|

Boligsalget i maj var det højeste i 10 år

Salget af især sommerhuse trak det samlede boligsalg op på et rekordhøjt niveau i maj måned. Der blev også solgt rekordmange villaer og rækkehuse, ligesom ejerlejlighederne nu er næsten på niveau med samme måned sidste år. Det viser Boligsidens nye handelstal for maj måned.

 
Foto: Boligsiden

De danske ejendomsmæglere har haft travlt i maj måned. Boligsidens nye handelstal viser nemlig, at der samlet blev solgt 8.682 boliger i maj måned.

Det er det højeste niveau for en enkelt måned i de sidste 10 år, og det er 15 procent mere end det samlede salg af boliger i samme måned sidste år.

Det er ingen overraskelse, at især sommerhusene er blevet handlet i stor stil igennem de seneste måneder, og det er da også især salget af denne type bolig, der trækker det samlede boligsalg op på det rekordhøje niveau.

”I maj måned alene er der solgt intet mindre end 2.132 sommerhuse. Det er 93 procent flere end i samme måned sidste år og 63 procent flere end i april i år, der ellers var månedsrekorden hidtil. Danskerne har i den grad fået appetit på sommerhuse, og de foreløbige tal fra juni måned viser samtidig en yderligere stigning i salget,” siger Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden og tilføjer:

”Det rekordhøje salg af sommerhuse er sket i et marked, der ellers har været præget af et meget lavt udbud. Men den gode nyhed er, at sælgerne nu også i stigende grad vender tilbage, og køberne får dermed igen mere at vælge imellem.”

Rekordhøjt salg af huse

I maj måned er der samlet solgt 1.125 flere boliger end i samme måned sidste år. Til sammenligning er der solgt 1.027 flere sommerhuse i samme periode, hvilket svarer til 91 procent af det øgede salg.

Men samtidig er salget af villaer og rækkehuse også med til at trække det samlede salg op, imens salget af ejerlejligheder trækker en lille smule ned i opgørelsen.

”Efter marts og april bød på lavere salgstal end i de tilsvarende måneder sidste år, er der solgt knap 5.000 huse i maj måned. Det er ikke blot et højere resultat end i maj sidste år, men samtidig også det højeste antal solgte villaer og rækkehuse på en enkelt måned i løbet af de seneste 10 år,” siger Birgit Daetz og tilføjer:

”Det er overraskende, at det sker midt i en krisetid, hvor ledigheden stiger. Men foreløbig har der været store lokale variationer af, hvordan ledigheden har påvirket boligsalget i de enkelte kommuner. Mange steder er boligsalget ligefrem gået frem under coronakrisen. Hvorvidt det fortsætter, afhænger i høj grad af, hvad der sker, når hjælpepakkerne ophører, og hvordan en eventuel yderligere stigning i ledigheden vil påvirke danskernes boligplaner.”

Indtil videre realiserer danskerne dog deres boligkøb i stor stil, og det er også værd at bemærke, at salget af ejerlejligheder steg en del i maj måned sammenlignet med april og marts. Således blev der i maj solgt 1.558 ejerlejligheder, hvilket kun er 39 færre end i maj sidste år.

Udviklingen i antal solgte boliger før og efter coronanedlukningen:

 

Antal solgte i 2020

 

 

Boligtype

Januar

Februar

Marts

April

Maj

Ændring seneste måned

Ændring seneste år

Villaer/rækkehuse

3.763

4.209

3.985

3.605

4.992

38%

3%

Ejerlejligheder

1.513

1.609

1.291

1.087

1.558

43%

-2%

Sommerhuse

611

792

917

1.305

2.132

63%

93%

Alle boligtyper

5.887

6.610

6.193

5.997

8.682

45%

15%

(Tabellen dækker over alle handlede villaer, rækkehuse, ejerlejligheder og fritidsboliger i perioden januar-maj 2020. Kilde: Boligsiden)

