|

Brandstation bevares – men formentlig med et mindre slukningsområde

Den fælleskommunale beredskabskommission for Randers, Favrskov og Djursland har valgt at følge et revideret ønske fra Favrskov Kommune og bevare den ellers lukningstruede brandstation i Hinnerup.

Brandstation bevares – men formentlig med et mindre slukningsområde

 Men det bliver først senere besluttet, om brandstationen skal fortsætte uændret eller afgive en del af slukningsområdet til en kommende station i Lisbjerg.

Favrskov Kommune rettede hård kritik mod Beredskab & Sikkerhed – som dækker kommunerne Randers, Favrskov, Norddjurs og Syddjurs – da kommunen valgte at ændre sin oprindelige tilslutning til, at brandstationen i Hinnerup skulle nedlægges. Beredskab & Sikkerhed ønskede, at Østjyllands Brandvæsens kommende station i Lisbjerg i stedet skulle overtage slukningsområdet

Kommunen henviste i sin kritik blandt andet til, at beredskabsdirektør Morten Sønderby i sin indstilling til beredskabskommissionen oprindeligt havde oplyst, at ”en dækning fra både Station Hadsten og Station Lisbjerg vil således give Hinnerup by og området omkring Hinnerup et mindst lige så godt et serviceniveau, som hvis Station Hinnerup og Station Hadsten skulle dække området…” Det samme fortalte beredskabskommissionens formand, borgmester Jan Petersen, da planen om lukning af Hinnerup-stationen blev lanceret.

Efter spørgsmål fra både borgere, brandfolk og byrådsmedlemmer måtte beredskabsdirektøren imidlertid ændre den oprindelige vurdering. Af det nye materiale fremgår en helt anden konklusion: ”Hele Hinnerup by og Grundfør vil kunne opleve en dårligere responstid end i dag”.

Byråd: Ikke en korrekt beskrivelse

Et enigt byråd i Favrskov Kommune bemærkede på den baggrund, at beredskabsdirektørens oprindelige sagsfremstilling til beredskabskommissionen ”ikke giver en korrekt beskrivelse af de beredskabsmæssige forhold i Hinnerupområdet. Det anbefales derfor, at kommissionens beslutninger ikke udelukkende baseres på de oplysninger, som indgår i sagsfremstillingen”.

På den baggrund har beredskabskommissionen nu besluttet, at brandstationen i Hinnerup fortsat indgår i et kommende udbud af brandslukningen, men med to forskellige løsninger: Enten en løsning, hvor brandslukningsopgaven i Hinnerups slukningsområde udbydes uændret som i dag. Eller en løsning, hvor Østjyllands Brandvæsen skal varetage slukningsopgaverne i de dele af Søften-området, som kan nås klart hurtigere fra den kommende station i Lisbjerg.

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.K: Tid til Tryghed i Favrskov

K: Tid til Tryghed i Favrskov

Af Lars Storgaard, 2. viceborgmester (K), Ulstrup og Niels Christian Selchau-Mark, byrådskandidat (K), Kollerupvej 2b, 8370 Hadsten ... læs mere
Indbrud i Selling

Indbrud i Selling

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
HSK meddeler at holdopstillingen er på plads nu

HSK meddeler at holdopstillingen er på plads nu

Morten Bisgaard spiller fortæller tidligere formand Gert Jensen HSK ... læs mere
17.000 satte huset til salg i 1. kvartal:

17.000 satte huset til salg i 1. kvartal:

Halvdelen blev solgt i løbet af to måneder ... læs mere
En jubi-fest med modige børn og flot udsmykning

En jubi-fest med modige børn og flot udsmykning

Høj sol over Østervangskolen - og forsinket fødselsdagsfest med mange fine indslag ... læs mere
Så syng da Thorsø......

Så syng da Thorsø……

Sommersang ved søen - så syng da Danmark lad hjertet tale…… ... læs mere
Tak skæbne!

Tak skæbne!

Det er i aften - mandag den 21. juni - at Danmarks ”skæbne” afgøres… ... læs mere
HSK `s 100 års Jubilæums reception

HSK `s 100 års Jubilæums reception

Fodbolden i Hadsten fylder 100 år ... læs mere
Ugens anmeldelse fra Favrskov Bibliotekerne

Ugens anmeldelse fra Favrskov Bibliotekerne

TEMA: Bibliotekarer i bøger ... læs mere
Sukker i sækkevis

Sukker i sækkevis

Chauffør Kristian Mainz er vant til at agere "julemand". Her er han med sin store lastvogn. Foto: J. Kr. Søgaard ... læs mere
UD I NATUREN (26)

UD I NATUREN (26)

I dag kommer du med til Løjstrup Hovedgård beliggende mellem Laurbjerg og Langå - et dejligt sted med flot natur😊 ... læs mere
Loading...