|

Danmarks Veteran Motorcykleklub

Motorredaktøren Jørgen Kjær, Hadsten har anmeldt Leif Obbekær Hansen nye bog ”Danmarks Veteran Motorcykleklub – 50 år”.

50 års jubilæum for veteranmotorcykler

 

Danmarks Veteran Motorcykleklub fylder 50 år her i 2015. Men hvad holder en klub for gamle motorcykler i live i så mange år? Det gør blandt andet en række ildsjæle sammen med en række entusiastiske og trofaste klubmedlemmer, der i fællesskab mødes og afvikler en lang række succesfyldte arrangementer. Det være sig store som Skagenløbet, der i 1965 var startskuddet til klubben, det være sig mange mindre lokale arrangementer.

 Her er en situation fra Rally Skagen 1972, hvor det endnu var muligt at blive betjent på en tankstation. Det er Jens ”Lyn”Christensen, August Bendz og Poul Kalør.

Alt dette fortæller Leif Obbekær Hansen om i den nye bog ”Danmarks Veteran Motorcykleklub – 50 år”.

Han fortæller om baggrunden for bogen, at han de seneste par år har lagt op til, at klubben skulle udgive en bog om klubbens liv igennem alle 50 år.

-Jeg havde også lagt op til, at alle klubbens medlemmer havde mulighed for at komme til orde med indlæg, små anekdoter eller portrætter af deres tid i klubben. Det blev desværre ikke til så mange henvendelser, og da flere medlemmer i bestyrelsen havde sagt, at jeg nok også var den eneste, der kunne fortælle DVM´s historie, ja så var det bare med at komme i gang, fortæller Leif Obbekær Hansen.

-Min baggrund for at skrive, hvad jeg kalder for et slags historisk dokument, er, at jeg siden 1974 har været en del af klubbens ledelse, og stort set har været i berøring med alle poster i bestyrelsen lige siden.

Det har været spændende at drage tilbage i hukommelsen, men godt hjulpet af klubbens gamle protokoller, arkivmateriale fra klubbens tidligere arkivarer som Peter Malmolin, Erik Møller og Alfred Andersen. Jeg har også læst mange gamle numre af klubbladet Veteranen igennem, for at få opfrisket hukommelsen, og så har jeg selvfølgelig støttet mig til samtaler med gamle medlemmer, som jeg har kendt fra min tid som redaktør op igennem 80`erne, hvor mange af de medlemmer, der var med til stifte klubben stadig var i live.

Morgenstart i Skagen er altid en festlig start på de kommende tre dage.

-Der er lagt megen energi i at beskrive vores løb, da det er her det virkelige liv i klubben udfolder sig. I den tid vi ikke kører løb, er der arrangementer rundt omkring i landet, men det er af mere selskabelig karakter og er selvfølgelig med til at holde klubben sammen. Der er også medlemmer, som ikke kører mere, som på disse møder stadig har glæde af medlemskabet, forklarer Leif Obbekær Hansen om bogens indhold.

Klubbens nyeste arrangement er Fladtankerløbet. Løbet er lavet, for at tilgodese de ældste cykler, der ofte har svært ved at deltage i Skagenløbene. Det startede i 1996 og har været afholdt hvert år siden. Det går på skift mellem landsdelene.

Klubben blev stiftet efter et jubilæumsarrangement for Danmarks Motor Union, der samtidig hædrede det gamle racerløb København – Skagen –København.

-Så hvad er mere naturligt end også at beskrive den tid, der ligger forud for Danmarks Veteran Motorcykleklub, for det er det, vi er rundet af, fortsætter Leif Obbekær Hansen, der for at denne fortælling ikke skulle blive alt for ensidig, har valgt også at bruge tidligere artikler fra Veteranen, skrevet af andre.

-Da jeg altid, fra min tidlige ungdom har fotograferet, og selv lavet billeder fra jeg var 14 år, har jeg taget en masse billeder fra klublivet gennem årene. Disse er suppleret med billeder fra gode venner.

Bogen er tænkt som en gave til klubbens nuværende medlemmer, men kan også have stor interesse for andre med interesse for gamle motorcykler.

-Jeg håber medlemmerne vil nyde bogen, lige så meget som jeg har nydt at lave den. For andre, der eventuelt kommer i besiddelse af denne bog, vil jeg håbe, at de får et indblik i, hvor hyggelig og god en klub Danmarks Veteran motorcykleklub er, slutter Leif Obbekær Hansen.

Bogen fortæller levende og veldisponeret om livet i klubben, de mange arrangementer og ikke mindst om de mange ildsjæle, der har været en betingelse for 50 års aktivt klubliv. Den er ikke kun interessant for nuværende medlemmer, men også for tidligere medlemmer og deres familier og efterkommere. Har man blot den mindste interesse for gamle motorcykler er den også et must.

Den nye bog er på 232 sider med en stor mængde farvebilleder, dog i sort/hvid fra de tidlige år.

Bogen er som nævnt som udgangspunkt tiltænkt klubbens medlemmer, men da der forventes en stor interesse for bogen og dens indhold fra ikke-klubmedlemmer er der trykt nogle få hundrede ekstra eksemplarer, som kan købes hos forlaget Motorploven

– email  jk@motorploven.dk – for 298.00 kr.

www.motorploven.dk.

med venlig hilsen og god fornøjelse

Jørgen Kjær

 

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Æbledag
22. okt. 2021

Æbledag

Højskoletime
4. nov. 2021

Højskoletime

Loading...

BREDT UDVALG

BREDT UDVALG

GADEBERG XL GØR DET IGEN ... læs mere
”Four more years”…

”Four more years”…

Selv om man ikke får Nils Borring til at sige ”den er hjemme”, så virker det mest sandsynligt, at han også sidder for bordenden i kommunen efter valget i november ... læs mere
Fortræffelig god dag for Hadsten Petanque Klub

Fortræffelig god dag for Hadsten Petanque Klub

Den nye formand Jan Kjærulff-Møller var rigtig godt tilfreds med Petangue Sportens dag ... læs mere
Lille boks lover store ord –

Lille boks lover store ord –

kan Voltbox skære 90 procent af din elregning? ... læs mere
Nyt Plejecenter i Hadsten      HVOR? 

Nyt Plejecenter i Hadsten      HVOR? 

En kreds af borgere har sendt følende til Pingvinnyt ... læs mere
Standset af Politiet

Standset af Politiet

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Cafémøde med Lars Storgaard

Cafémøde med Lars Storgaard

I rækken af cafémøder hos Mester Jacob i Hadsten er turen denne gang kommet til de konservatives spidskandidat Lars Storgaard ... læs mere
UD I NATUREN (45)

UD I NATUREN (45)

EFTERÅRSFERIE🍁EFTERÅRSSTEMNING🍁EFTERÅRSFARVER🍁EFTERÅRSHYGGE🍁EFTERÅRSMOTIVER🍁EFTERÅRSVEJR🍁 ... læs mere
Vi må ikke glemme landsbyerne

Vi må ikke glemme landsbyerne

Af Morten Bang - Hinnerup Venstre kandidat til det kommende Byrådsvalg ... læs mere
En ”fuldblods” SF’er…

En ”fuldblods” SF’er…

Søren Frandsen - spidskandidat for SF i Favrskov – var til cafémøde med PingvinNyt ... læs mere
VALGMØDE OM ÆLDREPOLITIK

VALGMØDE OM ÆLDREPOLITIK

Hvordan ser det ud med ældreboliger i Favrskov Kommune? Hvordan er bemandingen i ældreplejen, og hvordan ser fremtiden ud for kernevelfærden? ... læs mere
Loading...