Hvis du går og tror, at Dennis Nørmark ”kun” kan skrive debatbøger, så tager du helt fejl!
Han er ganske vist mest kendt for nogle af de mest læste og omtalte debatbøger om arbejdslivet og dets paradokser, ligesom han jævnligt optræder som kommentator i medierne.
Det har han nu lavet om på i sin debutroman ”HARARE”, som også er navnet på Zimbabwes hovedstad.
PingvinNyt.dk’s redaktør slugte bogen på et par dage.
Den er ganske enkelt elementært spændende og samtidigt meget oplysende om de mere end tvivlsomme projekter , som danske og andre udenlandske ngo’er i Zimbabwe ”opfinder” for på overfladen at sætte gang i projekter, der skal forbedre landets skrantende økonomi. Selvfølgelig uden bund i hverken virkelighed eller reel effekt for andre end de velbjærgede ngo’er, der lever i en pseudoverden i indhegnede områder og endeløse cocktailparties.
Dennis Nørmark lægger ikke fingrene imellem i sin kritik af ”godhedsindustrien” og de komplet nytteløse, men omkostningstunge projekter.
Det hele er vævet ind i en spændende kombination af en krimi og en politisk spændingsroman.
Den kan absolut anbefales!
Fakta:
Dennis er opvokset i Hadsten, gik i skole på Østervangsskolen og senere på Favskov Gymnasium, før han fortsatte på universitetet. I dag er han bosat i hovedstadsområdet nærmere betegnet i Kgs. Lyngby.
Han er forfatter til 4 bøger med fokus på kultur og kulturelle forskelle. Han er kendt som en dygtig videnskabsformidler, som ikke er bange for at popularisere sit forskningsfelt, så det bliver relevant og nærværende i en organisatorisk kontekst.
Med bogen “Pseudoarbejde” trådte han for alvor ind på den danske ledelsesscene og blev en indflydelsesrig kommentator på vores moderne arbejdsliv, med over 100 foredrag om året. Bogen, som Dennis skrev sammen med filosoffen Anders Fogh Jensen, har indtil videre solgt over 25.000 eksemplarer.