|

Daniel Rye lagde VESTJYSK BANK Arena ned

Af Simon Olsen, Salgs- & Eventchef i Hadsten Håndbold

Daniel Rye på scenen

 

En impulsiv ide tilbage i september, endte torsdag d. 20/2 med at over 500 gæster mødte op til foredrag med Daniel Rye under titlen ”Gidsel hos Islamisk Stat i 398 dage”.
Mange har måske læst bogen eller set filmen ”Ser du månen, Daniel”, og torsdag kunne de mange fremmødte se og hører Daniel fortælle om sine oplevelser i 2,5 time.

”Det startede med en besked fra en i bestyrelsen, som lige havde set filmen. Faktisk vidste jeg ikke lige hvem han var, da hun nævnte det. Men det tog ikke mere end til morgenen efter, før jeg havde skrevet under på en aftale om et foredrag med Daniel”, fortælle Simon Buus Olsen, Salgs- & Eventchef i Hadsten Håndbold og fortsætter, ”Vi solgte intet mindre end 475 billetter på blot 10 dage til foredraget, så det må jo siges at være en succes allerede der.”

Daniel startede foredraget ud med at fortælle at han skulle verificere at det var hans ven, James Foley der blev dræbt på en video udsendt af Islamisk Stat. Man vurderede at han var den bedst egnede til at bekræfte efterretningerne, efter han i en længere periode sad tilfangetaget med James Foley i Syrien. Så var foredraget ligesom i gang.
Herfra kunne man i de godt 2,5 time han fortalte om sine oplevelser, hører hvis en knappenål ramte jorden. Folk var opslugte over de grufulde historier Daniel kunne fortælle. Bl.a. om den tortur han blev udsat for, som på et tidspunkt trak ham ud til et selvmordsforsøg imens han var tilfangetaget.

Undervejs var der pause i foredraget, hvor der blev solgt en masse af hans bøger, hvor Daniel satte sig ned og signerede bøgerne til alle gæsterne der købte en bog. Han tog sig tiden til at snakke kort med hver enkelt undervejs.

Efter pausen kom man længere ind i hans oplevelser, hvor man også fandt ud af at humor var en af grundene til at ham og hans medfanger overlevede så længe som de gjorde. De fik skabt en hverdag under umenneskelige forhold.
Slutteligt fortalte Daniel at han faktisk ikke hader hans gidseltagere. ”Jeg har set, hvad had kan få folk til, og det ønsker jeg ikke. Vi skal gribe verdenen med nysgerrighed, omfavne verdenen og glæde os over det gode, der sker – de fremskridt der er, og ikke lade os styre af vores frygt eller vores følelser. Det er budskabet jeg gerne vil ud med.”

Simon Buus Olsen var yderst tilfreds efter foredraget, som er sat op i samspil mellem Hadsten Håndbold og Lions Club Hadsten.
”Det er vel nærmest det bedste event vi til dato har sat op i min tid i Hadsten. Daniel tryllebandt publikum fra start til slut. Han roste også selv hele setuppet, som et af de bedste han har været ude ved, og publikum for at være med hele vejen. Den her vil være svær at overgå, må jeg nok sige”, slutter Simon af.

Overskuddet fra foredraget går til Lions Club og deraf velgørende formål og til Hadsten Håndbold, til udvikling af håndbolden i Hadsten.

 

LIONS CLUB HADSTEN

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Kære alle...

Kære alle…

Fra Hadsten Håndbold ... læs mere
Sandheden om lavdosis CT-scanning i Silkeborg

Sandheden om lavdosis CT-scanning i Silkeborg

Af Christian Møller – Nielsen, Landsbækvej 90A, Hammel Regionsrådsmedlem(V), fhv. lægefaglig direktør i Hospitalsenhed Midt ... læs mere
FAVRSKOV KAN HENTE 178 MLLIONER KRONER

FAVRSKOV KAN HENTE 178 MLLIONER KRONER

Af Ken Richter, Hejrevej 12, 8382 Hinnerup ... læs mere
Nyt fra Hadsten Skakklub

Nyt fra Hadsten Skakklub

af Sten Bo Andersen, formand ... læs mere
Er fagbevægelsen da blevet helt gakke-lak?

Er fagbevægelsen da blevet helt gakke-lak?

Nu har heksejagten også indfundet sig i den samlede fagbevægelse… ... læs mere
DA KVALITET VAR EN SELVFØLGE...

DA KVALITET VAR EN SELVFØLGE…

Kurt Villy kom kortvarigt i knibe, men endte alligevel med ikke at klokke i det ... læs mere
Drenge knuste ruder på skole

Drenge knuste ruder på skole

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Snerydning og saltning

Snerydning og saltning

Kommunen salter og rydder sne på de offentlige veje, stier og pladser, når det er vinter i perioden fra 15. oktober til 20. april ... læs mere
Annonce : Husk din fiskemand er i Hadsten hver mandag

Annonce : Husk din fiskemand er i Hadsten hver mandag

Din fiskemand MARK er på plads udenfor Kvickly i Hadsten ... læs mere
Loading...