|

Daniel Rye lagde VESTJYSK BANK Arena ned

Af Simon Olsen, Salgs- & Eventchef i Hadsten Håndbold

Daniel Rye på scenen

 

En impulsiv ide tilbage i september, endte torsdag d. 20/2 med at over 500 gæster mødte op til foredrag med Daniel Rye under titlen ”Gidsel hos Islamisk Stat i 398 dage”.
Mange har måske læst bogen eller set filmen ”Ser du månen, Daniel”, og torsdag kunne de mange fremmødte se og hører Daniel fortælle om sine oplevelser i 2,5 time.

”Det startede med en besked fra en i bestyrelsen, som lige havde set filmen. Faktisk vidste jeg ikke lige hvem han var, da hun nævnte det. Men det tog ikke mere end til morgenen efter, før jeg havde skrevet under på en aftale om et foredrag med Daniel”, fortælle Simon Buus Olsen, Salgs- & Eventchef i Hadsten Håndbold og fortsætter, ”Vi solgte intet mindre end 475 billetter på blot 10 dage til foredraget, så det må jo siges at være en succes allerede der.”

Daniel startede foredraget ud med at fortælle at han skulle verificere at det var hans ven, James Foley der blev dræbt på en video udsendt af Islamisk Stat. Man vurderede at han var den bedst egnede til at bekræfte efterretningerne, efter han i en længere periode sad tilfangetaget med James Foley i Syrien. Så var foredraget ligesom i gang.
Herfra kunne man i de godt 2,5 time han fortalte om sine oplevelser, hører hvis en knappenål ramte jorden. Folk var opslugte over de grufulde historier Daniel kunne fortælle. Bl.a. om den tortur han blev udsat for, som på et tidspunkt trak ham ud til et selvmordsforsøg imens han var tilfangetaget.

Undervejs var der pause i foredraget, hvor der blev solgt en masse af hans bøger, hvor Daniel satte sig ned og signerede bøgerne til alle gæsterne der købte en bog. Han tog sig tiden til at snakke kort med hver enkelt undervejs.

Efter pausen kom man længere ind i hans oplevelser, hvor man også fandt ud af at humor var en af grundene til at ham og hans medfanger overlevede så længe som de gjorde. De fik skabt en hverdag under umenneskelige forhold.
Slutteligt fortalte Daniel at han faktisk ikke hader hans gidseltagere. ”Jeg har set, hvad had kan få folk til, og det ønsker jeg ikke. Vi skal gribe verdenen med nysgerrighed, omfavne verdenen og glæde os over det gode, der sker – de fremskridt der er, og ikke lade os styre af vores frygt eller vores følelser. Det er budskabet jeg gerne vil ud med.”

Simon Buus Olsen var yderst tilfreds efter foredraget, som er sat op i samspil mellem Hadsten Håndbold og Lions Club Hadsten.
”Det er vel nærmest det bedste event vi til dato har sat op i min tid i Hadsten. Daniel tryllebandt publikum fra start til slut. Han roste også selv hele setuppet, som et af de bedste han har været ude ved, og publikum for at være med hele vejen. Den her vil være svær at overgå, må jeg nok sige”, slutter Simon af.

Overskuddet fra foredraget går til Lions Club og deraf velgørende formål og til Hadsten Håndbold, til udvikling af håndbolden i Hadsten.

 

LIONS CLUB HADSTEN

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.annonce : Storkøbspakker og ugepakker fra Bakkjærsminde Gårdbutik

annonce : Storkøbspakker og ugepakker fra Bakkjærsminde Gårdbutik

Levering uden beregning - klik ind på vores Bannerreklame her på PingvinNyt ... læs mere
Ugens naturbilleder nr. 462.

Ugens naturbilleder nr. 462.

Påsken er over os og vejret er venligt stemt. Det har vi brug for og det giver rig mulighed for at komme ud i naturen nu da alle påskearrangementer er aflyst. I dag er det 80 år siden landet blev ... læs mere
Han malede regnbuens farver

Han malede regnbuens farver

9. april 1940 skulle maleren Arild Rosenkrantz fejre sin 70 års fødselsdag, - men så kom tyskerne ... læs mere
Vil du aflyse håndværkeren grundet corona? Her er reglerne

Vil du aflyse håndværkeren grundet corona? Her er reglerne

Har du hyret en håndværker, men vil gerne annullere kontrakten på grund af corona-frygt, manglende økonomi eller noget helt tredje? Læs her, hvad dine muligheder er ... læs mere
Digitale turboforløb i coronatiden

Digitale turboforløb i coronatiden

Med et godt it-fundament og en lynhurtig implementering har Favrskov Kommune kunnet skrue op for de digitale hjælpemidler i coronanedlukningen ... læs mere
Færdselsuheld

Færdselsuheld

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Aflysning af Lilleåmarked i 2020

Aflysning af Lilleåmarked i 2020

Pressemeddelelse fra Lions Clubben i Hadsten ... læs mere
Vi ønsker alle en god påske

Vi ønsker alle en god påske

Du kan trygt handle hos os, hvor fagpersonale står klar til at hjælpe dig ... læs mere
GOD PÅSKE!

GOD PÅSKE!

"SAT PÅ SPIDSEN" holder påskeferie ... læs mere
Der er ikke gevinst hvergang

Der er ikke gevinst hvergang

Af detektorfører Herluf Nydam Jensen - Hadsten ... læs mere
Loading...