|

Corona gav medvind på cykelstierne hen over sommeren

Af motorredaktør Jørgen Kjær – Hadsten

Af Jørgen Kjær

 

 

Der er jo, som man siger, ikke noget, der er så skidt, at det ikke er godt for noget. Coronarestriktionerne har sat mange aktiviteter i vores klassikerverden på pause, men det ser nu ud til at lette en smule. De har ellers givet Jens Hedevang fra Thyborøn medvind på cykelstierne hen over sommeren, som han selv udtrykker det. Han fik nemlig en af de ideer, kriser ofte afføder – danskerne skulle holde ferie i Danmark og med afstand, og hvor gør man det bedre end på hver sin Puch Maxi?

Samtidig giver hans projekt også en mulighed for, at danskerne nu endelig kan få lov til at styre en vis Mette F. Det er der sikkert mange, der har ønsket de senere år. Det vender vi tilbage til.

 

Naturvejleder med hang til Volvo Amazon

Jens Hedevang fra Thyborøn fik som nævnt med coronokrisen sat lidt turbo på sine drømme om at lave lidt alternative turistoplevelser i det vestjyske.

-Jeg er selvstændig naturvejleder og manglede et produkt til turister. Jeg er Volvo-mand om en hals og tænkte derfor, at jeg ville lave nogle eksklusive ture til turister, hvor de kunne komme med mig ud at køre Volvo Amazon, og jeg kunne så samtidig fortælle om livet på Vestkysten med mere, forklarer Jens Hedevang, og fortsætter: 

-Det projekt slog en embedsmand i København dog hurtigt ihjel – det var personbefordring/taxa og ville kræve en masse urealistiske tilladelser.

-Efter at have erkendt nederlaget kom jeg i tanke om, at jeg da kunne købe nogle gamle Puch Maxier og køre rundt på dem i min anden hjemby Thyborøn. Her hørte Maxien med mælkekassen helt naturlig til på havnen i en by, hvor der har været i hundredvis af Maxier tidligere, forklarer Jens Hedevang. 

-Så var ideen født, og jeg begyndte at opkøbe Maxier. Det var ikke den letteste opgave at få samlet de 15 stk., jeg tænkte, der skulle til – men det lykkedes mig hen over foråret 2020, og godt hjulpet på vej af Corona har jeg haft OK med medvind på cykelstierne over sommeren.

 

 

Får hjælp til det mekaniske 

Virksomheden er nu vokset, og Jens Hedevang har i dag 30 Maxier.

-Men jeg kunne godt tænke mig 20 mere, da jeg ønsker at etablere en “underafdeling” i Hvidesande, ligesom jeg vil udvide den del af butikken, hvor folk er ude på egen hånd, forklarer Jens Hedevang om projektet, der blandt andet i dag tilbyder Maxi Roadtrip og udlejning på egen hånd.

Mange læsere kender sikkert Peter Ingemanns ture på knallert blandt andet langs Vestkysten.

-Som ung mand drømte Peter Ingemann om et roadtrip ned langs den Jyske vestkyst – men så gik der ”druk og damer” i den, som han udtrykker det. Har du det lidt ligesom Peter, og nu står hverdagen og en masse praktisk bøvl i vejen for at leve drømmen ud? Hos Maxi Tours har vi altid en masse topklargjorte knallerter, som I kan leje til jeres næste eventyr. Så spænd hjelmen, træd på kickstarteren og kør i hjulsporet af Peter Ingemann på jeres helt eget vestkysteventyr, lyder det fra Jens Hedevang.

-Det mekaniske har jeg haft “Smeden Madsen” til at hjælpe mig med. I Puch-kredse er han kendt som vel en af landets dygtigste Maxi-mænd – nærmest en Puch legende på Mors og omegn. Jeg holder bestemt også selv af at få beskidte fingre, men jeg har bare ikke haft tiden til andet en nødreparationer, forklarer Jens Hedevang, der stadig er på udkig efter reservedele og hele knallerter. 

