|

Boligfesten fortsætter i februar med rekordsalg af huse og lejligheder

af BOLIGSIDEN

18.3.2021 06:00:00 | Boligsiden.dk

Der er solgt tæt på 6.000 huse og cirka 2.500 ejerlejligheder i februar måned. Det er de højeste salgstal i en enkelt måned siden 2011, hvor Boligsiden begyndte at føre statistik på antal handler.

Foto: Boligsiden

Salget af huse og ejerlejligheder overgår igen sig selv. Det viser Boligsidens nyeste handelstal for februar måned.

Der er solgt 5.954 villaer og rækkehuse og 2.452 ejerlejligheder i årets anden måned, og det er de højeste salgstal i en enkelt måned, siden Boligsiden begyndte af føre statistik på antallet af handler i 2011.

”Normalt er februar en måned, hvor der så småt begynder at komme liv i boligmarkedet igen efter december og januar, hvor danskerne først går i julemodus og siden på nytårskur. I år har der været fuld tryk på kedlerne i februar. I sig selv er det bemærkelsesværdigt, at boligsalget har været så vildt i en vintermåned og læg så dertil, at februar er årets korteste måned. På trods af at boligsalget har været højt længe, havde vi ikke set det her komme,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Store stigninger i hele landet

Salget af huse og lejligheder er steget i alle landets regioner med minimum 30 procent fra februar sidste år til februar i år. For huse rykker Region Hovedstaden med den største stigning på 49 procent efterfulgt af Region Syddanmark og Region Sjælland.

For lejligheder er det Region Midtjylland og Region Nordjylland, der har de største stigninger på cirka 60 procent.

”Det interessante er, at Region Hovedstaden og Region Sjælland leverer nogle af de største stigninger på hussalg, mens det er Midtjylland og Nordjylland, der rykker mest på lejligheder. Det hierarki har ofte været omvendt, og det er et tegn på to af de tendenser, vi har set under corona. Flere køber hus på Sjælland for at bevare tilknytningen til arbejdsmarkedet i hovedstaden. Samtidig bliver der solgt flere boliger på Jylland, Fyn og øerne. Og det er ikke kun huse. Salget af lejligheder stiger i de største provinsbyer, og der opstår i disse år lejlighedsmarkeder i flere mellemstore byer i Jylland,” siger Birgit Daetz.

Massiv stigning i sommerhussalg

I februar er der ligeledes solgt ekstraordinært mange sommerhuse for årets anden måned. Salget i 2021-udgaven er 91 procent højere end i februar sidste år. Med godt 1.500 sommerhussalg skriver februar sig dermed ind som den fjerdebedst sælgende måned siden 2011 – kun overgået af maj, juni og juli sidste år.

”2020 var et vildt år for sommerhussalget, og danskernes appetit på hygge ved de danske kyster er tilsyneladende ikke aftaget. Det hænger sammen med, at vi formentlig kan se frem mod endnu en sommer, hvor muligheden for at rejse til udlandet i bedste fald bliver begrænset,” siger Birgit Daetz og fortsætter:

”Nu er faldet i udbuddet så også stoppet, fordi vi de seneste to uger har fået flere sommerhuse til salg, end der er solgt. Sælgerne er begyndt at komme ud af vinterhiet, og fortsætter den tendens, vil der også være flere varer på hylderne til flere sommerhushungrende danskere.”

I februar er salget af sommerhuse dobbelt så højt i Region Nordjylland, Region Midtjylland og Region Syddanmark som i februar sidste år.

Solgte boliger i februar 2020 og februar 2021:

Boligtype

Februar 2020

Februar 2021

Ændring (%)

Villaer og rækkehuse

4.215

5.954

41 %

Ejerlejligheder

1.613

2.452

52 %

Sommerhuse

793

1.513

91 %

Alle boligtyper*

7.359

10.994

49 %

(*Alle boligtyper dækker over villa, rækkehus, ejerlejlighed, fritidsbolig, kolonihave, andelsbolig, landejendom, helårsgrund, fritidsgrund, villalejlighed og lystejendom. Kilde: Boligsiden)

Kontakter
 

Har du brug for yderligere kommentarer eller tal for de(n) kommune(r), du dækker. Kontakt kommunikationsdirektør Birgit Daetz, bcd@boligsiden.dk. Telefon: 21210284

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Loading...

PET Petersen er kommet med dette indlæg

PET Petersen er kommet med dette indlæg

Jeg har skrevet et lille læserbrev vedr.socialdemokraternes flygtninge og indvandrere politik ... læs mere
Indbrud i Lyngå

Indbrud i Lyngå

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Skiveskåret roastbeef med dårlig lugt og smag

Skiveskåret roastbeef med dårlig lugt og smag

Skare Food A/S tilbagekalder to partier af kogt skiveskåret roastbeef ... læs mere
Færdselsuheld i Hammel

Færdselsuheld i Hammel

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Ønsker en læreplads som tømrer

Ønsker en læreplads som tømrer

Dennis Engelstad vil gerne i lære, som tømrer ... læs mere
Grønt flag, kage og borgmesterkæde

Grønt flag, kage og borgmesterkæde

Skovgruppen i Børnehuset Vesterskovvej  i Hadsten kunne i dag hejse det grønne flag sammen med borgmesteren ... læs mere
Forslag fra Flemming

Forslag fra Flemming

Hvem er Flemming ??? ... læs mere
Hadsten Skakklub - afholdt generalforsamling

Hadsten Skakklub – afholdt generalforsamling

Det er under respekt af coronaen lykkedes Hadsten Skakklub at komme i gang igen ... læs mere
Nyt mødested i Thorsø -

Nyt mødested i Thorsø –

få en snak -så er du ikke alene ... læs mere
Loading...