|

DEBATINDLÆG

af Rasmus Foged, Regionsrådsmedlem i Region Midtjylland for Alternativet

 

Rasmus Foged, Alternativet

 

Som regionsrådsmedlem for Alternativet sender jeg nedenstående debatindlæg om Region Midtjyllands nye bæredygtighedsstrategi, som netop er vedtaget i dag. Jeg håber, I vil bringe det:

Alternativet glæder sig over Region Midtjyllands nye bæredygtighedsstrategi

Med Region Midtjyllands nye bæredygtighedsstrategi tager vi det første spadestik for en mere bæredygtig region. I Alternativet er vi meget glade for, at vi i regionen har taget den grønne dagsorden alvorligt og tager et kritisk kig i spejlet for at se, hvad vi kan gøre anderledes.

Strategien sætter blandt andet et mål om, at vi i regionen skal reducere vores totale mængde af affald med 30%. En reduktion på 30% lyder måske ikke af så meget, men det skal for det første ses i forhold til, at vi forventer en stigende aktivitet, så en reduktion på 30% i absolutte tal, vil forholdsmæssigt være en noget større andel. 

For det andet er det suppleret af en målsætning om, at 70% af det resterende affald skal genanvendes. Desuden er det vigtigt for os, at målsætningerne i aftalen bliver grundlaget og ikke loftet for vores ambitioner. Når først vi er kommet godt i gang, skal vi selvfølgelig fortsætte med at reducere og genanvende.

Når det kommer til el, sætter vi et mål om at 100% af vores energiforbrug skal være vedvarende. Det er naturligvis en god målsætning. Det er dog også vigtigt at sikre mest mulig produktion af vedvarende energi. Jeg vil derfor fortsat arbejde for, at vi i regionen producerer mest mulig af strømmen selv – blandet andet ved at investere i etablering af solceller på taget af alle regionens bygninger.

På transportområdet sætter vi også gang i den grønne omstilling. Det er vigtigt at vi rykker på det område så hurtigt som muligt, for transport er en af de største klimasyndere, også selvom det kun udgør en mindre del i regionen. I den forbindelse er jeg glad for, at det er blevet præciseret, at de fleste af vores målsætninger på transportområdet skal opnås senest i de angivne år. Dermed sender vi et tydeligt signal om, at vi går i gang hurtigst muligt, og at vi gerne vil i mål tidligere, hvis det er muligt. 

Bæredygtighedsstrategien sætter målsætninger for den sociale bæredygtighed. I den forbindelse sætter vi blandt andet fokus på diversitet og mangfoldighed. Her skal vi huske at med mangfoldighed følger også behov for at sikre inklusion. Det er ikke nok at have et rum, hvor et mindretal er repræsenteret, hvis mindretallet ikke oplever, at de bliver lyttet til eller taget hensyn til. Mangfoldighed kræver handling og opmærksomhed.

Rasmus Foged
Regionsrådsmedlem i Region Midtjylland for Alternativet
Medlem af forretningsudvalget, udvalg for regional udvikling og udvalg for nære sundhedstilbud
 
 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Tak skæbne!

Tak skæbne!

Det er i aften - mandag den 21. juni - at Danmarks ”skæbne” afgøres… ... læs mere
HSK `s 100 års Jubilæums reception

HSK `s 100 års Jubilæums reception

Fodbolden i Hadsten fylder 100 år ... læs mere
Ugens anmeldelse fra Favrskov Bibliotekerne

Ugens anmeldelse fra Favrskov Bibliotekerne

TEMA: Bibliotekarer i bøger ... læs mere
Sukker i sækkevis

Sukker i sækkevis

Chauffør Kristian Mainz er vant til at agere "julemand". Her er han med sin store lastvogn. Foto: J. Kr. Søgaard ... læs mere
UD I NATUREN (26)

UD I NATUREN (26)

I dag kommer du med til Løjstrup Hovedgård beliggende mellem Laurbjerg og Langå - et dejligt sted med flot natur😊 ... læs mere
Dåse-fjolser og smøg-idioter!

Dåse-fjolser og smøg-idioter!

Cykelstier og vejgrøfter er ikke skraldespande! ... læs mere
Simon Olsen , Venstre cykler der ud af

Simon Olsen , Venstre cykler der ud af

Anledningen er HSK`s 100 års jubilæum ... læs mere
Vestjysk Bank forlænger hovedsponsoratet

Vestjysk Bank forlænger hovedsponsoratet

Vestjysk Bank forlænger hovedsponsorat med 2 år ... læs mere
SPAR 210 KR PÅ VILDT WEEKENDTILBUD

SPAR 210 KR PÅ VILDT WEEKENDTILBUD

17% APPASSIMENTO🚨 fra Skjold Burne ... læs mere
Nyt fra Nordea juni 2021, nr. 2

Nyt fra Nordea juni 2021, nr. 2

MitID erstatter NemID ... læs mere
Loading...