|

Debat: En gave til de frivillige og en hjælp til sårbare børn og unge

Af byrådskandidat for SF-Favrskov Søren Sloth

Fritidsområdet.

Det er et område, der inspirerer mange, mange mennesker til at arbejde som frivillige. Det er med til at gøre livet godt, og især for sårbare børn og unge kan det have en stor betydning. Samtidigt kan de sårbare børn og unge have nogle særlige behov, som betyder at nogle af dem er en større udfordring for de frivillige, når de arbejder som trænere, hjælpere eller lignende.

Derfor skal vi bruge en fritidsvejleder!

En fritidsvejleder kan koordinere mellem børn og unge, famillier, skoler, fritidstilbuddene, de frivillige og kommunen. De kan hjælpe med at få barnet eller den unge godt i gang. De kan hjælpe med at få købt, lånt eller lejet udstyr. De kan hjælpe med at ansøge om et fritidspas. De kan hjælpe med at vælge den fritidsaktivitet, der bedst passer til barnet eller den unge.

 

Forestil dig hvad sådan en hjælp kan betyde for et barn, der måske har det dårligt derhjemme, eller et barn som har svært ved at få venner. Et ud af seks børn under 10 år har problemer med det psykiske helbred. Det her er én af måderne vi kan hjælpe dem på.

En undersøgelse viser, at et godt fritidsliv og en god integration i det civile samfund betyder mere for udsatte børns evne til at overkomme dårlige odds end professionelle indsatser som terapi mv. (Werner og Smith, 2001). Flere studier viser, at deltagelse i fritidstilbud har stor positiv indflydelse på især fattige børns trivsel, selvopfattelse og skoleinteresse (Quane og Rankin, 2006) (Prelow og Loukas, 2003).

Som musikskolelærer har jeg arbejdet med mange sårbare børn. Jeg har gode forudsætninger for arbejdet, for meget af min undervisning er på små hold eller en til en. Det gør det lettere. Jeg har også en pædagogisk uddannelse og 17 års erfaring med undervisning, men til trods for alt det kan det stadig være svært nogle gange, når man arbejder med sårbare børn og unge.

Da jeg i sin tid startede ud som frivillig i FDF, havde jeg ingen af de fordele. Både jeg og de andre frivillige omkring mig manglede nogle gange værktøjer, når vi mødte børn, der ikke havde lige så mange ressourcer med hjemmefra. Vi higede efter værktøjer, der kunne hjælpe os med bedre at hjælpe dem vi underviste.

Det kan en fritidsvejleder hjælpe vores frivillige med.

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Æbledag
22. okt. 2021

Æbledag

Højskoletime
4. nov. 2021

Højskoletime

Loading...

BREDT UDVALG

BREDT UDVALG

GADEBERG XL GØR DET IGEN ... læs mere
”Four more years”…

”Four more years”…

Selv om man ikke får Nils Borring til at sige ”den er hjemme”, så virker det mest sandsynligt, at han også sidder for bordenden i kommunen efter valget i november ... læs mere
Fortræffelig god dag for Hadsten Petanque Klub

Fortræffelig god dag for Hadsten Petanque Klub

Den nye formand Jan Kjærulff-Møller var rigtig godt tilfreds med Petangue Sportens dag ... læs mere
Lille boks lover store ord –

Lille boks lover store ord –

kan Voltbox skære 90 procent af din elregning? ... læs mere
Nyt Plejecenter i Hadsten      HVOR? 

Nyt Plejecenter i Hadsten      HVOR? 

En kreds af borgere har sendt følende til Pingvinnyt ... læs mere
Standset af Politiet

Standset af Politiet

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Cafémøde med Lars Storgaard

Cafémøde med Lars Storgaard

I rækken af cafémøder hos Mester Jacob i Hadsten er turen denne gang kommet til de konservatives spidskandidat Lars Storgaard ... læs mere
UD I NATUREN (45)

UD I NATUREN (45)

EFTERÅRSFERIE🍁EFTERÅRSSTEMNING🍁EFTERÅRSFARVER🍁EFTERÅRSHYGGE🍁EFTERÅRSMOTIVER🍁EFTERÅRSVEJR🍁 ... læs mere
Vi må ikke glemme landsbyerne

Vi må ikke glemme landsbyerne

Af Morten Bang - Hinnerup Venstre kandidat til det kommende Byrådsvalg ... læs mere
En ”fuldblods” SF’er…

En ”fuldblods” SF’er…

Søren Frandsen - spidskandidat for SF i Favrskov – var til cafémøde med PingvinNyt ... læs mere
VALGMØDE OM ÆLDREPOLITIK

VALGMØDE OM ÆLDREPOLITIK

Hvordan ser det ud med ældreboliger i Favrskov Kommune? Hvordan er bemandingen i ældreplejen, og hvordan ser fremtiden ud for kernevelfærden? ... læs mere
Loading...