|

Børnehuset Ellemose er rykket ind på Hadsten Skole

I en flot istandsat fløj på Hadsten Skole er både børnehavebørn og vuggestuebørn fra Børnehuset Ellemose nu rykket ind, og forude venter den officielle indvielse 5. april.

Kirsten Graver Christensen, områdeleder i Hadsten by

Dagtilbuddene i Hadsten by har forandret sig i de sidste par år. Idrætsbørnehaven er lukket og sammenlagt med Børnehuset Bavnehøj, Skovbørnehaven brændte og er nu flyttet sammen med Børnehuset Vesterskovvej. Børnegården Vinterslev er nu lukket ned og samlet på Ellemosevej, hvor den samlede institution hedder Børnehuset Ellemose med afdelingen Kærmose i den tidligere institution Ellebo og Højmose, der holder til i en nærliggende fløj på Hadsten Skole. En stor legeplads binder Højmose og Kærmose fysisk sammen, så børnene har et stort område med hyggekroge, små bakker, cykelbane, gynger og rutchebaner at boltre sig på.

Kirsten Graver Christensen, områdeleder i Hadsten by, har stået i spidsen for alle forandringerne. Sammen med medarbejderne i Hadsten by-institutionerne har hun i øvrigt lige vundet kommunens arbejdsmiljøpris netop for arbejdet med at sammenlægge og etablere nye enheder.
– Vi har haft tid til at vænne os til forandringerne, siden den nye struktur blev besluttet i 2014. Det betyder, at vi har kunnet forberede os, og vores force har været, at vi på mange måder er startet på en frisk. Vi har snakket kultur, værdier og struktur i hverdagen. Vores forskellige kompetencer og faglighed er dermed kommet i spil, og det har gavnet os alle. Samtidig er det en meget spændende proces at rykke en del af en institution ind på en skole. Det er der mange muligheder i, og vi har et fantastisk samarbejde med skolens ledelse, siger Kirsten Graver Christensen.

Hun viser rundt i den ombyggede fløj, hvor Højmose nu skal holde til med både børnehavebørn og vuggestuebørn. Der er kommet varme i gulvet i vuggestuedelen, og store vinduer sørger for, at rummene er lyse. Forskelligt inventar fra Børnegården Vinterslev bliver genbrugt i de nye lokaler på skolen og på legepladsen. Til det nye inventar hører store væghængte borde, der kan klappes op, når der skal foregå aktiviteter i de forskellige funktionsrum.
– Det er en meget vellykket ombygning, hvor der er lyttet til vores hverdag og behov. Vores profil er musik, bevægelse og udeliv, og den profil har også fine betingelser i forbindelse med de nye lokaler på skolen, understreger Kirsten Graver Christensen.

I alt tæller Børnehuset Ellemose 82 børnehavebørn og 41 vuggestuebørn, og desuden er der en specialgruppe for børn med handicap. Med afdelingen Højmose på skolen har medarbejderne skærpet deres fokus på den røde tråd i barnets liv og på det næste skridt for barnet.
– Alle institutioner i Favrskov Kommune har et særligt fokus på overgange for barnet. Det kan være fra dagplejen til daginstitutionerne og fra børnehaven til skolelivet. Vi skal lette overgangene og give en sammenhæng, så børnene kan se noget genkendeligt i kulturen, samværet og de sociale relationer, forklarer områdelederen.
Med de nye konstruktioner er der ifølge Kirsten Graver Christensen gode muligheder for, at skabe spændende og udfordrende arbejdspladser for medarbejderne:
– I Kærmose og Højmose kan de rykke rundt mellem de to afdelinger, og deres kompetencer kan komme i spil på forskellig vis. Det kan styrke deres kompetenceudvikling og give dynamik i medarbejdergruppen. Alt sammen også til gavn for børnene.

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Favrskov Revyen Taber Masken

Favrskov Revyen Taber Masken

Når Favrskov Revyen i år slår dørene op for den 13. sæson er det under titlen: Favrskov Revyen 2021 - Taber Masken ... læs mere
Hvem ringer kirkeklokkerne for?

Hvem ringer kirkeklokkerne for?

Af René Schneider, Rækkevej 4, 8370 Hadsten,- byrådskandidat for Det Konservative Folkeparti ... læs mere
HADSTEN HÅNDBOLD STILLER TIL START I STAFET FOR LIVET

HADSTEN HÅNDBOLD STILLER TIL START I STAFET FOR LIVET

Lørdag d. 28.-29. August afholdes der Stafet For Livet Hadsten, hvor overskuddet går til kampen mod kræft - og i år stiller vi til start fortæller Niels Olsen ... læs mere
Listeria i Kylling-Kalkun Kødboller

Listeria i Kylling-Kalkun Kødboller

Normeat A/S tilbagekalder et parti Kylling-Kalkun Kødboller, da der ved en stikprøvekontrol er konstateret listeria ved holdbarhedens udløb ... læs mere
Gå ikke forbi  - kom ind og se vort interessante udvalg

Gå ikke forbi – kom ind og se vort interessante udvalg

Udtaler vinhandler Peter Aschelund fra Skjold Burne Vinhandel i Søndergade i Hadsten ... læs mere
- Det er det bedste, jeg har prøvet

– Det er det bedste, jeg har prøvet

Christian Hasager Christensen har draget stor nytte af at deltage i et af kommunens gratis rygestopforløb ... læs mere
Lej en PØLSEVOGN med "DET HELE" og læs lidt Pølsehistorie, om PØLSEVOGNEN, der fyldte 100 år for ikke så længe siden

Lej en PØLSEVOGN med “DET HELE” og læs lidt Pølsehistorie, om PØLSEVOGNEN, der fyldte 100 år for ikke så længe siden

Lej en komplet pølsevogn med alt hvad der hører sig til. Inklusiv en pølsemand/kvinde. 1964 : Læs yderligere NOSTALGI om tilladelse til at sælge Pølser med REMOULADE og AGURKESALAT ... læs mere
2 indbrud i Favrskov

2 indbrud i Favrskov

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Hække hænger ud over fortovet:

Hække hænger ud over fortovet:

Nu griber kommunerne ind ... læs mere
Kørsel uden kørekort i Hammel

Kørsel uden kørekort i Hammel

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Sammenholdet vandt

Sammenholdet vandt

Af Morten Bang, - Favrskov byråd - Venstre ... læs mere
Loading...