|

Brandstation bevares – men formentlig med et mindre slukningsområde

Den fælleskommunale beredskabskommission for Randers, Favrskov og Djursland har valgt at følge et revideret ønske fra Favrskov Kommune og bevare den ellers lukningstruede brandstation i Hinnerup.

Brandstation bevares – men formentlig med et mindre slukningsområde

 Men det bliver først senere besluttet, om brandstationen skal fortsætte uændret eller afgive en del af slukningsområdet til en kommende station i Lisbjerg.

Favrskov Kommune rettede hård kritik mod Beredskab & Sikkerhed – som dækker kommunerne Randers, Favrskov, Norddjurs og Syddjurs – da kommunen valgte at ændre sin oprindelige tilslutning til, at brandstationen i Hinnerup skulle nedlægges. Beredskab & Sikkerhed ønskede, at Østjyllands Brandvæsens kommende station i Lisbjerg i stedet skulle overtage slukningsområdet

Kommunen henviste i sin kritik blandt andet til, at beredskabsdirektør Morten Sønderby i sin indstilling til beredskabskommissionen oprindeligt havde oplyst, at ”en dækning fra både Station Hadsten og Station Lisbjerg vil således give Hinnerup by og området omkring Hinnerup et mindst lige så godt et serviceniveau, som hvis Station Hinnerup og Station Hadsten skulle dække området…” Det samme fortalte beredskabskommissionens formand, borgmester Jan Petersen, da planen om lukning af Hinnerup-stationen blev lanceret.

Efter spørgsmål fra både borgere, brandfolk og byrådsmedlemmer måtte beredskabsdirektøren imidlertid ændre den oprindelige vurdering. Af det nye materiale fremgår en helt anden konklusion: ”Hele Hinnerup by og Grundfør vil kunne opleve en dårligere responstid end i dag”.

Byråd: Ikke en korrekt beskrivelse

Et enigt byråd i Favrskov Kommune bemærkede på den baggrund, at beredskabsdirektørens oprindelige sagsfremstilling til beredskabskommissionen ”ikke giver en korrekt beskrivelse af de beredskabsmæssige forhold i Hinnerupområdet. Det anbefales derfor, at kommissionens beslutninger ikke udelukkende baseres på de oplysninger, som indgår i sagsfremstillingen”.

På den baggrund har beredskabskommissionen nu besluttet, at brandstationen i Hinnerup fortsat indgår i et kommende udbud af brandslukningen, men med to forskellige løsninger: Enten en løsning, hvor brandslukningsopgaven i Hinnerups slukningsområde udbydes uændret som i dag. Eller en løsning, hvor Østjyllands Brandvæsen skal varetage slukningsopgaverne i de dele af Søften-området, som kan nås klart hurtigere fra den kommende station i Lisbjerg.

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.I højt solskin har 128 glade drenge og piger netop taget hul på årets fodboldskole på NMT-Byens Arena.

I højt solskin har 128 glade drenge og piger netop taget hul på årets fodboldskole på NMT-Byens Arena.

HSK byder 128 glade fodbold drenge og piger velkommen til Årets fodboldskole ... læs mere
Cafe Snakbar åbner snart, og det er en drøm, der bliver til virkelighed.

Cafe Snakbar åbner snart, og det er en drøm, der bliver til virkelighed.

Hadsten får en ægte lille cafe, som skal drives af lokale frivillige kræfter, og der er en kæmpe lokal opbakning.  ... læs mere
I Hadsten åbner på fredag 7. august Røde Kors Café Snakbar.

I Hadsten åbner på fredag 7. august Røde Kors Café Snakbar.

Snakbar er  100% baseret på frivillig arbejdskraft.  ... læs mere
Her maler de vist selv KØERNE ??

Her maler de vist selv KØERNE ??

Hvad er det for en type køer ... læs mere
SNYDT, ARNE!!!

SNYDT, ARNE!!!

Socialdemokratiets store og altoverskyggende valgløfte op til valget for godt et års tid siden, og et væsentligt element i ”4-bandens” forståelsespapir var, at det nu skulle ”blive Arnes tur”. Arne, den nedslidte bryggeriarbejder, skulle have ubetinget ret til en tidlig ... læs mere
annonce -  afsyrede massive møbler sælges

annonce – afsyrede massive møbler sælges

Henvenvendelse 25 30 10 01 eller 40 94 04 22 - spørg efter historien bag møblerne ... læs mere
MATHILDE VEDDE, FØDT THOMMESEN

MATHILDE VEDDE, FØDT THOMMESEN

Et gammelt postkort fik Kurt Villy til at se nærmere på Mathilde Vedde fra Hadsten Højskole ... læs mere
Vores ældre og svage borgere skal mødes med værdighed og respekt. 

Vores ældre og svage borgere skal mødes med værdighed og respekt. 

Af Rikke Randrup Skåning - Medlem af Social og sundhedsudvalget (A) ... læs mere
Loading...