Kontakter
 

Har du brug for yderligere kommentarer eller tal for de(n) kommune(r), du dækker. Kontakt kommunikationsdirektør Birgit Daetz, bcd@boligsiden.dk. Telefon: 21210284

Billeder
 
 
Foto: Boligsiden
Download
Links
 
http://www.boligsiden.dk
Om Boligsiden.dk
 
Boligsiden.dk
Kronprinsensgade 6, 2
1114 København K

7027 4999
http://www.boligsiden.dk/

Hvem er Boligsiden.dk?
På Boligsiden.dk gør vi det nemt for boligkøbere at finde den bolig, de er på jagt efter. Selskabets aktionærer er ejendomsmæglere, ejendomsmæglerkæder og Dansk Ejendomsmæglerforening. Boligsidens Markedsindeks viser aktuelle nøgletal om boligmarkedet, og statistikkerne er baseret på indberetninger fra samtlige af ejendomsmæglernes boligsalg. Boligsiden.dk udgiver løbende artikler om boligmarkedet på www.boligsiden.dk/nyheder og udsender hver måned en række faste pressemeddelelser med udgangspunkt i udviklingen i handelsaktiviteten, salgspriser, salgstid, nedslag og boligudbud.

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Kræftens Bekæmpelse - Vi glæder os til (måske) at se dig i morgen

Kræftens Bekæmpelse – Vi glæder os til (måske) at se dig i morgen

Søndag går mange på gaden til den årlige landsindsamling, men desværre er det en helt anden indsamling end den, du kender ... læs mere
Arkivet er lukket indtil videre!

Arkivet er lukket indtil videre!

Som følge af Covid-19 kan vores gæster ikke besøge arkivet ... læs mere
Kære alle  Det er med stor beklagelse, at styregruppen bag Hammel Hestemarked, ser sig nødsaget til at aflyse Hammel Hestemarked 2020.

Kære alle Det er med stor beklagelse, at styregruppen bag Hammel Hestemarked, ser sig nødsaget til at aflyse Hammel Hestemarked 2020.

Frijsenborgløbet og Hestemarkedsbanko, som jo er en meget stor del af Hestemarkedet, er naturligvis også aflyst ... læs mere
Søstre afsløret i tøj-trick i Kvickly

Søstre afsløret i tøj-trick i Kvickly

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Risiko for kvælningsfare ved indtagelse af mini Jelly-Cups

Risiko for kvælningsfare ved indtagelse af mini Jelly-Cups

Flere varianter af mini Jelly-Cups kaldes tilbage grundet kvælningsfare hos små børn ... læs mere
LÆNGE LEVE BILEN

LÆNGE LEVE BILEN

"Jeg vil bygge en bil, der tiltaler alle. Så stor, at den kan rumme en familie, men ikke større, end den enkelte kan køre den og vedligeholde den". Henry Ford ... læs mere
Hold dig væk fra den offentlige transport!

Hold dig væk fra den offentlige transport!

Her er et råd, der er uhyre nemt at følge i Favrskov… ... læs mere
Pressemeddelelse fra Favrskov Kommune

Pressemeddelelse fra Favrskov Kommune

Favrskov Kommunes brug af konsulenter på det sociale område ... læs mere
Flere bolighandler ender i budrunde

Flere bolighandler ender i budrunde

Grundet et historisk lavt udbud af boliger og en stigende efterspørgsel, ender flere og flere bolighandler nu i budrunde.  ... læs mere
Ekstra penge til kultur- og folkeoplysningsområdet

Ekstra penge til kultur- og folkeoplysningsområdet

Pressemeddelelse fra Favrskov Kommune ... læs mere
Farlige studentervogne fik kørselsforbud

Farlige studentervogne fik kørselsforbud

Af motorredaktør Jørgen Kjær, Hadsten ... læs mere
Tip førte til narkofund

Tip førte til narkofund

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Loading...