torsdag d. 21. oktober 2021
|

Danskerne vil have bæredygtighed i boligen og hverdagen

Det er blevet helt almindeligt for mange danskere at træffe klimavenlige valg.

BOLIUS

 

Det er blevet helt almindeligt for mange danskere at træffe klimavenlige valg. En ny undersøgelse, som Videncentret Bolius og Realdania står bag, viser, at mere end halvdelen af danskerne har foretaget bæredygtige ændringer i boligen det seneste år.

 
 

Betegnelser som bæredygtig og klimavenlig er begyndt at være noget, danskerne lægger mærke til og handler efter. Det viser en ny undersøgelse, som KANTAR Gallup har udført for Videncentret Bolius og Realdania om udviklingen i danskernes syn på bæredygtighed det seneste år.

Og klimahensynet er for alvor flyttet ind i de danske boliger, hvor der bliver tænkt mere over bæredygtighed end for et år siden. Således svarer 58 procent, at de har foretaget bæredygtige ændringer i deres bolig det seneste år, ligesom mere end hver tredje dansker (36%) er blevet mere motiveret til at foretage bæredygtige ændringer i boligen inden for det seneste år. Ligeledes svarer 79 procent, at de handler eller har intention om at handle mere bæredygtigt.

LÆS OGSÅ: Bo Bæredygtigt

Tallene overrasker ikke Kristine Virén, formidlingschef i Videncentret Bolius, der sammen med Realdania står bag indsatsen Bo Bæredygtigt. Danskerne bliver alle vegne mødt med bæredygtighed, og der breder sig generelt en velvilje i befolkningen for at gøre noget grønt.

– Vi kan hos Videncentret Bolius mærke, at der i befolkningen er større fokus på at træffe det rigtige valg set ud fra et bæredygtigt synspunkt. Det handler både om, når vi står i supermarkedet, men især også om, hvordan vi lever vores liv hjemme i boligen og haven, hvor genbrug, miljøvenlige produkter og vilde haver er kommet i fokus, siger hun.

LÆS OGSÅ: Vi kan alle bo mere bæredygtigt

Må vi vise dig en infografik?

Her plejer at ligge et kort, et lagkagediagram eller lignende. Vi kan desværre ikke vise dig infografikken på grund af dine cookie-indstillinger.

Prisen afholder danskere fra bæredygtighed

Det er muligt at lave mange bæredygtige tiltag, uden det koster noget. Oftest er det mest bæredygtige nemlig at lade være med at gøre noget eller sætte ens forbrug ned fx ved at skrue ned for temperaturen på radiatoren.

Men på nogle områder er det ikke til at komme uden om, at der skal bruges penge på vejen mod bæredygtighed. Det kan være inden for opvarmning af boligen eller indkøb af bæredygtigt producerede ting til boligen, når de gamle er ødelagte. Og netop dét er en af forhindringerne for at sænke danskernes CO2-aftryk, lyder det.

Danskerne mener, at det ofte er for dyrt at vælge bæredygtighed til. Det er derfor også den største barriere, mens den manglende tro på at det reelt gør en forskel også hersker blandt nogle danskere.

LÆS OGSÅ: Gør noget grønt: Forlæng levetiden på dit køkken og alt andet

Derfor har Videncentret Bolius også fokus på at gøre danskerne klogere på de små områder, hvor man kan træffe et bæredygtigt valg, som ikke koster ekstra eller ligefrem er helt gratis.

– Bæredygtighed går på tværs af alt vi gør, og vi bliver bombarderet med information fra alle sider. Det kan derfor være meget komplekst at sætte sig ind alt det, der skal til for at kunne leve den bæredygtige tilværelse. Derfor er vores fokus på at samle viden om at bo bæredygtigt på alle niveauer, så danskerne bliver bevidste om alt fra de små tiltag i dagligdagen til at træffe det klimakloge valg, når de vælger et nyt køkken eller varmekilde, siger Kristine Virén.

Vil du blive klogere på, hvordan du kan bo bæredygtigt, kan du finde inspiration og viden her.​​​​​​​

Må vi vise dig en infografik?

Her plejer at ligge et kort, et lagkagediagram eller lignende. Vi kan desværre ikke vise dig infografikken på grund af dine cookie-indstillinger.

 

Tilmeld dig nyhedsbrevet Bo Bæredygtigt

Ja tak, jeg vil gerne modtage:

  • Velkomstmail med 20 gode tips og råd
  • Inspiration til at bo mere bæredygtigt
  • Aktuel og relevant viden fra fageksperter
  • Nyheder min. hver fjerde uge

 
 
 

Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, accepterer du vores retningslinjer.

Kilder, henvisninger og metode

Nyhed: Hold dig ajour med aktuel og relevant viden for dig og din bolig. Indholdet er uvildigt og bygger på dokumenteret viden. Se seneste nyheder.

Alle bidragsydere:

  • Kasper Jørgensen, journalist

VIS ALLE KILDER OG HENVISNINGERadd

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Æbledag
22. okt. 2021

Æbledag

Højskoletime
4. nov. 2021

Højskoletime

Loading...

BREDT UDVALG

BREDT UDVALG

GADEBERG XL GØR DET IGEN ... læs mere
”Four more years”…

”Four more years”…

Selv om man ikke får Nils Borring til at sige ”den er hjemme”, så virker det mest sandsynligt, at han også sidder for bordenden i kommunen efter valget i november ... læs mere
Fortræffelig god dag for Hadsten Petanque Klub

Fortræffelig god dag for Hadsten Petanque Klub

Den nye formand Jan Kjærulff-Møller var rigtig godt tilfreds med Petangue Sportens dag ... læs mere
Lille boks lover store ord –

Lille boks lover store ord –

kan Voltbox skære 90 procent af din elregning? ... læs mere
Nyt Plejecenter i Hadsten      HVOR? 

Nyt Plejecenter i Hadsten      HVOR? 

En kreds af borgere har sendt følende til Pingvinnyt ... læs mere
Standset af Politiet

Standset af Politiet

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Cafémøde med Lars Storgaard

Cafémøde med Lars Storgaard

I rækken af cafémøder hos Mester Jacob i Hadsten er turen denne gang kommet til de konservatives spidskandidat Lars Storgaard ... læs mere
UD I NATUREN (45)

UD I NATUREN (45)

EFTERÅRSFERIE🍁EFTERÅRSSTEMNING🍁EFTERÅRSFARVER🍁EFTERÅRSHYGGE🍁EFTERÅRSMOTIVER🍁EFTERÅRSVEJR🍁 ... læs mere
Vi må ikke glemme landsbyerne

Vi må ikke glemme landsbyerne

Af Morten Bang - Hinnerup Venstre kandidat til det kommende Byrådsvalg ... læs mere
En ”fuldblods” SF’er…

En ”fuldblods” SF’er…

Søren Frandsen - spidskandidat for SF i Favrskov – var til cafémøde med PingvinNyt ... læs mere
VALGMØDE OM ÆLDREPOLITIK

VALGMØDE OM ÆLDREPOLITIK

Hvordan ser det ud med ældreboliger i Favrskov Kommune? Hvordan er bemandingen i ældreplejen, og hvordan ser fremtiden ud for kernevelfærden? ... læs mere
Loading...