|

DEN BEDSTE FORBEREDELSE TIL EN VINTER MED SNE

Gå til Gadeberg XL – på toppen af Hadsten

De mørke og kolde måneder kan byde på frost og nogle gange også sne. Det spreder glæde, når det er op til jul, men sne kan også skabe problematikker i forhold til sikkerhed. Derfor skal du sørge for at være klar til sne og frost med de rigtige redskaber i huset.

Når julen står for døren, begynder meteorologerne at måle på, hvor stor sandsynligheden er for hvid jul. Når sandsynligheden når op på 80 % eller derover, kan det være en god idé at gøre sig de første overvejelser i forhold til sikkerheden og tilgængeligheden på fortov, vej og indkørsel. Bor du ud til en offentlig vej eller sti med offentlig adgang, har du nemlig ansvaret for at sikre både fortov og selve adgangsvejen til ejendommen mod is og sne.

Hvornår skal man fjerne sne og istapper?

Som husejer skal du sørge for at rydde sne på fortov og adgangsveje, så der kl. 07-22.00 (fra 08.00 om søndagen) er snefrit. Bor du et meget befærdet sted i en by fx ved en butik eller restaurant, skal der også være ryddet sne uden for dette tidsrum. Skulle det sne kraftigt i løbet af dagen, skal du dog kun fjerne sne, når der er behov for det.

Det er ikke kun sne, du skal fjerne, men også istapper, da de kan risikere at knække af og gøre stor skade, hvis en person skulle være så uheldig at få den i hovedet.

Følger du disse regler, kan du ikke stilles til ansvar, såfremt der skulle ske personskader som følge af fald på fortovet ude foran dit hus.

Sådan rydder du bedst sne fra fortovet

Når der skal ryddes sne fra indkørsel og fortov, skal der bruges de rigtige redskaber. Hvilke redskaber afhænger både af størrelsen på arealerne, som skal ryddes, og på hvor meget du selv vil bevæge dig.

Du kan vælge en manuel sneskovl til at grave høje bunker af sne væk eller en manuel sneskraber, der er designet til at rydde fortove og indkørsler. Disse er gode, hvis man ikke har noget imod at bruge sin egen krop, og så er de ikke mindst en budgetvenlig løsning. Dertil kommer et såkaldt villasæt med både skovl og fejekost, til når der fx blot er fygesne.

Har du et stort areal, eller ønsker du blot mindre manuelt arbejde, kan du vælge en semiautomatisk løsning som en fejemaskine i stedet. Fejemaskinen kan både bruges til fygesne og større mængder sne, om end det kræver en større grad af tålmodighed. Du kan også bruge en fejemaskine om sommeren, når fortov og indkørsel trænger til at blive rengjort, samt om efteråret, når blade mm. skal fjernes.

Uanset om du bruger sneskraber, sneskovl eller fejemaskine, skal du altid slutte snerydningen af med et glatførebekæmpelsesmiddel.

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Natteravnene
22. jan. 2022

Natteravnene

Viva Las Vegas
25. jan. 2022

Viva Las Vegas

Loading...

Dagbog fra en ”tungt” prøvet badevægt – uge 3

Dagbog fra en ”tungt” prøvet badevægt – uge 3

Min tilværelse som badevægt er faktisk ved at blive lettere… ... læs mere
Overvejer du at holde ferie i Danmark i år? Så er det nok en god idé at booke nu…

Overvejer du at holde ferie i Danmark i år? Så er det nok en god idé at booke nu…

I bedste sendetid lørdag aften tegnede den tyske TV-kanal NDR et fuldbyrdet glansbillede af kongeriget Danmark ... læs mere
Fortsætter PingvinNyt?

Fortsætter PingvinNyt?

Lars Toft Hansens bortgang efterlader sitet i et stort tomrum ... læs mere
Mindeord over Lars Toft Hansen (1941 - 2022):

Mindeord over Lars Toft Hansen (1941 – 2022):

PingvinNyts utrættelige og initiativrige ejer og redaktør, Lars Toft Hansen, er gået bort ... læs mere
”Viva Las Vegas” har premiere i Sløjfen

”Viva Las Vegas” har premiere i Sløjfen

Randers Teater slap med skrækken og kan den 25. januar afvikle den planlagte premiere på den årlige musikalske vinterforestilling ”Viva Las Vegas” i Sløjfen i Hadsten ... læs mere
UD I NATUREN (57)

UD I NATUREN (57)

Kom med til Frijsenborg, Pøt Mølle og Lilleåen i Laurbjerg på en januardag, hvor de grå skyer endelig lettede. 😊 ... læs mere
Dagbog fra en ”tungt” prøvet badevægt – uge 2

Dagbog fra en ”tungt” prøvet badevægt – uge 2

Vi badevægte bliver motioneret flittigt i denne tid… ... læs mere
Ugens anmeldelse fra Favrskov Bibliotekerne

Ugens anmeldelse fra Favrskov Bibliotekerne

Nostalgi og boghandlerromantik ... læs mere
Mundsvejr og bragesnak!

Mundsvejr og bragesnak!

Vi har hørt det utallige gange: Mindre bureaukrati, mere velfærd for pengene… ... læs mere
Fotos fra brobyggeriet i Lerbjerg.

Fotos fra brobyggeriet i Lerbjerg.

Banedanmark arbejder fortsat på brobyggeriet i Lerbjerg i forbindelse med elektrificeringen af jernbanen og lukning af jernbaneoverskæringen. Ved at nedlægge overkørslen kan passagertogets tilladte hastighed på strækningen øges til mere end 140 km/t, og rejsetiden kan forkortes ... læs mere
Ærgrer mig lidt

Ærgrer mig lidt

Bus `hjerterte banker for foreningslivet ... læs mere
Følg med i badevægtens dagbog

Følg med i badevægtens dagbog

Nytårsfortsætterne går ofte ud over badevægten i badeværelset ... læs mere
Loading...