 

Folk jeg ikke kender, vinker, smiler og tager billeder når vi kommer kørende på cores knallerter fortæller Jens Hedevang. Knallerterne er opkøbt i hele landet og står kæreklare når man enten selv ejer dem eller eller deltager i fællesturene. 

 

 

Knallerter er en ny indgangsvinkel til turisme

Læserne har i tidligere artikler i VeteranPosten kunnet læse om turistture på Vespa og i Fiat 500 i Rom, i ældre Volvo i Göteborg, og der arrangeres ture i Citroen 2CV i Paris og i Trabant i Berlin. Ingen har vist endnu arrangeret turistliv på danske Nimbus, men nu kan man opleve Vestkysten i knallerttempo.

-Indgangsvinklen med knallerterne er vist ny i Danmark, og formentlig er jeg den eneste, der lever af at være “Puch Maxi mand” i Danmark. Jeg købte dog ikke min allerførste knallert før i marts 2020, forklarer Jens Hedevang.

 

Den store passion er dog ikke knallerterne 

Jens Hedevangs store passion er nemlig ikke knallerterne, men hans biler.

-Særligt Volvos specialmodeller har fanget min interesse, og det er ved at udvikle sig til en mindre samling, forklarer Jens Hedevang og uddyber: 

-Min første bil var allerede veteran, da jeg som 18-årig i 2002 købte mig en Volvo Amazon. Bilen har nu kørt 250.000 km., siden jeg købte den, og den holder fortsat i min garage.

-Siden er der kommet en Volvo 740 GLE, der nu er den daglige brugsbil, og derudover har jeg en Volvo 480 Turbo, en 850 T5-r i den ikoniske gule farve, og en Volvo V70R i en speciel lanceringsfarve, man kalder “flashgreen. Sidstnævnte er der kun cirka 10 stk. af i Danmark, og min er den eneste i denne specialfarve – det er den eneste “fabriksbil”, som Volvo fik i fjerensynsserien Topgear. 

Dertil kommer en rusten 123 GT, der skal have hele turen, når tid og penge er til det.

-Udover Amazonen er det sikkert biler, som nogle læsere vil rynke på næsen af – de er moderne, har airbags og elektronik, ingen sjæl og så videre – men det er biler, som var uopnåelige drengedrømme, da jeg købte min Amazon i 2002, og som er godt på vej til at blive klassikere, hvis man spørger mig.

-Da jeg købte Amazonen var det noget gammelt lort, hvem ville dog køre i sådan noget skidt? I dag er det biler, der stiger i pris, og som nogle efterstræber, netop fordi de var en drengedrøm, da de var unge, pointerer Jens Hedevang. 

Prøv at styre Mette F.

Der er ikke mange i Danmark, der ikke har et eller andet forhold til en Puch Maxi. Har du selv været den lykkelige ejer af én, ved du også, at man knytter sig til skidtet, og du husker sikkert alle dens lækre detaljer, dens særheder – og måske hvor kold den var om vinteren?

-Hos Maxi Tours har vi fundet ud af, at en Maxi ikke bare er en Maxi – sådan et stykke med 70’er mekanik har faktisk personlighed og naturligvis et navn, fortæller Jens Hedevang, der har døbt en af knallerterne Mette F. med denne begrundelse:

-Ja, hun er opkaldt efter vores statsminister. Nu er Maxitours ikke ligefrem ramt af socialdemokratisk slagside eller nærer mange sympatier i den retning – man da vi synes, at Mette Frederiksen til tider kan være lidt af en knallert, er navnet jo helt oplagt.

-Der er også en del ligheder: ingen af de to Mette’r er jo ikke ligefrem grimme, begge giver de en let ringen for ørerne, hvis man glemmer personlige værnemidler ved længerevarende brug, de har begge et stramt ydre, og så er de begge to røde fra inderst til yderst.

-Inspirationen til navnet fik vi, fordi vores Mette blev købt netop i de dage, hvor Coronakrisen for alvor brød ud, og da var Mette Frederiksen alle vegne.

