|

Corona, men stadig håb i en påsketid

Så er HØST på banen

 

  
Du vil møde det mange gange i dette nummer af HØST – forbeholdet. Arrangementer, der afholdes med forbehold. Kampe der spilles med forbehold. Gudstjenester med forbehold. Der er også aflysninger af både bankospil, fællesspisning, foredrag, træning og konfirmationer. Hverdagen er sat på hold. Livet er sat på standby.
Vi skal blive hjemme. Vi skal undgå mødet med mennesker, undgå kolleger, naboer, vores gamle.
Den kommende tid kan være svær for mange mennesker.
Overfor en ukendt situation som denne kan man godt føle sig mere ensom. Livet kan blive uoverskueligt og man føler sig nemt magtesløs. Derfor skal vi også huske, at det kun er det fysiske møde, vi skal undgå.
Ring til bedstemor, send en mail til en gammel veninde, vink til naboen. Det er vigtigt at give håb videre – også her i en påsketid.
Jesu opstandelse fra de døde påskemorgen er en helt central bibelfortælling, der giver en tro på, at livet er stærkere end døden. For tidligere biskop over Århus Stift, Kjeld Holm, er opstandelse ikke kun noget, vi møder i den bibelske fortælling.
Opstandelse kan nemlig også komme til udtryk i den måde, vi tackler det, når et livsvilkår ændrer sig.
Selv om opstandelsen fører et håb om, at livet er stærkere end døden med sig, oplever vi som mennesker også, at eksempelvis sygdom eller den nuværende corona-krise får os til at føle det modsatte.
Heldigvis er vi ikke nødvendigvis alene om at genfinde håbet og livsmodet, hvis det på et tidspunkt sker. Ifølge Kjeld Holm kan vi nemlig tale håbet og livsmodet frem hos vores medmennesker.
”Det kan opstå i en dialog mellem to mennesker og igennem en solidaritetsgestus som at tage et menneske, som er ude på livets kant, i hånden”, siger han.
Pas på hinanden og del håbet.
 
Rikke Møller Antvorskov
Redaktør
 
Niels Bjarne Larsen
Grafisk design
 
Redaktionen sluttede 13. marts 2019

 
 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Foreningslivet lever – Det skal det blive ved med

Foreningslivet lever – Det skal det blive ved med

Af Byrådsmedlem Morten Bang - Venstre ... læs mere
Fra ægtemand til plejer

Fra ægtemand til plejer

I påsken mistede Torben Gorm Larsen i Ulstrup sin kone efter 11 års sygdom. Han har samlet gode erfaringer, som han gerne vil give videre til andre ... læs mere
Nu bliver det ulovligt at købe koncentrerede sprøjtemidler

Nu bliver det ulovligt at købe koncentrerede sprøjtemidler

1. juli 2020 vil det ikke længere være muligt for private danskere at købe ukrudtsmidler, bl.a. Roundup, og andre pesticider i koncentreret form ... læs mere
NYT fra LECA

NYT fra LECA

I denne måneds nyhedsbrev kan du blive klogere på nogle Leca®-løsninger, du måske ikke kendte i forvejen ... læs mere
48 trafikanter sigtet efter Kalø-kontrol

48 trafikanter sigtet efter Kalø-kontrol

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
NYT fra VELAS

NYT fra VELAS

Kvægnyt skifter udseende og afsender ... læs mere
Personlige opråb hjælper andre

Personlige opråb hjælper andre

Sammenholdet i arbejdet for et liv uden kræft er stort. En del af sammenholdet er bl.a., at kræftpatienter deler deres personlige historier ... læs mere
Loading...