|

Boligsiden.dk:

Udbuddetet af boliger stiger og øger boligkøbernes valgmuligheder

 
 
 
 
 

Udbuddet af boliger stiger og øger boligkøbernes valgmuligheder
2.7.2021 06:00:00 | Boligsiden.dk

Nye tal fra Boligsiden viser, at det samlede udbud af boliger stiger. Det gælder alle boligtyper, og det skyldes et let dalende salg kombineret med et højt antal nye sælgere.

Foto: Boligsiden

Der er ved indgangen til juli over 40.000 boliger til salg i Danmark, viser nye udbudstal fra Boligsiden. Det er første gang siden nytår, at det samlede udbud ligger over 40.000. Det betyder, at udbuddet af boliger nu stiger igen efter det kraftige fald sidste år under corona.

Det voksende udbud gælder for alle boligtyper, og køberne har dermed både fået flere huse, lejligheder og sommerhuse at vælge imellem den seneste måned.

”Der er to forklaringer bag det generelt stigende udbud. For det første har vi igennem de seneste uger set et mindre fald i antallet af handler. Samtidig ser vi, at der bliver sat mange nye boliger til salg, og i en periode, hvor vi ikke ser det samme boom i salget, som vi normalt gør på denne tid af året, bidrager det til at få det samlede udbud til at vokse,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Udbuddet af boliger er stadig lavt

Ser vi nærmere på de tre største boligtyper, er der tale om, at udbuddet af villaer og rækkehuse er steget med 2,2 procent den seneste måned. Der er samtidig kommet 7,4 procent flere ejerlejligheder på markedet, imens udbuddet af sommerhuse er steget med 6,1 procent siden primo juni.

I rene tal svarer det til, at huskøberne i løbet af den seneste måned har fået cirka 500 flere huse at vælge imellem. Udbuddet af lejligheder er vokset med cirka 400 styk, og sommerhuskøberne har fået cirka 300 ekstra sommerhuse at se på.

Der er dog stadig plads til, at udbuddet kan vokse en del, for det samlede niveau af boliger til salg, er trods stigningen stadig på et lavt niveau.

”Før corona lukkede landet ned, havde vi et samlet udbud, der lå omkring 55.000 – 65.000 boliger til salg, og med det in mente er det nuværende udbud stadig lavt. Men det er i den forbindelse vigtigt at fremhæve, at det markante fald i udbuddet er stoppet. Det samlede udbud har været stagnerende i de seneste måneder, og nu ser vi, at udbuddet begynder at vokse,” siger Birgit Daetz.

Det stigende udbud er en tendens, der gælder over hele landet. Kun i Region Syddanmark er der sket et fald i antallet af ejerlejligheder til salg.

Udbuddet på boligmarkedet primo juli 2021:

Boligtype

Antal boliger til salg

Ændring seneste måned

Ændring seneste år

Villaer/rækkehuse

24.800

2,2%

-20,3%

Ejerlejligheder

5.905

7,4%

-17,0%

Sommerhuse

5.338

6,1%

-24,9%

Alle boligtyper*

40.476

3,6%

-21,2%

(Alle boligtyper dækker over villa, rækkehuse, ejerlejlighed, fritidsbolig, kolonihave, andelsbolig, landejendom, helårsgrund, fritidsgrund, villalejlighed og lystejendom. Kilde: Boligsiden)

Kontakter
 

Har du brug for yderligere kommentarer eller tal for de(n) kommune(r), du dækker. Kontakt kommunikationsdirektør Birgit Daetz, bcd@boligsiden.dk. Telefon: 21210284

Billeder
 
Foto: Boligsiden
Download
Links
 
http://www.boligsiden.dk
Om Boligsiden.dk
 
Boligsiden.dk
Kronprinsensgade 6, 2
1114 København K

7027 4999
http://www.boligsiden.dk/

Hvem er Boligsiden.dk?
På Boligsiden.dk gør vi det nemt for boligkøbere at finde den bolig, de er på jagt efter. Selskabets aktionærer er ejendomsmæglere, ejendomsmæglerkæder og Dansk Ejendomsmæglerforening. Boligsidens Markedsindeks viser aktuelle nøgletal om boligmarkedet, og statistikkerne er baseret på indberetninger fra samtlige af ejendomsmæglernes boligsalg. Boligsiden.dk udgiver løbende artikler om boligmarkedet på www.boligsiden.dk/nyheder og udsender hver måned en række faste pressemeddelelser med udgangspunkt i udviklingen i handelsaktiviteten, salgspriser, salgstid, nedslag og boligudbud.