-Mette F. har i mange år boet i byen Fåborg – bare ikke Fyyn er fiin-udgaven, men den mindre by tæt på Esbjerg. Her har hendes tidligere ejer, Per renoveret den helt ned til sidste spændeskive. Per har ikke lige tænkt over, at en knallert kunne have et navn, så vi fik fuldstændigt frie hænder til at døbe hende – og det blev så til Mette F.

-Vi er superfans af Pers håndværk, og den her knallert kører lige så godt, som den ser ud, forklarer, Jens Hedevang og oplyser at 2021 sæsonen er startet!

ed udgangspunkt i Thyborøn er blevet en stor succes. (Foto. Maxitours)

99: Jens Hedevang byder på knallertture langs Vestkysten. (Foto: Maxitours)

100: -Det gode ved Maxierne er, at de vækker minder om en svunden tid. Man kan ikke være sur, når man kører på en gammel Maxi, og det samme er det med de andre trafikanter, vi møder på vejen – på mine ture har jeg nogle gange indtryk af, at en flok på 13 Maxier kan være den største attraktion på havnen i Thyborøn, og andre steder hvor jeg laver mine ture, pointerer Jens Hedevang.

101: Folk, jeg ikke kender, vinker, smiler og tager billeder når vi kommer kørende på vores knallerter, fortæller Jens Hedevang. Knallerterne er opkøbt i hele landet og står køreklare, når man enten selv lejer dem, eller deltager i fællesturene.  

102: -Er drømmen et roadtrip langs med Vestkysten i bedste Peter Ingemann stil – men er der gået hverdag i projektet? Vi har Maxi, mælkekasse og madpakke klar. Træd på kickstarteren og lad drømmene få vinger på Vestkysten eller langs Limfjorden – det er lige til at gå til, tilbyder naturvejleder og indehaver af Maxitours Jens Hedevang..

103: Råhygge, en masse grin, røverhistorier og et par sandfærdigheder i den indbyggede højttaler i pollehjelmen. I en by der lugter af æ haw, af fisk og masser af penge og tilsat egnsretten ”dabs med pils” – det er Maxi-guide i Thyborøn. Knallerterne har efter Jens Hedevangs mening deres egen personlighed og har derfor fået navne. Denne hedder ”Madam Blå”. En anden hedder Mette F. og er opkaldt efter vores statsminister.

 

Af Jørgen Kjær

Der er jo, som man siger, ikke noget, der er så skidt, at det ikke er godt for noget. Coronarestriktionerne har sat mange aktiviteter i vores klassikerverden på pause, men det ser nu ud til at lette en smule. De har ellers givet Jens Hedevang fra Thyborøn medvind på cykelstierne hen over sommeren, som han selv udtrykker det. Han fik nemlig en af de ideer, kriser ofte afføder – danskerne skulle holde ferie i Danmark og med afstand, og hvor gør man det bedre end på hver sin Puch Maxi?

Samtidig giver hans projekt også en mulighed for, at danskerne nu endelig kan få lov til at styre en vis Mette F. Det er der sikkert mange, der har ønsket de senere år. Det vender vi tilbage til.

Naturvejleder med hang til Volvo Amazon

Jens Hedevang fra Thyborøn fik som nævnt med coronokrisen sat lidt turbo på sine drømme om at lave lidt alternative turistoplevelser i det vestjyske.

-Jeg er selvstændig naturvejleder og manglede et produkt til turister. Jeg er Volvo-mand om en hals og tænkte derfor, at jeg ville lave nogle eksklusive ture til turister, hvor de kunne komme med mig ud at køre Volvo Amazon, og jeg kunne så samtidig fortælle om livet på Vestkysten med mere, forklarer Jens Hedevang, og fortsætter: 

-Det projekt slog en embedsmand i København dog hurtigt ihjel – det var personbefordring/taxa og ville kræve en masse urealistiske tilladelser.

-Efter at have erkendt nederlaget kom jeg i tanke om, at jeg da kunne købe nogle gamle Puch Maxier og køre rundt på dem i min anden hjemby Thyborøn. Her hørte Maxien med mælkekassen helt naturlig til på havnen i en by, hvor der har været i hundredvis af Maxier tidligere, forklarer Jens Hedevang. 

