|

Debatindlæg af Jette Jensen, Lyngå.

Trafikarbejdsgruppen under Landsbyrådet i Favrskov.

 

I foråret gik en lille arbejdsgruppe under Favrskov Landsbyråd i gang med at se på landsbyernes trafikale problemer. Vi fik sendt et brev og et spørgeskema ud til samtlige landsbyer, hvori vi bad om beskrivelse af trafikproblemet, hvad der var gjort for at dæmme op for problemet, og hvad man mente kunne hjælpe. Og selvom vi gik en sommerferie i møde, var der 14 landsbyer, der meldte tilbage, og det var ikke sjov læsning. Vi må konkludere, at Favrskovs landsbyer virkelig er trængt i forhold til, hvad de må udholde af trafikproblemer. Nogle af byerne har haft en af kommunens embedsmænd ude og fået udarbejdet en plan. Den plan bliver så lagt ind på en prioriteringsliste (læs: syltekrukke), hvor kriterierne er, at bevillingerne skal komme mange mennesker til gode (læs: Det er kun de store byer, der kan komme i betragtning), eller at der skal lig på bordet.

Til info skal siges, at kommunen har afsat 3,5 mio kr. i 2021 til trafikprojekter. En pulje med 1,5 mio kr til mindre vejprojekter (såkaldte A-236) og 2 mio kr. til trafiksikkerhedsprojekter( A-234)

De fra landsbyerne indsendte beskrivelser rummer 4 kategorier. Den kategori, som alle landsbyerne døjer med, er fart. Der er citater, der beskriver steder, hvor biler kører med alt for høj fart på steder, hvor skolebørn skal krydse over, for at komme med skolebus, eller komme på legeplads, eller selv tranportere sig til skole/fritidsinteresser. Kombinationen høj fart og børn er ikke en rar tanke. 

Der meldes om dårlige oversigtsforhold, tung trafik og mangel på cykelstier fra landsbyer rundt i hele Favrskov kommune. Der er mange byer, der er ret kreative og faktisk har bud på løsninger, men så længe kommunen bruger samme skabelon til fordeling af midler, er det hver gang landsbyerne, der står som taberne.

Overordnet bliver vi nød til at få vores kommunalpolitikere til at forholde sig til, hvilken landsbypolitik, de vil stå for. Favrskov kommune er en landkommune, glem ikke det. Den består ikke kun af Hammel, Hinnerup og Hadsten. Der er mange landsbyer med mange vælgere.

Vi har behov for en samlet og ærlig landsbypolitik for Favrskov kommune, for at kommunen ikke knækker over i storbyfornemmelse og udkantsforglemmelse.

Vil politikerne have spøgelseslandsbyer, fordi folk ikke skal nyde noget af, at bosætte sig der, hvor deres børn risikerer at blive kørt ned?

Hvad vil man med landsbyerne? Det gælder ikke kun på det trafikale område men hele landsbypolitikken – infrastrukturen (transport og bebyggelse).  Lad os få noget nytænkning, eller vær i det mindste ærlige og sig, at landsbyerne ikke er interessante.

Hæv jer op i helikopterperspektiv, tænk ud af boksen. Der kunne nok findes en anden fordelingsnøgle, eller prioritetslisten kunne vendes en halv omgang i 2-3 år for at komme de værste trafikproblemer til livs, eller..

Nu er der snart kommunalvalg. Vi vil gerne have nuværende og kommende politikere til at melde ud, hvad deres holdning er til ovenstående, så landsbyernes vælgere ved, hvor de står.

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Cyklistkampagne: Brug 2 Sek. mere på at orientere dig i krydset

Cyklistkampagne: Brug 2 Sek. mere på at orientere dig i krydset

Favrskov Kommune og Rådet for Sikker Trafik have bilisterne og cyklisterne til at orientere sig bedre, hver gang de kører ud i et kryds ... læs mere
Broen over jernbanen ved Lerbjerg åbnet for trafik

Broen over jernbanen ved Lerbjerg åbnet for trafik

Efter godt og vel et års arbejde står broen nu færdig ... læs mere
KUNSTEN AT GJØRE PENGE!

KUNSTEN AT GJØRE PENGE!

”GODE RAAD OG VINK TIL AT SKABE SIGE EN FORMUE” – ny artikelserie her på PingvinNyt.dk ... læs mere
Kæmpe svigt af unge generationer hvis tobaks- og alkoholforslag skydes til hjørne

Kæmpe svigt af unge generationer hvis tobaks- og alkoholforslag skydes til hjørne

Kræftens Bekæmpelse reagerer skarpt på nye udmeldinger fra Christiansborg, hvor en snarlig aftale om en sundhedsreform ikke kommer til at indeholde forebyggelsestiltag på tobaks- og alkoholområdet ... læs mere
UD I NATUREN (75)

UD I NATUREN (75)

I dag kommer du med til maj's gul-grønne farvefest ved mark og skov ... læs mere
Bank forudser markante fald i boligpriserne

Bank forudser markante fald i boligpriserne

Ejendomsmæglere i Hadsten er ikke enige i prognosen ... læs mere
Bliver det et JA eller et NEJ den 1. juni?

Bliver det et JA eller et NEJ den 1. juni?

Det er et godt spørgsmål… ... læs mere
Plan for det videre arbejde med udsatte anlægsprojekter

Plan for det videre arbejde med udsatte anlægsprojekter

I forbindelse med budgetlægningen for 2022-25 udsatte Byrådet i Favrskov i efteråret 2021 en række forslag til nye byggerier og større renoveringsprojekter ... læs mere
Inner Wheel Hadsten donerer beløb til Summer Camp 2022 for Diversitetet

Inner Wheel Hadsten donerer beløb til Summer Camp 2022 for Diversitetet

Inner Wheel Hadsten har valgt at donere 5000 kr. fra vinterens lokale indsamling til Diversitetets Summer Camp ... læs mere
Rideskolen Skovfryd

Rideskolen Skovfryd

- en anderledes rideskole ... læs mere
Det falske bankbud er nu blevet en kvinde

Det falske bankbud er nu blevet en kvinde

73-årig kvinde i Hadsten franarret dankort og pinkode ... læs mere
Loading...