

 

PISTOL PÅ AFVEJE

UNGDOMSBOG 14-årige Colin lider af Aspergers syndrom og er netop begyndt i High School. Han er superintelligent i visse henseender, men håbløs når det gælder om at begå sig socialt og er nødt til at bruge billedkort for at tolke folks ansigtsudtryk. En dag ligger der pludselig en pistol i kantinen, og mistanken rettes straks mod skolens bølle Wayne. Colin, hvis store helt er Sherlock Holmes, aner dog at sagen ikke er helt så ligetil, og får brug for sine formidable evner hvis hans plageånd skal frikendes. Det er en både klog, underholdende og vedkommende bog som giver et anderledes indblik i livet med Aspergers.

COLIN FISCHER (UNDERSØGES NÆRMERE). Af Ashley Edward Miller

 

Denne uges anbefalinger er skrevet af Mie Henriksen, Hammel Bibliotek. Du kan finde flere tips på www.favrskovbib.dk

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Ugens anmeldelse fra Favrskov Bibliotekerne

Ugens anmeldelse fra Favrskov Bibliotekerne

TEMA: Bibliotekarer i bøger ... læs mere
Sukker i sækkevis

Sukker i sækkevis

Chauffør Kristian Mainz er vant til at agere "julemand". Her er han med sin store lastvogn. Foto: J. Kr. Søgaard ... læs mere
UD I NATUREN (26)

UD I NATUREN (26)

I dag kommer du med til Løjstrup Hovedgård beliggende mellem Laurbjerg og Langå - et dejligt sted med flot natur😊 ... læs mere
Dåse-fjolser og smøg-idioter!

Dåse-fjolser og smøg-idioter!

Cykelstier og vejgrøfter er ikke skraldespande! ... læs mere
Simon Olsen , Venstre cykler der ud af

Simon Olsen , Venstre cykler der ud af

Anledningen er HSK`s 100 års jubilæum ... læs mere
Vestjysk Bank forlænger hovedsponsoratet

Vestjysk Bank forlænger hovedsponsoratet

Vestjysk Bank forlænger hovedsponsorat med 2 år ... læs mere
SPAR 210 KR PÅ VILDT WEEKENDTILBUD

SPAR 210 KR PÅ VILDT WEEKENDTILBUD

17% APPASSIMENTO🚨 fra Skjold Burne ... læs mere
Nyt fra Nordea juni 2021, nr. 2

Nyt fra Nordea juni 2021, nr. 2

MitID erstatter NemID ... læs mere
LÆSERBREV

LÆSERBREV

K: Trin(bræt) til at få bygget ungdomsskolen i Hadsten ... læs mere
Tændt stearinlys formentlig skyld i brand

Tændt stearinlys formentlig skyld i brand

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Loading...