-Så var ideen født, og jeg begyndte at opkøbe Maxier. Det var ikke den letteste opgave at få samlet de 15 stk., jeg tænkte, der skulle til – men det lykkedes mig hen over foråret 2020, og godt hjulpet på vej af Corona har jeg haft OK med medvind på cykelstierne over sommeren.

Får hjælp til det mekaniske 

Virksomheden er nu vokset, og Jens Hedevang har i dag 30 Maxier.

-Men jeg kunne godt tænke mig 20 mere, da jeg ønsker at etablere en “underafdeling” i Hvidesande, ligesom jeg vil udvide den del af butikken, hvor folk er ude på egen hånd, forklarer Jens Hedevang om projektet, der blandt andet i dag tilbyder Maxi Roadtrip og udlejning på egen hånd.

Mange læsere kender sikkert Peter Ingemanns ture på knallert blandt andet langs Vestkysten.

-Som ung mand drømte Peter Ingemann om et roadtrip ned langs den Jyske vestkyst – men så gik der ”druk og damer” i den, som han udtrykker det. Har du det lidt ligesom Peter, og nu står hverdagen og en masse praktisk bøvl i vejen for at leve drømmen ud? Hos Maxi Tours har vi altid en masse topklargjorte knallerter, som I kan leje til jeres næste eventyr. Så spænd hjelmen, træd på kickstarteren og kør i hjulsporet af Peter Ingemann på jeres helt eget vestkysteventyr, lyder det fra Jens Hedevang.

-Det mekaniske har jeg haft “Smeden Madsen” til at hjælpe mig med. I Puch-kredse er han kendt som vel en af landets dygtigste Maxi-mænd – nærmest en Puch legende på Mors og omegn. Jeg holder bestemt også selv af at få beskidte fingre, men jeg har bare ikke haft tiden til andet en nødreparationer, forklarer Jens Hedevang, der stadig er på udkig efter reservedele og hele knallerter. 

Knallerter er en ny indgangsvinkel til turisme

Læserne har i tidligere artikler i VeteranPosten kunnet læse om turistture på Vespa og i Fiat 500 i Rom, i ældre Volvo i Göteborg, og der arrangeres ture i Citroen 2CV i Paris og i Trabant i Berlin. Ingen har vist endnu arrangeret turistliv på danske Nimbus, men nu kan man opleve Vestkysten i knallerttempo.

-Indgangsvinklen med knallerterne er vist ny i Danmark, og formentlig er jeg den eneste, der lever af at være “Puch Maxi mand” i Danmark. Jeg købte dog ikke min allerførste knallert før i marts 2020, forklarer Jens Hedevang.

Den store passion er dog ikke knallerterne 

Jens Hedevangs store passion er nemlig ikke knallerterne, men hans biler.

-Særligt Volvos specialmodeller har fanget min interesse, og det er ved at udvikle sig til en mindre samling, forklarer Jens Hedevang og uddyber: 

-Min første bil var allerede veteran, da jeg som 18-årig i 2002 købte mig en Volvo Amazon. Bilen har nu kørt 250.000 km., siden jeg købte den, og den holder fortsat i min garage.

-Siden er der kommet en Volvo 740 GLE, der nu er den daglige brugsbil, og derudover har jeg en Volvo 480 Turbo, en 850 T5-r i den ikoniske gule farve, og en Volvo V70R i en speciel lanceringsfarve, man kalder “flashgreen. Sidstnævnte er der kun cirka 10 stk. af i Danmark, og min er den eneste i denne specialfarve – det er den eneste “fabriksbil”, som Volvo fik i fjerensynsserien Topgear. 

Dertil kommer en rusten 123 GT, der skal have hele turen, når tid og penge er til det.

-Udover Amazonen er det sikkert biler, som nogle læsere vil rynke på næsen af – de er moderne, har airbags og elektronik, ingen sjæl og så videre – men det er biler, som var uopnåelige drengedrømme, da jeg købte min Amazon i 2002, og som er godt på vej til at blive klassikere, hvis man spørger mig.

