|

Borgmesteren blev klogere: Hinnerups brandstation er reddet

Af Morten Bang, Byrådsmedlem for Venstre i Favrskov

Morten Bang – Venstre

 

Tilbage i foråret 2020 var indstillingen fra Beredskabskommissionen, hvor borgmester Nils Borring sidder med ved bordet, at brandstationen i Hinnerup skulle lukkes, og Østjyllands Brandvæsen skulle overtage slukningsområdet i Hinnerup. Det blev præsenteret, at Østjyllands Brandvæsen ville kunne klare opgaven, overholde responstider, omkostningerne ville være lavere, og borgerne i Hinnerup og omegn ville få den samme service. 

Bormesteren havde flere begrundelser for, hvorfor han bakkede op om lukningen af brandstationen i Hinnerup. Borgmesteren udtalte, at han havde kigget tallene og materialet igennem og ikke kunne se, at borgerne i Hinnerup ville blive stillet dårligere. Ydermere udtalte borgmesteren, at ”desuden opstår der ikke mange livstruende brande i villakvartererne. Og her betyder en ekstra udrykningstid på et par minutter ikke det store.” Citatet er hentet fra artiklen ”Borgmester: Det er nødvendigt at lukke brandstation” bragt den 5/6-20.

Det materiale, der dengang blev præsenteret for byrådet, var meget utilfredsstillende. Der var faktuelle fejl, beregninger der ikke holdt vand, og kortmaterialet var upræcist. Derudover var det hele ”farvet” af, at byrådet skulle tage én bestemt beslutning; nemlig at lukke brandstationen i Hinnerup.

  Borgmester Nils Borring

 

Borgmesteren var ikke kritisk, og han formåede ikke at gennemskue, at det var den helt forkerte indstilling, som Beredskabskommissionen, som han selv er en del af, var kommet frem til. 

Heldigvis var der mange gode lokale kræfter på spil i ugerne efter offentliggørelsen af indstillingen om at lukke brandstationen i Hinnerup. De dedikerede og dygtige brandfolk i Hinnerup tog sagen op, der blev startet en underskriftsindsamling, og der kom politisk fokus på beslutningen.

Alt sammen var medvirkende til, at der i juni blev afholdt et ekstraordinært byrådsmøde, hvor det eneste punkt var brandstationen i Hinnerup. Og her var borgmesteren blevet klogere, og han måtte trække sin udtalelse om betydningen af responstiderne tilbage. Det betød, at et samlet byråd kunne sende et klart budskab til Beredskabskommissionen: Brandstationen i Hinnerup skal bevares. 

Også Beredskabskommissionen gjorde det eneste rigtige – nemlig at indstillingen om nedlukningen af brandstationen i Hinnerup blev lavet om.

Nu har opgaven så været i udbud på de rette vilkår. Og det betyder, at borgerne i Hinnerup og omegn fortsat bliver betjent af brandstationen i Hinnerup. Og det betyder, at hele Favrskov fortsat har en stor medspiller på egen hånd, når der sker store hændelser i Hinnerup, Hadsten, Hammel og alle de mindre byer i kommunen. Med bevarelsen af brandstationen i Hinnerup fastholder vi de hurtigste responstider, og vi har fortsat super fleksible muligheder for hurtigt at kunne stille med mange brandmænd ved større hændelser både i Hinnerup og i hele Favrskov.

Så stort tillykke til vores dedikerede brandmænd i Hinnerup – I beholder Jeres station og alle borgere i Favrskov bevarer trygheden!

Morten Bang/Venstre i Favrskov Kommune

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.En station i Laurbjerg vil skabe udvikling – ligesom det skete i Hinnerup

En station i Laurbjerg vil skabe udvikling – ligesom det skete i Hinnerup

Af Birgit Liin, medlem af Favrskov Byråd og borgmesterkandidat for Venstre ... læs mere
Pressemeddelelse fra Vestjysk Bank

Pressemeddelelse fra Vestjysk Bank

Vestjysk Bank etablerer nyt hovedsæde i Birk ved Herning   ... læs mere
Danske familier kan købe 8 ud af 10 huse på boligmarkedet

Danske familier kan købe 8 ud af 10 huse på boligmarkedet

Nye beregninger viser, at en almindelig dansk familie har råd til at købe en større andel af husene på boligmarkedet nu sammenlignet med sidste år ... læs mere
UD I NATUREN (10)

UD I NATUREN (10)

Sikke et temperaturskifte naturen har været igennem😮men "efter vinter kommer vår"😆. Vi kigger også tilbage på den våde februar 2020 kontra kolde februar 2021 ... læs mere
Sammen går vi lysere tider i møde

Sammen går vi lysere tider i møde

2020 var mildt sagt ikke et nemt år. Heller ikke for Kræftens Bekæmpelse ... læs mere
Et trinbræt i Laurbjerg er ikke en kommunal opgave

Et trinbræt i Laurbjerg er ikke en kommunal opgave

Af Mette Nøhr, Hammel - Byrådskandidat for Det Konservative Folkeparti i Favrskov, Grønhøjvej 33, 8450 Hammel ... læs mere
LØSAGTIGHED...

LØSAGTIGHED…

Ole Juuls tankevækkende klumme er af ældre dato, men almen gyldig - og aktuel som aldrig før ... læs mere
Flertal holder foreningerne i uvished

Flertal holder foreningerne i uvished

af byrådsmedlem for Venstre Morten Bang - Hinnerup ... læs mere
Indbrud

Indbrud

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Velgørende stafet satte liv i fællesskabsfølelsen    

Velgørende stafet satte liv i fællesskabsfølelsen    

Foreningsidrætten er fortsat på standby, og det giver store afsavn. Søndag genskabte HOG-fodbold fællesskabsfølelsen i en velgørende ”sammen-hver-for-sig-stafet”.  ... læs mere
Loading...