|

Debatindlæg om Brandstationen i Hinnerup

Af Simon Olsen – medlem af Venstre i Favrskov, Bøgehaven 8370, Hadsten

Simon Buus Olsen

 

Forløbet har for de fleste næppe været smukt, men jeg sidder faktisk tilbage med en følelse af ”smukhed”, i sagen om brandstationen i Hinnerup.
Et flertal i byrådet ville lukke brandstationen, hvilket fik sindene i kog, helt naturligt, hos lokalbefolkningen.
De frivillige brandmænd tog aktion og oprettede en protestgruppe på Facebook, nogen startede en underskriftsindsamling imod lukning og stor cadeau til Morten Bang (V) for at bringe kritikken helt frem for byrådets øjne.
Og wupti, nu ligner det at brandstationen alligevel forbliver i Hinnerup.

Det er da smukt, synes jeg. Det er folkestyret i sin klareste form, hvor der når sagerne bliver tætte nok på en selv, så kan man gøre en forskel.

Det giver mig et håb, for folkestyrets overlevelse, i en tid hvor der desværre er mange ting der kan tale imod det. Som Anders Lund Madsen udtalte i en artikel på Tv2; ”Jeg vil vædde 24 østers på at nogle af de love og regler de har indført under Corona, ikke bliver fjernet igen ved solnedgangsklausul”. Dem tættest på mig, vil kunne bekræfte at jeg sagde næsten det samme (dog uden østers på højkant), da man indførte disse love og beføjelser til få personer.
Det kan tyde på han får ret. Regeringens ministre har over de seneste 3 uger, nu begyndt at åbne op for at flere af tiltagene måske ikke skal afskaffes ved solnedsgangsklausulerne d. 1/3-2021.

Nu vil man måske gerne kunne lukke hjemmesider ned fast, uden at skulle have en dommerkendelse. Man vil gerne have mulighed for, uden dommerkendelse, at kunne finde hemmelige numre frem.
Nu åbner Regeringen for, at flere af de vidtgående beføjelser man har fået i en hastelovsændring af epidemilovgivningen, skal kunne fortsætte.
Her taler vi altså om lovgivning der giver lov til, uden dommerkendelse at tvangsisolere dig eller sågar tvangsvaccinerer dig.

Igennem flere måneder har vi hørt, hvordan ikke bare oppositionen, men også støttepartierne har følt sig sat udenfor indflydelse, ligesom de også alle i større eller mindre grad har efterlyst transparens. Statsministeren sagde på samråd tidligere på ugen, at hun følte der var fuld transparens, hvorefter hun nægter at fremvise dokumenter, som grundlag for nedlukningen.

Folkestyret skal vi værne om, nærheden til borgerne det samme. Jeg har gået og været skeptisk over hvad Corona ville blive brugt til at indføre ”ad bagdøren” og det er jeg stadig.

Men en brandstation i Hinnerup, gav mig håbet tilbage for nærdemokratiet og folkestyret. 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Borgmester Nils Borrings svar til indlæg i ”SAT PÅ SPIDSEN” fredag den 7. august:

Borgmester Nils Borrings svar til indlæg i ”SAT PÅ SPIDSEN” fredag den 7. august:

Byrådet besluttede 26. november 2019 at tilslutte sig turismedestinationsselskabet VisitAarhus ... læs mere
Administrationen er klar med forslag til Budget 2021-24

Administrationen er klar med forslag til Budget 2021-24

Favrskov Byråd drøfter det kommende års budget - Budget 2021-24 - på seminarer 20. og 24. august 2020 ... læs mere
En køretilladelse fra 1973

En køretilladelse fra 1973

Et minde fra de bilfrie søndage under oliekrisen. En tid hvor vi frygtede verden løb tør for olie ... læs mere
annonce  : Vi sælger og monterer PLÆNEklipperROBOTTER

annonce : Vi sælger og monterer PLÆNEklipperROBOTTER

Få den bedste rådgivning og service på 4010 6301 og vi glæder os til at se dig hos Elite Service i Hornslet ... læs mere
Hej med JER - der vil danse

Hej med JER – der vil danse

Seniordans, start 7 oktober 2020 ... læs mere
Morten Lønvig udstiller helte i Uhresalen i Hinnerup

Morten Lønvig udstiller helte i Uhresalen i Hinnerup

Torsdag den 20. august åbner udstillingen ’Mig og mine superhelte’ af Morten Lønvig i Uhresalen i Hinnerup Bibliotek & Kulturhus ... læs mere
Risiko for mug i rugbrød

Risiko for mug i rugbrød

Schulstad tilbagekalder flere varianter af rugbrød grundet risiko for mug. Risiko for mug gør produkterne uegnede til menneskeføde. Tilbagekaldte fødevarer, Publiceret: 6. august 2020 ... læs mere
Nye veje i ældreplejen

Nye veje i ældreplejen

Af Birgit Liin, medlem af Favrskov Byråd og borgmesterkandidat for Venstre ... læs mere
Loading...