-Da jeg købte Amazonen var det noget gammelt lort, hvem ville dog køre i sådan noget skidt? I dag er det biler, der stiger i pris, og som nogle efterstræber, netop fordi de var en drengedrøm, da de var unge, pointerer Jens Hedevang. 

Prøv at styre Mette F.

Der er ikke mange i Danmark, der ikke har et eller andet forhold til en Puch Maxi. Har du selv været den lykkelige ejer af én, ved du også, at man knytter sig til skidtet, og du husker sikkert alle dens lækre detaljer, dens særheder – og måske hvor kold den var om vinteren?

-Hos Maxi Tours har vi fundet ud af, at en Maxi ikke bare er en Maxi – sådan et stykke med 70’er mekanik har faktisk personlighed og naturligvis et navn, fortæller Jens Hedevang, der har døbt en af knallerterne Mette F. med denne begrundelse:

-Ja, hun er opkaldt efter vores statsminister. Nu er Maxitours ikke ligefrem ramt af socialdemokratisk slagside eller nærer mange sympatier i den retning – man da vi synes, at Mette Frederiksen til tider kan være lidt af en knallert, er navnet jo helt oplagt.

-Der er også en del ligheder: ingen af de to Mette’r er jo ikke ligefrem grimme, begge giver de en let ringen for ørerne, hvis man glemmer personlige værnemidler ved længerevarende brug, de har begge et stramt ydre, og så er de begge to røde fra inderst til yderst.

-Inspirationen til navnet fik vi, fordi vores Mette blev købt netop i de dage, hvor Coronakrisen for alvor brød ud, og da var Mette Frederiksen alle vegne.

-Mette F. har i mange år boet i byen Fåborg – bare ikke Fyyn er fiin-udgaven, men den mindre by tæt på Esbjerg. Her har hendes tidligere ejer, Per renoveret den helt ned til sidste spændeskive. Per har ikke lige tænkt over, at en knallert kunne have et navn, så vi fik fuldstændigt frie hænder til at døbe hende – og det blev så til Mette F.

-Vi er superfans af Pers håndværk, og den her knallert kører lige så godt, som den ser ud, forklarer, Jens Hedevang og oplyser at 2021 sæsonen er startet!

 

Billedtekster

98: Knallertturene med udgangspunkt i Thyborøn er blevet en stor succes. (Foto. Maxitours)

99: Jens Hedevang byder på knallertture langs Vestkysten. (Foto: Maxitours)

100: -Det gode ved Maxierne er, at de vækker minder om en svunden tid. Man kan ikke være sur, når man kører på en gammel Maxi, og det samme er det med de andre trafikanter, vi møder på vejen – på mine ture har jeg nogle gange indtryk af, at en flok på 13 Maxier kan være den største attraktion på havnen i Thyborøn, og andre steder hvor jeg laver mine ture, pointerer Jens Hedevang.

101: Folk, jeg ikke kender, vinker, smiler og tager billeder når vi kommer kørende på vores knallerter, fortæller Jens Hedevang. Knallerterne er opkøbt i hele landet og står køreklare, når man enten selv lejer dem, eller deltager i fællesturene.  

102: -Er drømmen et roadtrip la

Corona gav medvind på cykelstierne hen over sommeren

Af Jørgen Kjær

Der er jo, som man siger, ikke noget, der er så skidt, at det ikke er godt for noget. Coronarestriktionerne har sat mange aktiviteter i vores klassikerverden på pause, men det ser nu ud til at lette en smule. De har ellers givet Jens Hedevang fra Thyborøn medvind på cykelstierne hen over sommeren, som han selv udtrykker det. Han fik nemlig en af de ideer, kriser ofte afføder – danskerne skulle holde ferie i Danmark og med afstand, og hvor gør man det bedre end på hver sin Puch Maxi?

Samtidig giver hans projekt også en mulighed for, at danskerne nu endelig kan få lov til at styre en vis Mette F. Det er der sikkert mange, der har ønsket de senere år. Det vender vi tilbage til.