Del Twitter LinkedIn Facebook
Læs pressemeddelelsen på Via Ritzau
Du modtager denne pressemeddelelse fra Via Ritzau Jeg ønsker ikke fremover at modtage pressemeddelelser fra denne afsender.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


SYNG SAMMEN - SAMMEN
23. sep. 2021

SYNG SAMMEN – SAMMEN

SMAGEN AF HØST
26. sep. 2021

SMAGEN AF HØST

Højskoletime
7. okt. 2021

Højskoletime

Loading...

Projekter med GADEBERG - XL i Hadsten

Projekter med GADEBERG – XL i Hadsten

Hvad skal du i gang med??? ... læs mere
Slut med at bruge Roundup i indkørsler og på terrasser

Slut med at bruge Roundup i indkørsler og på terrasser

Det bliver forbudt at bruge sprøjtemidler som glyphosat på en række offentlige og private arealer - fx på terrasser. Læs, hvad der bliver ulovligt ... læs mere
Pressemeddelelse: Alternativet opstiller disse 6 kandidater til Region Midtjylland

Pressemeddelelse: Alternativet opstiller disse 6 kandidater til Region Midtjylland

Af Rasmus Foged - Folketingskandidat og regionsrådsmedlem i Region Midtjylland for Alternativet +45 23 70 18 70 ∞ Rasmus.Foged@altern - ... læs mere
Venstre stiller med 41 kandidater til regionsrådsvalget

Venstre stiller med 41 kandidater til regionsrådsvalget

Byrådsmedlem Anders g. Christensen , Hadsten er spidskandidat ... læs mere
DR Romanklubben læser sammen på Hadsten Bibliotek

DR Romanklubben læser sammen på Hadsten Bibliotek

Vær med i det landsdækkende læsefællesskab, der mødes og diskuterer seks af sæsonens stærkeste danske romaner ... læs mere
Borgermøde med mange spørgsmål

Borgermøde med mange spørgsmål

I forbindelse med paneldebatten var der spørgsmål fra salen. Der var et fint fremmøde i Uhresalen til borgermødet om budgetforslaget. I forbindelse med paneldebatten var der spørgsmål fra salen.   Previuos slideNext slide Omkring 45 personer deltog i gårsdagens borgermøde ... læs mere
Favrskov Budget 2022-2025 læserbrev 

Favrskov Budget 2022-2025 læserbrev 

Af Indbakke Af Lone Glarbo, Favrskov Byråd (V), Århusvej 55, 8382 Hinnerup ... læs mere
Svar på Eva Damsgaards læserbrev

Svar på Eva Damsgaards læserbrev

Af byrådsmedlem Grethe Villadsen Socialdemokratiet ... læs mere
Venstre ønsker ny skiltepolitik i Favrskov

Venstre ønsker ny skiltepolitik i Favrskov

af Lone Glarbo Byrådsmedlem Favrskov Byråd (V) Optiker/optometrist og Cand.merc.aud Mobilnr.: 0045 6169 5287 ... læs mere
Fordebat om solcelleanlæg

Fordebat om solcelleanlæg

Et projekt med et solcelleanlæg ved Voldby er blevet revideret og sendes nu i en fordebat frem til 13. oktober 2021 ... læs mere
Sløjfen er sløjfet. Red den – stem lokalt!

Sløjfen er sløjfet. Red den – stem lokalt!

af Michael Jensen - Formand og kandidat ved kommunalvalget for Venstre Favrskov ... læs mere
Loading...