|

Danmark er på vej i den rigtige retning

Vi har modtaget følgende debatindlæg fra Folketingsmedlem Britt Bager fra Venstre

 

Danmark er på vej i den rigtige retning

Af folketingsmedlem for Venstre, Britt Bager

 

Den sidste uge har været god for regeringen: Vi har leveret på en række af vores valgløfter, og vi har indgået en ny flerårig aftale om Politiet, forhandlet et nyt kontanthjælpsloft på plads, indgået en delaftale på asylområdet og afsluttet forhandlinger for Finansloven 2016.

 

For det første har vi indgået en ny flerårig aftale om Politiet. Aftalen indebærer bl.a. øgede bevillinger for 480 millioner kroner årligt, flere betjente til egentligt politiarbejde, en styrket indsats mod terror og bedre kontrol i grænseområderne.

 

For det andet lykkedes det regeringen at få en aftale med de øvrige borgerlige partier i forhold til et nyt kontanthjælpsloft. Det betyder bl.a., at flere kontanthjælpsmodtagere vil opnå en mærkbar gevinst ved at tage et arbejde, og at 225-timers reglen genindføres. At 225-timers reglen genindføres betyder, at kontanthjælpsmodtagere skal arbejde minimum 225 timer om året, svarende til seks ugers fuldtidsarbejde, for at opretholde retten til fuld kontanthjælp. Dette er det ene ben i forhold til Venstres valgløfte om, at det altid skal kunne betale sig at arbejde.

 

For det tredje lykkedes det regeringen at lave en delaftale med et bredt flertal i Folketinget om nye stramninger på asylområdet. Aftalen omfatter 13 stramninger i forhold til bl.a. skærpet kontrol med udlændinge og muligheden for at standse bus-, tog- og færgedrift. Samlet set betyder stramningerne, at myndighederne er meget bedre rustede, hvis Danmark endnu en gang skulle stå over for en ekstraordinær stor flygtningestrøm – som dén, vi oplevede i september. På grund af det betydelige pres Danmark udsættes for netop nu, er det vigtigt, at vi handler. Derfor hastebehandles aftalen om asylstramningerne i Folketinget fredag d. 20. november.

 

For det fjerde er regeringen og de øvrige partier i blå blok netop blevet enige om finansloven for 2016. Det betyder – foruden et tryggere Danmark i kraft af flere ressourcer til politiet og en fast udlændingepolitik, hvor flere omfattes af integrationsydelsen – et markant løft af sundheds- og ældreområdet, hvor vi investerer 3,4 milliarder kroner til bl.a. hurtigere udredning og behandling, løft til fødeafdelinger, igangsættelse af forarbejdet til Kræftplan IV, en værdig ældrepleje, en national handlingsplan for demens og tryghed for akuthjælp i alle dele af landet. Desuden er der markante forbedringer til bolig- og bilejere, idet grundskylden fastfryses i 2016 og registreringsafgiften på biler sænkes fra 180 til 150 procent.

 

Samtlige af ugens indgåede aftaler flytter Danmark i den rigtige retning, hvor det kan betale sig at arbejde og drive virksomhed. Og et Danmark, hvor vi prioriterer og udvikler kernevelfærden. Danmark er på vej i den rigtige retning. Vi er ikke i mål endnu – men vi er på vej. 

 

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Loading...

Nyt mødested i Thorsø -

Nyt mødested i Thorsø –

få en snak -så er du ikke alene ... læs mere
FUT i pedalerne

FUT i pedalerne

Stadig flere får øjnene op for elcyklens fortræffeligheder ... læs mere
Bliv sommerklar fra top til tå

Bliv sommerklar fra top til tå

Besøg dit lokale apotek og bliv klar til sommeren ... læs mere
Boligsiden :

Boligsiden :

Priserne på huse og lejligheder er nu steget hver måned i et år ... læs mere
Generalforsamling

Generalforsamling

Hadsten Idrætsforenings Petangue Klub ... læs mere
Hvor meget ved du om fald ?

Hvor meget ved du om fald ?

af faldforebygger Martin Finlov, - Favrskov Kommune ... læs mere
Aflysning af Lilleåmarked 2021

Aflysning af Lilleåmarked 2021

Det er med stor beklagelse, at Lions Hadsten Club aflyser Lilleåmarkedet i 2021 ... læs mere
Selvfølgelig skal Lyngås skoleelever trygt kunne krydse Hammelvej

Selvfølgelig skal Lyngås skoleelever trygt kunne krydse Hammelvej

Af René Schneider, Rækkevej 4, 8370 Hadsten, Byrådskandidat for Det Konservative Folkeparti ... læs mere
Indbrud i Hadsten

Indbrud i Hadsten

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Varevogne er fremtidens klassikerguld

Varevogne er fremtidens klassikerguld

Af Motorredaktør Jørgen Kjær - Hadsten ... læs mere
Loading...