|

Boligfesten fortsætter i februar med rekordsalg af huse og lejligheder

af BOLIGSIDEN

18.3.2021 06:00:00 | Boligsiden.dk

Der er solgt tæt på 6.000 huse og cirka 2.500 ejerlejligheder i februar måned. Det er de højeste salgstal i en enkelt måned siden 2011, hvor Boligsiden begyndte at føre statistik på antal handler.

Foto: Boligsiden

Salget af huse og ejerlejligheder overgår igen sig selv. Det viser Boligsidens nyeste handelstal for februar måned.

Der er solgt 5.954 villaer og rækkehuse og 2.452 ejerlejligheder i årets anden måned, og det er de højeste salgstal i en enkelt måned, siden Boligsiden begyndte af føre statistik på antallet af handler i 2011.

”Normalt er februar en måned, hvor der så småt begynder at komme liv i boligmarkedet igen efter december og januar, hvor danskerne først går i julemodus og siden på nytårskur. I år har der været fuld tryk på kedlerne i februar. I sig selv er det bemærkelsesværdigt, at boligsalget har været så vildt i en vintermåned og læg så dertil, at februar er årets korteste måned. På trods af at boligsalget har været højt længe, havde vi ikke set det her komme,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Store stigninger i hele landet

Salget af huse og lejligheder er steget i alle landets regioner med minimum 30 procent fra februar sidste år til februar i år. For huse rykker Region Hovedstaden med den største stigning på 49 procent efterfulgt af Region Syddanmark og Region Sjælland.

For lejligheder er det Region Midtjylland og Region Nordjylland, der har de største stigninger på cirka 60 procent.

”Det interessante er, at Region Hovedstaden og Region Sjælland leverer nogle af de største stigninger på hussalg, mens det er Midtjylland og Nordjylland, der rykker mest på lejligheder. Det hierarki har ofte været omvendt, og det er et tegn på to af de tendenser, vi har set under corona. Flere køber hus på Sjælland for at bevare tilknytningen til arbejdsmarkedet i hovedstaden. Samtidig bliver der solgt flere boliger på Jylland, Fyn og øerne. Og det er ikke kun huse. Salget af lejligheder stiger i de største provinsbyer, og der opstår i disse år lejlighedsmarkeder i flere mellemstore byer i Jylland,” siger Birgit Daetz.

Massiv stigning i sommerhussalg

I februar er der ligeledes solgt ekstraordinært mange sommerhuse for årets anden måned. Salget i 2021-udgaven er 91 procent højere end i februar sidste år. Med godt 1.500 sommerhussalg skriver februar sig dermed ind som den fjerdebedst sælgende måned siden 2011 – kun overgået af maj, juni og juli sidste år.

”2020 var et vildt år for sommerhussalget, og danskernes appetit på hygge ved de danske kyster er tilsyneladende ikke aftaget. Det hænger sammen med, at vi formentlig kan se frem mod endnu en sommer, hvor muligheden for at rejse til udlandet i bedste fald bliver begrænset,” siger Birgit Daetz og fortsætter:

”Nu er faldet i udbuddet så også stoppet, fordi vi de seneste to uger har fået flere sommerhuse til salg, end der er solgt. Sælgerne er begyndt at komme ud af vinterhiet, og fortsætter den tendens, vil der også være flere varer på hylderne til flere sommerhushungrende danskere.”

I februar er salget af sommerhuse dobbelt så højt i Region Nordjylland, Region Midtjylland og Region Syddanmark som i februar sidste år.

Solgte boliger i februar 2020 og februar 2021:

Boligtype

Februar 2020

Februar 2021

Ændring (%)

Villaer og rækkehuse

4.215

5.954

41 %

Ejerlejligheder

1.613

2.452

52 %

Sommerhuse

793

1.513

91 %

Alle boligtyper*

7.359

10.994

49 %

(*Alle boligtyper dækker over villa, rækkehus, ejerlejlighed, fritidsbolig, kolonihave, andelsbolig, landejendom, helårsgrund, fritidsgrund, villalejlighed og lystejendom. Kilde: Boligsiden)

Kontakter
 

Har du brug for yderligere kommentarer eller tal for de(n) kommune(r), du dækker. Kontakt kommunikationsdirektør Birgit Daetz, bcd@boligsiden.dk. Telefon: 21210284

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Favrskov Revyen Taber Masken

Favrskov Revyen Taber Masken

Når Favrskov Revyen i år slår dørene op for den 13. sæson er det under titlen: Favrskov Revyen 2021 - Taber Masken ... læs mere
Hvem ringer kirkeklokkerne for?

Hvem ringer kirkeklokkerne for?

Af René Schneider, Rækkevej 4, 8370 Hadsten,- byrådskandidat for Det Konservative Folkeparti ... læs mere
HADSTEN HÅNDBOLD STILLER TIL START I STAFET FOR LIVET

HADSTEN HÅNDBOLD STILLER TIL START I STAFET FOR LIVET

Lørdag d. 28.-29. August afholdes der Stafet For Livet Hadsten, hvor overskuddet går til kampen mod kræft - og i år stiller vi til start fortæller Niels Olsen ... læs mere
Listeria i Kylling-Kalkun Kødboller

Listeria i Kylling-Kalkun Kødboller

Normeat A/S tilbagekalder et parti Kylling-Kalkun Kødboller, da der ved en stikprøvekontrol er konstateret listeria ved holdbarhedens udløb ... læs mere
Gå ikke forbi  - kom ind og se vort interessante udvalg

Gå ikke forbi – kom ind og se vort interessante udvalg

Udtaler vinhandler Peter Aschelund fra Skjold Burne Vinhandel i Søndergade i Hadsten ... læs mere
- Det er det bedste, jeg har prøvet

– Det er det bedste, jeg har prøvet

Christian Hasager Christensen har draget stor nytte af at deltage i et af kommunens gratis rygestopforløb ... læs mere
Lej en PØLSEVOGN med "DET HELE" og læs lidt Pølsehistorie, om PØLSEVOGNEN, der fyldte 100 år for ikke så længe siden

Lej en PØLSEVOGN med “DET HELE” og læs lidt Pølsehistorie, om PØLSEVOGNEN, der fyldte 100 år for ikke så længe siden

Lej en komplet pølsevogn med alt hvad der hører sig til. Inklusiv en pølsemand/kvinde. 1964 : Læs yderligere NOSTALGI om tilladelse til at sælge Pølser med REMOULADE og AGURKESALAT ... læs mere
2 indbrud i Favrskov

2 indbrud i Favrskov

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Hække hænger ud over fortovet:

Hække hænger ud over fortovet:

Nu griber kommunerne ind ... læs mere
Kørsel uden kørekort i Hammel

Kørsel uden kørekort i Hammel

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Sammenholdet vandt

Sammenholdet vandt

Af Morten Bang, - Favrskov byråd - Venstre ... læs mere
Loading...