Naturvejleder med hang til Volvo Amazon

Jens Hedevang fra Thyborøn fik som nævnt med coronokrisen sat lidt turbo på sine drømme om at lave lidt alternative turistoplevelser i det vestjyske.

-Jeg er selvstændig naturvejleder og manglede et produkt til turister. Jeg er Volvo-mand om en hals og tænkte derfor, at jeg ville lave nogle eksklusive ture til turister, hvor de kunne komme med mig ud at køre Volvo Amazon, og jeg kunne så samtidig fortælle om livet på Vestkysten med mere, forklarer Jens Hedevang, og fortsætter: 

-Det projekt slog en embedsmand i København dog hurtigt ihjel – det var personbefordring/taxa og ville kræve en masse urealistiske tilladelser.

-Efter at have erkendt nederlaget kom jeg i tanke om, at jeg da kunne købe nogle gamle Puch Maxier og køre rundt på dem i min anden hjemby Thyborøn. Her hørte Maxien med mælkekassen helt naturlig til på havnen i en by, hvor der har været i hundredvis af Maxier tidligere, forklarer Jens Hedevang. 

-Så var ideen født, og jeg begyndte at opkøbe Maxier. Det var ikke den letteste opgave at få samlet de 15 stk., jeg tænkte, der skulle til – men det lykkedes mig hen over foråret 2020, og godt hjulpet på vej af Corona har jeg haft OK med medvind på cykelstierne over sommeren.

Får hjælp til det mekaniske 

Virksomheden er nu vokset, og Jens Hedevang har i dag 30 Maxier.

-Men jeg kunne godt tænke mig 20 mere, da jeg ønsker at etablere en “underafdeling” i Hvidesande, ligesom jeg vil udvide den del af butikken, hvor folk er ude på egen hånd, forklarer Jens Hedevang om projektet, der blandt andet i dag tilbyder Maxi Roadtrip og udlejning på egen hånd.

Mange læsere kender sikkert Peter Ingemanns ture på knallert blandt andet langs Vestkysten.

-Som ung mand drømte Peter Ingemann om et roadtrip ned langs den Jyske vestkyst – men så gik der ”druk og damer” i den, som han udtrykker det. Har du det lidt ligesom Peter, og nu står hverdagen og en masse praktisk bøvl i vejen for at leve drømmen ud? Hos Maxi Tours har vi altid en masse topklargjorte knallerter, som I kan leje til jeres næste eventyr. Så spænd hjelmen, træd på kickstarteren og kør i hjulsporet af Peter Ingemann på jeres helt eget vestkysteventyr, lyder det fra Jens Hedevang.

-Det mekaniske har jeg haft “Smeden Madsen” til at hjælpe mig med. I Puch-kredse er han kendt som vel en af landets dygtigste Maxi-mænd – nærmest en Puch legende på Mors og omegn. Jeg holder bestemt også selv af at få beskidte fingre, men jeg har bare ikke haft tiden til andet en nødreparationer, forklarer Jens Hedevang, der stadig er på udkig efter reservedele og hele knallerter. 

Knallerter er en ny indgangsvinkel til turisme

Læserne har i tidligere artikler i VeteranPosten kunnet læse om turistture på Vespa og i Fiat 500 i Rom, i ældre Volvo i Göteborg, og der arrangeres ture i Citroen 2CV i Paris og i Trabant i Berlin. Ingen har vist endnu arrangeret turistliv på danske Nimbus, men nu kan man opleve Vestkysten i knallerttempo.

-Indgangsvinklen med knallerterne er vist ny i Danmark, og formentlig er jeg den eneste, der lever af at være “Puch Maxi mand” i Danmark. Jeg købte dog ikke min allerførste knallert før i marts 2020, forklarer Jens Hedevang.

Den store passion er dog ikke knallerterne 

Jens Hedevangs store passion er nemlig ikke knallerterne, men hans biler.

-Særligt Volvos specialmodeller har fanget min interesse, og det er ved at udvikle sig til en mindre samling, forklarer Jens Hedevang og uddyber: 

-Min første bil var allerede veteran, da jeg som 18-årig i 2002 købte mig en Volvo Amazon. Bilen har nu kørt 250.000 km., siden jeg købte den, og den holder fortsat i min garage.

-Siden er der kommet en Volvo 740 GLE, der nu er den daglige brugsbil, og derudover har jeg en Volvo 480 Turbo, en 850 T5-r i den ikoniske gule farve, og en Volvo V70R i en speciel lanceringsfarve, man kalder “flashgreen. Sidstnævnte er der kun cirka 10 stk. af i Danmark, og min er den eneste i denne specialfarve – det er den eneste “fabriksbil”, som Volvo fik i fjerensynsserien Topgear. 

Dertil kommer en rusten 123 GT, der skal have hele turen, når tid og penge er til det.

-Udover Amazonen er det sikkert biler, som nogle læsere vil rynke på næsen af – de er moderne, har airbags og elektronik, ingen sjæl og så videre – men det er biler, som var uopnåelige drengedrømme, da jeg købte min Amazon i 2002, og som er godt på vej til at blive klassikere, hvis man spørger mig.

-Da jeg købte Amazonen var det noget gammelt lort, hvem ville dog køre i sådan noget skidt? I dag er det biler, der stiger i pris, og som nogle efterstræber, netop fordi de var en drengedrøm, da de var unge, pointerer Jens Hedevang. 

Prøv at styre Mette F.

Der er ikke mange i Danmark, der ikke har et eller andet forhold til en Puch Maxi. Har du selv været den lykkelige ejer af én, ved du også, at man knytter sig til skidtet, og du husker sikkert alle dens lækre detaljer, dens særheder – og måske hvor kold den var om vinteren?

-Hos Maxi Tours har vi fundet ud af, at en Maxi ikke bare er en Maxi – sådan et stykke med 70’er mekanik har faktisk personlighed og naturligvis et navn, fortæller Jens Hedevang, der har døbt en af knallerterne Mette F. med denne begrundelse:

-Ja, hun er opkaldt efter vores statsminister. Nu er Maxitours ikke ligefrem ramt af socialdemokratisk slagside eller nærer mange sympatier i den retning – man da vi synes, at Mette Frederiksen til tider kan være lidt af en knallert, er navnet jo helt oplagt.

-Der er også en del ligheder: ingen af de to Mette’r er jo ikke ligefrem grimme, begge giver de en let ringen for ørerne, hvis man glemmer personlige værnemidler ved længerevarende brug, de har begge et stramt ydre, og så er de begge to røde fra inderst til yderst.

-Inspirationen til navnet fik vi, fordi vores Mette blev købt netop i de dage, hvor Coronakrisen for alvor brød ud, og da var Mette Frederiksen alle vegne.

-Mette F. har i mange år boet i byen Fåborg – bare ikke Fyyn er fiin-udgaven, men den mindre by tæt på Esbjerg. Her har hendes tidligere ejer, Per renoveret den helt ned til sidste spændeskive. Per har ikke lige tænkt over, at en knallert kunne have et navn, så vi fik fuldstændigt frie hænder til at døbe hende – og det blev så til Mette F.

-Vi er superfans af Pers håndværk, og den her knallert kører lige så godt, som den ser ud, forklarer, Jens Hedevang og oplyser at 2021 sæsonen er startet!

 

Billedtekster

98: Knallertturene med udgangspunkt i Thyborøn er blevet en stor succes. (Foto. Maxitours)

99: Jens Hedevang byder på knallertture langs Vestkysten. (Foto: Maxitours)

100: -Det gode ved Maxierne er, at de vækker minder om en svunden tid. Man kan ikke være sur, når man kører på en gammel Maxi, og det samme er det med de andre trafikanter, vi møder på vejen – på mine ture har jeg nogle gange indtryk af, at en flok på 13 Maxier kan være den største attraktion på havnen i Thyborøn, og andre steder hvor jeg laver mine ture, pointerer Jens Hedevang.

101: Folk, jeg ikke kender, vinker, smiler og tager billeder når vi kommer kørende på vores knallerter, fortæller Jens Hedevang. Knallerterne er opkøbt i hele landet og står køreklare, når man enten selv lejer dem, eller deltager i fællesturene.  

102: -Er drømmen et roadtrip langs med Vestkysten i bedste Peter Ingemann stil – men er der gået hverdag i projektet? Vi har Maxi, mælkekasse og madpakke klar. Træd på kickstarteren og lad drømmene få vinger på Vestkysten eller langs Limfjorden – det er lige til at gå til, tilbyder naturvejleder og indehaver af Maxitours Jens Hedevang..

103: Råhygge, en masse grin, røverhistorier og et par sandfærdigheder i den indbyggede højttaler i pollehjelmen. I en by der lugter af æ haw, af fisk og masser af penge og tilsat egnsretten ”dabs med pils” – det er Maxi-guide i Thyborøn. Knallerterne har efter Jens Hedevangs mening deres egen personlighed og har derfor fået navne. Denne hedder ”Madam Blå”. En anden hedder Mette F. og er opkaldt efter vores statsminister.

 

ngs med Vestkysten i bedste Peter Ingemann stil – men er der gået hverdag i projektet? Vi har Maxi, mælkekasse og madpakke klar. Træd på kickstarteren og lad drømmene få vinger på Vestkysten eller langs Limfjorden – det er lige til at gå til, tilbyder naturvejleder og indehaver af Maxitours Jens Hedevang..

103: Råhygge, en masse grin, røverhistorier og et par sandfærdigheder i den indbyggede højttaler i pollehjelmen. I en by der lugter af æ haw, af fisk og masser af penge og tilsat egnsretten ”dabs med pils” – det er Maxi-guide i Thyborøn. Knallerterne har efter Jens Hedevangs mening deres egen personlighed og har derfor fået navne. Denne hedder ”Madam Blå”. En anden hedder Mette F. og er opkaldt efter vores statsminister.

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Lej en PØLSEVOGN

Lej en PØLSEVOGN

Knud Slagter er klar med en dejlig pølsevogn ... læs mere
Kom ind til Peter og Torben Aschelund i Skjold Burne i Søndergade i Hadsten

Kom ind til Peter og Torben Aschelund i Skjold Burne i Søndergade i Hadsten

Vi har stort udvalg i Vine, spiritus, Chocolader, blade, lotto og lotteri m.m ... læs mere
Nyt etagebyggeri i Hinnerup med parkeringskælder, grønt gårdrum og fælleshus

Nyt etagebyggeri i Hinnerup med parkeringskælder, grønt gårdrum og fælleshus

Boligselskabet AL2bolig ønsker at opføre 75 attraktive og bynære etageboliger i Hinnerup ... læs mere
Færdselsuheld i Galten ved Hadsten

Færdselsuheld i Galten ved Hadsten

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Pressemeddelelse

Pressemeddelelse

Vestjysk Banks bestyrelse offentliggør redegørelse om købstilbud ... læs mere
Nielstrup Museum er på banen igen.

Nielstrup Museum er på banen igen.

Vi har åben, hver Onsdag & Søndag fra den 16-6 til 1-9- 2021 ... læs mere
2 indbrud i Favrskov

2 indbrud i Favrskov

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Hadsten Håndbolds store årsmøde

Hadsten Håndbolds store årsmøde

Bjarne Frislev blev førstevalget til FØRSTEHOLDET ... læs mere
Informationsmøde for kommende byrådskandidater

Informationsmøde for kommende byrådskandidater

Mødet holdes enten i Hinnerup eller Hammel.   ... læs mere
Pas på i solen og støt kræftsagen

Pas på i solen og støt kræftsagen

Vidste du, at du med dit køb af solcreme kan støtte kræftsagen? ... læs mere
Kampen for skolen – fra 1849 til 2021

Kampen for skolen – fra 1849 til 2021

Af Birgit Liin, borgmesterkandidat og medlem af Favrskov Byråd for Venstre ... læs mere
Loading...